Arta de a te simți pozitiv la locul de muncă

atitudine pozitivă

Arta de a te simți pozitiv la locul de muncă? Oh, nu, e imposibil! Eu te voi convinge că e foarte posibil. Totul ține de tine și atitudinea ta pozitivă.

Ne petrecem aproape la fel de mult timp la locul de muncă ca și acasă. Într-un mediu care uneori poate părea ostil, este esențial să te simți în largul tău pentru a lucra în condiții bune. Dar, chiar dacă firmele pun în aplicare soluții suport pentru a face zilele noastre mai plăcute, cea mai mare parte a efortului trebuie să provină de la noi înșine.

Voi enumera câteva sfaturi care te pot ajuta să îți autoeduci atitudinea pozitivă la locul de muncă:

Cultivă pozitivismul

A fi pozitiv în gândire și comportament se reflectă atât în ​​munca oferită, cât și în relațiile profesionale. Prin urmare, este esențial să adoptăm o atitudine pozitivă dacă dorim ca totul să meargă bine. Acest lucru se reflectă pe de o parte prin zâmbet și pe de altă parte prin capacitatea noastră de a vedea ce este bun. Într-adevăr, afișarea unui zâmbet trimite o imagine pozitivă și încurajează oamenii din jur să zâmbească la rândul lor. În plus, buna dispoziție permite să crească altruismul. Prin urmare, suntem mai înclinați să ne implicăm în conversații. Se creează o relație de încredere benefică în mediul profesional.

Abilitatea de a vedea ce este pozitiv se poate aplica în cazul succeselor dar și a eșecurilor. Este important să fii conștient de greșelile care au fost făcute și să le consideri modalități de a avansa. Nu mai considerăm că a fost o eroare sau o problemă, ci un succes sau o soluție pentru că am corectat-o.

O comunicare eficientă

Comunicarea este un punct esențial al relațiilor profesionale. Ajută la transmiterea unui mesaj, la avansarea lucrării și la construirea relațiilor. Astfel, alegerea cuvintelor este foarte importantă. Lumea nu percepe mesajele în același mod, deci trebuie să te adaptezi la interlocutor. Astfel, o comunicare directă, față în față, face posibil să cadă bariera dintre noi și colegi.

De asemenea, evită răspunsul negativ, cum ar fi “Nu sunt de acord!”. Optând pentru “Cred că mai degrabă ar fi mai potrivit …” Induce o gândire pozitivă și am văzut că un comportament pozitiv este important în relație. Mai mult decât atât, este necesar să învățăm să ne afirmăm, dar și să ascultăm. Fiecare are dreptul să se exprime și toate punctele de vedere sunt de luat în calcul, când vrem ca echipa să avanseze.

Regulile de lucru ca motor de motivare

Este incontestabil că avem nevoie de un cadru. Datorită regulilor, știm până unde mergem, ce putem și ce nu putem face. Ele ne încadrează, oferindu-ne repere (planificări, obiective). Fără aceste valori de referință, ar părea dificilă organizarea și stabilirea unor limite indispensabile pentru crearea unei armonii.

Acceptă critici din partea colegilor

Critica permite progresul, dar nu trebuie spusă în scop negativ. Trebuie chiar să le percepem ca o oportunitate pentru evoluție. Într-adevăr, celălalt ne oferă o opinie diferită, pe care nu o putem avea din punctul nostru de vedere. Fie că este justificată sau nu, este important să o auzim pentru că asta o face constructivă.

Se întâmplă ca ea să fie inconfortabilă. Adesea doare, dar este așa pentru că celălalt are dreptate? Cel mai potrivit răspuns este să ne întrebăm singuri și să recunoaștem că s-ar putea să fi fost ceva greșit. Sinceritatea în fața criticilor este o mare calitate profesională.

Mai este o problemă – de a nu confunda criticile cu reproșurile. Acestea din urmă nu sunt în scopul de a schimba, ci mai degrabă de a certa persoana pentru ceva ce a făcut. Deci, trebuie să înveți să diferențiezi cele două pentru a reacționa cât mai corect posibil.

Personalizează spațiul de lucru

Petreci la birou aproape jumătate din zi. Este mai ușor dacă te simți ca acasă. O plantă, o fotografie sau un mic obiect personal te poate ajuta să creezi o atmosferă pozitivă. Un obiect personal poate ajuta la refacerea calmului în momente de stres și ne induce motivație.

Învață să te relaxezi la birou

Între concurență, viteză și probleme stringente, munca a devenit una dintre principalele surse de stres. Pentru a reduce presiunea, există mai multe exerciții de relaxare care pot fi efectuate la birou. De exemplu, cele de respirație și de întindere joacă un rol vital în gestionarea stresului. Hidratarea este de asemenea importantă, deoarece ajută la prevenirea migrenelor.

Gestionează timpul de lucru

Arta de a te simți pozitiv la locul de muncă, înseamnă a construi în avans și nu de a lupta pentru recuperarea întârzierii. Lucrul în prealabil îți permite să ai timp pentru a gândi calm și în profunzime. Astfel nu se mai amestecă și suprapune totul, ba chiar îți permite și să analizezi progresul lucrării.

Succes! Pozitiv cum ai devenit, acum poate vrei să înveți să-i faci să te asculte.

Articolul precedentZamolxis
Articolul următorInterferența principalelor religii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.