Alergarea cu greutăți

Alergarea cu greutăți

Considerată una dintre cele mai complete activități fizice existente, alergarea cu greutăți a devenit acum instrumentul ideal pentru pierdere de greutate, tonus și mușchii formați.

Alergatul cu greutăți este o practică din ce în ce mai frecventă, deoarece plasarea unei greutăți suplimentare generează o ardere mai mare a caloriilor.

În mod obișnuit, greutățile sunt plasate pe glezne și nu trebuie să depășească 3 sau 5 kg, adăugate progresiv.

Abuzul sau greutatea excesivă pot afecta articulațiile!

În plus față de scăderea în greutate, alergarea cu greutăți are și alte beneficii, iată câteva:

  • Îmbunătățește forța, viteza, rezistența și elasticitatea alergătorului.
  • Generează un stimul suplimentar în mușchii picioarelor, ceea ce vă permite să le tonificați mai repede.
  • Permite să obții rezultate bune în timp scurt.
  • Sporește activitatea cardiovasculară.
  • Un consum caloric mai mare.

Înainte de a adăuga o greutate suplimentară amintește-ți că trupul nu este obișnuit cu ea. Iar dacă adaugi o greutate prematur, poți genera o vătămare.

În orice exercițiu, oricât de simplu este prezentat, trebuie să fii sfătuit de un profesionist. În plus, este recomandabil ca, înainte de a începe orice rutină, să consulți medicul de familie pentru a confirma că activitatea sportivă dorită corespunde stării de sănătate în care te afli.

Dincolo de scăderea în greutate, obiectivul unui antrenament este menținerea și îmbunătățirea sănătății. Încearcă să îl efectuezi 30 de minute pe zi și observă diferențele fizice și emoționale pe care le-ai dobândit.

Nu uita: Ce nu te doboară te face mai puternic!

Recomandare de carte:

 

Anul acesta voi începe să fac sport! De câte ori nu ai vrut să te apuci să faci mișcare, fără a îndrăzni totuși să faci nici măcar un pas? Acum este momentul să nu mai eziți. Cu ajutorul metodei şi al sfaturilor unei „profesioniste”, Anne&Dubndidu, o blogeriță de succes, vei ajunge să adori alergarea. Pentru a te transforma într-un alergător pasionat, nu ai nevoie decât de o pereche de pantofi de sport de bună calitate, de un traseu pe care să începi să alergi și de o puternică motivație (o formă fizică mai bună, plăcere, performanță etc). Pas cu pas, Anne&Dubndidu va fi antrenoarea ta în fiecare zi, te va ajuta să începi să alergi, să te automotivezi, să îți iei echipamentul potrivit și să-ți fixezi obiective rezonabile. Încălzire, întinderi, alimentație… vei ști cum să ai grijă de corpul tău.

 

Articolul precedentCrizantema
Articolul următorMirosul mâncării îngrașă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.