Avem prea mult

Avem prea mult

Motivația zilei – ce Avem prea mult?

Patru lucruri avem mai mult decât credem: defecte, datorii, ani şi duşmani.

~ Proverb persan

Sunt doar două zile ale anului în care nu se poate face nimic. Una este numită ieri și alta mâine. Prin urmare, astăzi este ziua ideală pentru a iubi, a crește, a face și, în principal, a trăi. (Dalai Lama)

În absența a ceva mai mare decât tine, la care să te poți raporta, viața tinde să devină monotonă și plictisitoare. Viața devine dans numai atunci când ea este aventură. Și nu poate deveni aventură decât atunci când există ceva mai înalt decât tine spre care să tinzi. (OSHO)

Pentru a compensa ceea ce avem prea mult, recomand o carte despre ceea ce ne lipsește: Arta subtilă a nepăsării – O metodă nonconformistă pentru o viață mai bună –  Mark Manson

Avem prea mult

În acest ghid revoluționar, autorul ne învață că, pentru a fi fericiți, trebuie să renunțăm la a fi „pozitivi” mereu. Trebuie, în schimb, să ne perfecționăm în învingerea obstacolelor.
El ne sfătuiește să ne cunoaștem limitele și să le acceptăm. Aceasta este adevărata sursă a puterii. După ce ne-am acceptat temerile, greșelile și incertitudinile, după ce încetăm să evităm adevărurile dureroase și începem să le înfruntăm, putem găsi curajul și încrederea pe care le căutăm cu disperare.

 

Sau Stările sufletești – învățarea seninătății:

Avem prea mult

Bună dispoziţie, pace interioară, încredere, seninătate, dar şi gânduri negre, nelinişte, nostalgie, enervare, disperare… Amestec subtil de emoţii şi gânduri, stările noastre sufleteşti sunt inima legăturii noastre cu lumea. Mereu prezente, mereu influente, ele însoţesc fiecare moment al vieţii noastre. Christophe André ne învaţă să coborâm în noi, să intrăm în contact cu stările noastre sufleteşti şi să le controlăm, ceea ce poate schimba totul în viaţa noastră.

 

Dacă ești de acord, vezi și care este Momentul potrivit.

Articolul precedentSuccesul ca mod de viaţă
Articolul următorOjigi – Salutul japonez prin înclinare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.