Bucătăria, locul care face o casă să fie numită „acasă”

Bucătăria

Bucătăria este locul pentru relaxare și convivialitate prin excelență … Acesta este motivul pentru care trebuie să vă folosiți și imaginația pentru a completa ambianța bucătăriei. – Bernard Loiseau

Ce înseamnă pentru noi bucătăria? Pentru unii, puțini la număr sper eu, cu siguranță este un loc rece în care intră doar pentru a încărca sau descărca alimentele în și din frigider. Un loc practic și necesar, pentru că masa de prânz o comandă la birou, iar cea de seară prin mall-uri, devenind doar o încăpere de tranzit. Dar chiar și pentru ei, calitatea și aspectul componentelor ei sunt atent alese.

Pentru alții, tot mai mulți se pare, a devenit un loc de refugiu emoțional. Locul în care își exersează hobby-ul gătitului ocazional. Aici, cu atât mai mult, ei vor dori aparatură de ultimă generație și multiple accesorii.

Într-o altă mare categorie intră cei pentru care bucătăria este locul în care familia interacționează cel mai mult. Se întâlnesc la răscruce de drumuri ce duc spre școală sau serviciu. Locul în care se împărtășesc griji, emoții, bucurii, speranțe. Inima casei. Locul care face o casă să fie numită „acasă”.

În această bucătărie nimic nu este prea mult. Mobilă, aparate, accesorii, decorațiuni, totul are viață, transmite energie.

Zeul bucătăriilor (el chiar există în tradiția chineză) m-a recompensat anul acesta cu un dar minunat: acela de a reamenaja bucătăria cu un buget…. nelimitat!

Alegerea aparatelor

Dacă vă puteți organiza bucătăria, vă puteți organiza viața. – Louis Parrish

Acesta este punctul critic. De unde încep? Nu, nu cu frigiderul, ci cu aspectul general. Trebuie să-i stabilesc un stil, să aleg culoarea care să o reprezinte, ce fel de componente doresc și locul fiecăruia. Cel mai important obiectiv al oricărei bucătării este să fie organizată și funcțională.

Eu am ales stilul contemporan, reprezentat de componente moderne și minimaliste, caracterizate prin simplitatea liniilor. Și totul pigmentat la final cu câteva elemente de decor artistice.

Pentru că pereții sunt albi, optez pentru o mobilă de culoare roșie. O culoare îndrăzneață, dar caldă. Pe de altă parte vreau să evit pe cât posibil aspectul metalic.

Astăzi mă voi axa pe cumpărarea chiuvetei și bateriei aferente, cuptorului și plitei cu hotă.

Al doilea pas important este alegerea firmei furnizoare. Prefer să găsesc toate componentele la același producător, pentru că astfel ofer bucătăriei un aspect unitar, în care totul se armonizează.

Am ales un producător de renume, cu peste 100 ani de experiență și care folosește tehnologii inovatoare. Este vorba despre cunoscuta companie Franke.

Să începem:

Chiuvetă bucătărie

Un aspect important pentru care prefer o chiuvetă produsă de Franke este acela că are marginea încorporată. Nu doar că dă un aspect elegant, dar face și curățarea mai ușoară.

Ca material am să aleg fragranitul, tocmai în ideea de a reduce din aspectul general metalic. Are o culoare ușor pământie, care estompează contrastul cu culoarea roșie a mobilei. Fragranitul previne înmulțirea germenilor, este rezistent la zgâriere și impact, la pete și căldură excesivă. Culoarea nu se va estompa pe durata de viață a chiuvetei.

Din lunga listă de chiuvete de bucătărie, am ales-o pe aceasta:

Accesorizată cu o  baterie Franke din aceeași gamă.

Plită Franke

Plita cu inducție este deja testată în bucătăria mea actuală. O prefer pentru eficiența energetică, ușurința cu care reglezi temperatura de fierbere și pentru faptul că oalele nu se mai murdăresc de la flacără. Se curăță extrem de ușor și este foarte estetică.

Pentru această plită am ales, după cum se vede, o surprinzătoare hotă Franke.

Cuptor Franke

Tehnologia dinamică de gătit (DCT), folosită în fabricarea acestor cuptoare direcționează căldura astfel încât să poți găti concomitent tipuri diferite de alimente, fără ca aromele să se amestece.

Pentru azi, misiune încheiată! Sper că v-am convins că bucătăria este locul care face o casă să fie numită „acasă”, dacă ai producătorul inovator lângă tine.

Bucătăria este chiar castelul în sine. Aici ne petrecem cele mai fericite momente și este locul unde găsim bucuria de a fi o familie. Mario Batali

Sursa foto: Franke Magazin online

 

Articolul precedentZiua Complimentelor – 1 martie
Articolul următorAutodisciplina este cheia succesului

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.