Bucuria plăcerilor simple ale vieții

Bucuria plăcerilor simple ale vieții

Nu trebuie să avem bogății pentru a ne bucura de viață. Forțat de circumstanțe, poți folosi ingeniozitatea pentru a te premia cu bucuria plăcerilor simple ale vieții, cultivând o atitudine mentală potrivită.

Fără îndoială, ai mai multe oportunități să te simți bine cu realizările tale dacă ești bogat și trăiești în lux. Cu toate acestea, este o eroare să credem că doar oamenii bogați au dreptul să se bucure de viață. Cei obișnuiți cu lux de multă vreme nu pot găsi o bucurie specială în a avea sau a folosi.

De fapt bucuria provine din atitudine și din modul în care interpretezi viața și experiențele. Este dificil de argumentat dacă directorul general al unei organizații se bucură de viață mai bine decât un călugăr care locuiește într-o peșteră din Himalaya și mănâncă o singură dată pe zi.

În ambele cazuri, atitudinea este cea care determină capacitatea lor de a se bucura de viață și de a interpreta experiența lor. Te poți bucura de viață chiar și cu mijloace simple. Altfel, lumea ar fi un loc deprimant.

Pentru a te bucura de viață în toate circumstanțele și pentru a-ți crește potențialul de bucurie chiar în mijlocul dificultăților, ai două condiții importante:

O minte deschisă fără prejudecăți și noțiuni preconcepute

Conștientizarea momentului prezent sau capacitatea de a trăi în prezent.

Este o eroare să crezi că trebuie să te bucuri de viață doar atunci când ești liber de probleme și responsabilități. Nu trebuie să amâni plăcerea cândva în viitor, când îți îndeplinești anumite obligații sau atingi anumite obiective. Te poți bucura de viață aici și acum, oriunde te-ai afla și în orice circumstanțe ai trăi.

Moduri de realizare

Rupe monotonia vieții, întrerupând rutina și făcând lucrurile diferit.

Petrece timp de calitate cu prietenii și membrii familiei.

Exprimă-ți creativitatea învățând un nou hobby, abilitate sau artă.

Vizitează un muzeu, parc, un loc istoric sau pitoresc.

Mergi cu mașina în țară și vezi un loc necunoscut.

Alătură-te unei organizații ca voluntar și ajută-i pe ceilalți.

Formează-ți unui grup activ.

Urmărește un apus sau răsărit sau stelele pe cerul nopții.

Gătește o mâncare exotică și invită-ți prietenii să se alăture.

Curăță casa și dulapurile și cumpără-ți piese decorative noi.

Sufletul este aici pentru a se bucura de viață. Sinele sau sufletul este martorul, observatorul și cel care simte. Nu ești aici pentru a suferi, ci pentru a observa și experimenta viața, fără a fi prins în preferințe, angajamente și prejudecăți.

Ești un suflet etern, un călător pe drumul vieții cu o capacitate inerentă de a te bucura. Prin urmare, ai dreptul la bucuria plăcerilor simple ale vieții aici și acum, cultivând atitudinea potrivită și o mentalitate deschisă.

Recomandare de carte: bucuria vieții dintr-o altfel de perspectivă religioasă. Pentru detalii, click pe carte.

Articolul precedentArde calorii într-un mod distractiv
Articolul următorFă-i să te asculte

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.