Ameliorarea anxietății cu plante

ameliorarea anietății 1

Depresia în sine este o afecțiune care odată instalată, trebuie tratată de medicul specialist. Dar pentru a nu ajunge la cronicizarea ei, este bine ca de la primele simtome să intervenim cu alternative naturale. A spune că plantele pot vindeca unele boli grave ar fi greșit. Cu toate acestea, ameliorarea anxietății cu plante medicinale este recunoscută pentru ajutorul în tratarea acesteia.

Am găsit câteva dintre aceste remedii în medicina pe bază de plante:

Sunătoarea

Este considerată a fi cea mai eficientă plantă medicinală pentru tratarea depresiei. În Germania, această plantă a fost recunoscută oficial ca medicament antidepresiv din 1988, deoarece creşte producţia de melatonină, hormonul care stimulează somnul profund, fără vise. Sunătoarea are, de asemenea, foarte puține efecte secundare, spre deosebire de tratamentele antidepresive chimice. Se poate cumpăra în capsule, ca plantă uscată, sub formă de tinctură sau ulei.

Pe de altă parte, este esențial să se consulte un medic înainte de a începe tratamentul cu sunătoare, deoarece această plantă interacționează cu multe substanțe și poate modifica efectul anumitor tratamente (în special antidepresive chimice, anticoagulante, contraceptive orale, antihipertensive).

Valeriana

Rădăcinile de Valeriană sunt foarte eficiente în ameliorarea depresiei. Valerian reduce insomnia, calmează și relaxează. Se recomandă această plantă celor care au probleme cu somnul, fiind foarte eficientă. De fapt, multe produse farmaceutice o conțin. Este de obicei vândută în capsule sau sub formă de picături. Tratamentul cu picături de valeriană trebuie efectuat zilnic, timp de 3-4 luni, înainte de a merge la culcare.

Atenţie! Utilizarea în exces a ticturii de valeriană scade capacitatea de concentrare. În plus, poate creşte aciditatea gastrică.

Floarea pasiunii

Această floare este ideală pentru o viață fără stres. Sedativă și liniștitoare, ajută la eliminarea stresului acumulat în timpul zilei.  Ea produce „fructul pasiunii”, cu gust și beneficii multiple. Se folosește în insomnii, stări de anxietate, de stres, oboseală cronică, lipsa concentrării, mai ales dacă sunt însoţite și de încordare musculară. S-au constatat că în afară de ameliorarea anxietății, dă rezultate favorabile și în tratamentul dependenței de droguri și alcool.

Nu se recomandă consumul pe perioade lungi, putând provoca efecte secundare.

Păducelul

Funcționează bine pentru a calma palpitațiile sau bătăile neregulate ale inimii, la persoanele emoționale sau care au abuzat de stimulente (ceai, cafea). Păducelul este eficient și ajută la ameliorarea anxietății, induce somnul, ameliorează nervozitatea și tulburările emoționale.

Fructele de păducel au fost supranumite “fructele inimii”.

Lămâița

ameliorarea anxietății lămâița

Virtuțile liniștitoare ale Lămâiței au fost folosite mult timp în Asia pentru a însoți vindecarea bolilor legate de sistemul nervos. Lămâița ameliorează tulburările nervoase, este antispasmodică și are virtuți liniștitoare. Poate fi consumată ca infuzie, sau ca ulei esențial. Gospodinele folosesc lămâița și în bucătărie, pentru aromatizarea salatelor, a supelor și a mâncărurilor de legume.

Hameiul

ameliorarea anxietății hameiul

Când spunem Hamei, ne gândim instantaneu la bere. Dar consumul de bere nu este considerat fitoterapie. Într-adevăr, conurile de hamei sunt folosite în industria berii, ca aromatizant.

În scopuri medicinale se folosesc perii glandulari, recoltaţi de pe conurile femele.

Perii de hamei pot ajuta la ameliorarea anxietății, agitației și tulburărilor de somn. Aceștia pot fi utilizați sub formă de pulbere, extract lichid sau infuzie (atenție, sunt amari). Se poate folosi ca ceai în cantități mici sau la fel de eficient, ca baie de plante.

ameliorarea anxietății 2

Pentru că nu vrei să fii sclavul unui tratament chimic toată viața ta, ajută-te de medicina pe bază de plante! Dar, solicită sfatul medicului tău înainte de a începe orice tratament, chiar naturist, deoarece unele sunt la fel de puternice ca tratamentele chimice, pot avea efecte secundare sau pot influența acțiunea unor medicamente.

Dacă omul nu are ceai în el, este incapabil să înțeleagă adevărul și frumusețea. ~ Proverb japonez

Un sfat, vezi că Mirosul mâncării îngrasă

Cărți de Plante Medicinale

Pentru detalii, click pe poze:

 

 

 

 

 

 

 

 

       

Articolul precedentTristețea poate fi învinsă
Articolul următorÎn nopțile târzii