Ameliorarea anxietății cu plante

ameliorarea anietății 1

Depresia în sine este o afecțiune care odată instalată, trebuie tratată de medicul specialist. Dar pentru a nu ajunge la cronicizarea ei, este bine ca de la primele simtome să intervenim cu alternative naturale. A spune că plantele pot vindeca unele boli grave ar fi greșit. Cu toate acestea, ameliorarea anxietății cu plante medicinale este recunoscută pentru ajutorul în tratarea acesteia.

Am găsit câteva dintre aceste remedii în medicina pe bază de plante:

Sunătoarea

Este considerată a fi cea mai eficientă plantă medicinală pentru tratarea depresiei. În Germania, această plantă a fost recunoscută oficial ca medicament antidepresiv din 1988, deoarece creşte producţia de melatonină, hormonul care stimulează somnul profund, fără vise. Sunătoarea are, de asemenea, foarte puține efecte secundare, spre deosebire de tratamentele antidepresive chimice. Se poate cumpăra în capsule, ca plantă uscată, sub formă de tinctură sau ulei.

Pe de altă parte, este esențial să se consulte un medic înainte de a începe tratamentul cu sunătoare, deoarece această plantă interacționează cu multe substanțe și poate modifica efectul anumitor tratamente (în special antidepresive chimice, anticoagulante, contraceptive orale, antihipertensive).

Valeriana

Rădăcinile de Valeriană sunt foarte eficiente în ameliorarea depresiei. Valerian reduce insomnia, calmează și relaxează. Se recomandă această plantă celor care au probleme cu somnul, fiind foarte eficientă. De fapt, multe produse farmaceutice o conțin. Este de obicei vândută în capsule sau sub formă de picături. Tratamentul cu picături de valeriană trebuie efectuat zilnic, timp de 3-4 luni, înainte de a merge la culcare.

Atenţie! Utilizarea în exces a ticturii de valeriană scade capacitatea de concentrare. În plus, poate creşte aciditatea gastrică.

Floarea pasiunii

Această floare este ideală pentru o viață fără stres. Sedativă și liniștitoare, ajută la eliminarea stresului acumulat în timpul zilei.  Ea produce „fructul pasiunii”, cu gust și beneficii multiple. Se folosește în insomnii, stări de anxietate, de stres, oboseală cronică, lipsa concentrării, mai ales dacă sunt însoţite și de încordare musculară. S-au constatat că în afară de ameliorarea anxietății, dă rezultate favorabile și în tratamentul dependenței de droguri și alcool.

Nu se recomandă consumul pe perioade lungi, putând provoca efecte secundare.

Păducelul

Funcționează bine pentru a calma palpitațiile sau bătăile neregulate ale inimii, la persoanele emoționale sau care au abuzat de stimulente (ceai, cafea). Păducelul este eficient și ajută la ameliorarea anxietății, induce somnul, ameliorează nervozitatea și tulburările emoționale.

Fructele de păducel au fost supranumite “fructele inimii”.

Lămâița

ameliorarea anxietății lămâița

Virtuțile liniștitoare ale Lămâiței au fost folosite mult timp în Asia pentru a însoți vindecarea bolilor legate de sistemul nervos. Lămâița ameliorează tulburările nervoase, este antispasmodică și are virtuți liniștitoare. Poate fi consumată ca infuzie, sau ca ulei esențial. Gospodinele folosesc lămâița și în bucătărie, pentru aromatizarea salatelor, a supelor și a mâncărurilor de legume.

Hameiul

ameliorarea anxietății hameiul

Când spunem Hamei, ne gândim instantaneu la bere. Dar consumul de bere nu este considerat fitoterapie. Într-adevăr, conurile de hamei sunt folosite în industria berii, ca aromatizant.

În scopuri medicinale se folosesc perii glandulari, recoltaţi de pe conurile femele.

Perii de hamei pot ajuta la ameliorarea anxietății, agitației și tulburărilor de somn. Aceștia pot fi utilizați sub formă de pulbere, extract lichid sau infuzie (atenție, sunt amari). Se poate folosi ca ceai în cantități mici sau la fel de eficient, ca baie de plante.

ameliorarea anxietății 2

Pentru că nu vrei să fii sclavul unui tratament chimic toată viața ta, ajută-te de medicina pe bază de plante! Dar, solicită sfatul medicului tău înainte de a începe orice tratament, chiar naturist, deoarece unele sunt la fel de puternice ca tratamentele chimice, pot avea efecte secundare sau pot influența acțiunea unor medicamente.

Dacă omul nu are ceai în el, este incapabil să înțeleagă adevărul și frumusețea. ~ Proverb japonez

Cărți de Plante Medicinale

Rosemary Gladstar, fitoterapeut şi profesor de medicină naturistă de renume, cu peste 35 de ani de experienţă în studiul plantelor medicinale. În 2013, a primit premiul Mark Blumenthal, pentru contribuţii aduse comunităţii fitoterapeuţilor.

O găsim în librării cu mai multe cărți de plante medicinale. Pe Cartepedia beneficiază acum de o reducere cu 30%. Pentru detalii, click pe poze:

 

33 plante, cu instrucţiuni de cultivare şi de utilizare, precum şi reţete uşor de urmat pentru pregătirea unor ceaiuri revigorante. Dar şi a unguentelor calmante, tincturilor, uleiurilor, siropurilor şi pilulelor.

 

 

 

Sunt prezentate 50 plante care sunt sigure şi eficiente în tratarea unor boli mai des întâlnite, incluzând durerile de cap, răcelile, insomnia, arsurile şi tăieturile. Reţete pentru unguente, ceaiuri, tincturi şi nu numai.

 

 

 

Rețete eficiente și fără efecte secundare – ce pot fi folosite în bolile comune care afectează copiii: colici, iritație de scutec, dermatită seboreica infantilă, dureri de urechi, febră, răceli, arsuri, tăieturi și multe altele.
Aceste remedii sunt prezentate pe placul celor mici, sub formă de acadele și „bomboane” din plante, Dar și ceaiuri, siropuri și băi cu efect calmant.

 

 

 

Starea de bine poate fi cultivată cu ajutorul a 22 de plante medicinale care promovează vitalitatea și longevitatea. Vei învăța cum să alegi plantele potrivite nevoilor tale și cum să le prepari și să le folosești eficient, indiferent de vârsta pe care o ai!

 

 

 

 

21 de plante medicinale care s-au dovedit eficiente în ameliorarea anxiețății, calmarea atacurile de panică, depresie, dureri de cap, migrene şi insomnie. Relaxaţi-vă făcând băi calde aromate.

 

 

 

 

 

Loţiuni de curăţare, amestecuri pentru băi de aburi, tonice, creme, seruri, elixire, şampoane, vopseluri de păr cu henna şi chiar un program de îngrijire a pielii în 5 paşi.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.