Alimente dăunătoare pielii

Alimente dăunătoare pielii

Aspectul pielii noastre este o reflectare a calității a ceea ce mâncăm.Mâncarea pe care o consumăm afectează în mod direct aspectul și sănătatea pielii, într-un mod pozitiv sau negativ. Având în vedere acest lucru, astăzi ne întrebăm ce alimente dăunătoare pielii noastre pot fi restricționate în dieta noastră.

Reduceți aportul de:

Fructe de mare. Creveții și homarii sunt bogați în iod, care în exces pot declanșa focare de acnee. Prin urmare, se recomandă celor care suferă de această boală să își limiteze aportul.

Pâine și paste făinoase. Produsele bogate în amidon și cu un nivel ridicat glicemic generează acnee.

Zahăr. Consumul excesiv slăbește pielea și reduce producția de colagen, ceea ce favorizează apariția ridurilor sau a altor afecțiuni, cum ar fi dermatita.

Alcool. Alcoolul este un diuretic natural, astfel încât consumul lui excesiv poate duce la deshidratare și pierderea umidității din piele și de a crește numărul de linii și aspectul de acnee rozacee.

Sare. Acest aliment necesar, dar dăunător în exces pentru corpul nostru determină reținerea lichidelor, care generează inflamații. Această acțiune afectează celulele pielii, făcând-o mai puțin elastică.

Lapte. Un consum prea mare de lapte generează acnee, deoarece provine de la vaci gestante și conține un nivel ridicat de hormoni care pot stimula glandele sebacee.

Mâncăruri prăjite. Acest tip de produse cresc colesterolul, problemele cardiace și încetinește metabolismul; În plus, afectează circulația sângelui și nu permite oxigenului să ajungă corect la celulele pielii, astfel că își pierde elasticitatea și favorizează apariția de riduri fine.

Cafea. Consumul a mai mult de patru cești de cafea generează o creștere a nivelului cortizolului (hormon de stres), care accelerează îmbătrânirea, deshidratarea și generează opacitatea dermei.

Carne. Atunci când un animal nu este crescut cu alimente naturale, substanțele chimice folosite pentru a-l hrăni ne pot dăuna prin consumarea cărnii. Chimicalele care rămân în țesutul animal generează un dezechilibru hormonal care declanșează acneea și inflamarea pielii.

Alimentele prelucrate. Ele oferă o cantitate mare de grăsimi saturate și zaharuri care generează deshidratarea pielii și promovează apariția ridurilor.

Concluzii

Pielea este un organ care este în mod constant în curs de regenerare, astfel este necesar să se mențină un regim alimentar sănătos și echilibrat, care oferă nutrienții necesari și o bună hidratare.

Principala recomandare vizează verificarea originii produselor pe care le consumăm și reducerea consumului de alimente dăunătoare pielii noastre.

Pe lângă alimentația adecvată, este întotdeauna recomandabil să o suplimentăm cu utilizarea de produse cosmetice care regenerează și hidratează pielea în funcție de tipul acesteia.

Nu uita: Învinge poftele!

 

Derma Treat redă sănătatea pielii,100%natural

Articolul precedentMusafir în Japonia
Articolul următorIarna nu-i ca vara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.