Autodisciplina este cheia succesului prin puterea de a decide ceea ce vreau cu adevărat și prin a determina cum voi realiza asta. Lucrurile la care trebuie să renunț, acțiunile care merită făcute.
Cum pot rezista recompenselor pe termen scurt pentru a atinge obiectivele pe termen lung?
Unde aș fi ajuns în viață, dacă aș fi știut întotdeauna să mă mobilizez?
Indiferent de natura proiectelor, un lucru este sigur: vei ajunge la succes prin preluarea controlului și demonstrând voință și motivație, indiferent de starea emoțională.
Cu alte cuvinte, datorită autodisciplinei aplicată în viața de zi cu zi, nu te poți lăsa purtat de valurile descurajării în realizarea proiectelor.
Dar atenție, ar fi simplist să credem că autodisciplina reprezintă pur și simplu forțarea de a face lucruri. Autodisciplina ne conduce să stabilim comportamente impuse. Ea apelează la modelele noastre de gândire conștientă și inconștientă, pe care trebuie să încercăm să le modificăm.
Dacă vrei să te depășești și să oferi tot ce e mai bun, trebuie să știi, într-o manieră clară și precisă, calea pe care vrei să o parcurgi. Dacă nu îți definești clar obiectivele și termenele lor, cum să devii motivat și să știi în ce direcție să o iei și când? Cum să ai energia și motivația să te schimbi dacă nu știi cu adevărat ce vrei?
Prin urmare, autodisciplina include ieșirea din tiparele tale de gândire. Cunoașterea și înțelegerea faptului că schimbarea depinde de tine. De a o accepta și de a profita din plin de ea!
Sfaturi pentru succes datorat autodisciplinei
Începe cu provocări mici
Ai planuri mari pentru viața ta, iar aceasta este o șansă! Nu începe cu obiective care sunt accesibile doar pe termen lung. Sau care necesită să depui mult efort. Poate fi complicat.
Pentru a realiza beneficiile autodisciplinei, este indicat să începi cu provocări mici. Mai mult, în timp ce te afli în zona de confort. De exemplu, setează ceasul cu alarmă cu 15 de minute mai devreme în fiecare dimineață. Asta pentru a obține obiceiul de a nu mai întârzia la serviciu. Este o decizie mai grea decât pare.
Stabilește un program de lucru pe obiective
Cel mai bun mod de a fi disciplinat este de a se stabili un cadru și de a respecta un program de lucru. În funcție de obiectivele pe care dorești să le atingi, de schimbările pe care dorești să le faci, găsește timpul necesar pentru a defini un program. Aceasta presupune estimarea termenelor (la care trebuie să fi trecut mai multe etape), dar nu numai.
Pentru a rămâne motivat și a reuși să oferi tot ce e mai bun din tine în toate circumstanțele, fă-ți de asemenea timp pentru a observa eforturile și rezultatele obținute. Stabilește o recompense pentru fiecare etapă depășită. În acest fel, atunci când te simți descurajat, vei putea observa, evoluțiile pe care le-ai realizat. Un sfat neprețuit împotriva scăderii moralului.
Insuflă plăcere în toate treburile pe care le faci
Autodisciplina este cheia succesului dacă vei reuși să te bucuri de lucrurile mici. Insuflă bucuria vieții în cele mai mici gesturi din munca ta!
Autodisciplina este abilitatea de a face ceea ce trebuie să faci, atunci când trebuie să o faci, fie că ai chef sau nu. ~ Elbert Hubbard