Cafeaua, cea mai statornică prietenă

Cafeaua, cea mai statornică prietenă, mă însoțește din adolescență.

Ce fel de băutor de cafea mă consider? Stilul romantic, irecuperabil.

Sunt unii care își beau cafeaua însoțiți de colegi, la țigara de dimineață. Pe aceștia îi definesc a fi băutori sociabili, extrovertiți.

Cei care beau cafea oriunde, oricând, sorbind fiecare gură, sunt băutorii dependenți de gustul ei și îi numesc băutori competitivi.

Sau băutorii ocazionali, care savurează și ei cafeaua, dar doar în situații limită, de oboseală în primul rând. Îi consider oameni calculați și siguri pe ei.

Să revenim. De ce mă definesc a fi un băutor romantic? Pentru că îmi beau cafeaua la trezire, de preferință singură. Eu și gândurile mele. Îmi satisfac toate simțurile deodată. Torsul aparatului în timpul preparării, aroma care plutește în aer, pe care o asimilez prin toți porii. Căldura ceștii și clătirea vederii în albul spumei laptelui …  Așa mă încarc pentru o zi posibil mai puțin confortabilă.

Am spus spuma laptelui și…. ați ghicit, folosesc un aparat espresso cu sistem LatteGo. Asta însemnând că are carafa de lapte atașată. Adică, se poate curăța în doar 15 secunde. Mare avantaj pentru cei care pleacă dimineața la oră fixă.

cafeaua

De-a lungul timpului am trecut prin toate tipurile de preparare a cafelei. De la cafeaua la ibric, fiartă cu răbdare pentru a mă bucura de aspectul și finețea caimacului, la toate tipurile de fierbătoare și până la regele espressor.

Aparatul espresso automat a apărut în 1950, iar istoria lui provine din Italia, patria băutorilor … profesioniști de cafea. De ce spun asta? Pentru că dețin un espressor automat Philips proiectat în Italia și produs în România. Iar voi mă știți o fană a produselor de calitate fabricate în țara noastră.

Despre aparatul Philips cu tehnologia LatteGo

Aparatul cuprinde cele mai sofisticate caracteristici, totul pentru a-ți oferi o cafea perfectă. Folosesc doar boabe proaspete, măcinate de o râșniță ceramică încorporată. Avantajul ei este că macină într-o granulație foarte fină, unul din secretele unui espresso bine preparat. Iar râșnița are un sistem de 12 trepte.

Un alt avantaj este că îți poți personaliza cafeaua la o atingere de buton, afișajul fiind tactil. Prevede trei setări diferite pentru a se potrivi preferințelor tale.

Este un aparat potrivit pentru o familie în care gusturile sunt diferite. Se poate prepara cu el trei varietăți de cafele: espresso, cappuccino sau cafea simplă, americană sau cu lapte. (Numele cafelei americane vine de la obiceiul sodaților americani care staționau în Italia în cel de-al Doilea Război Mondial, care lungeau cafelele espresso cu apă fierbinte pentru a le face mai apropiate de concentrația cu care erau ei obișnuiți.)

Aparatul ajustează concentrația și aroma băuturii și permite ajustarea cantității de cafea și de lapte.

Unitatea de preparare detașabilă și cele două piese ale sistemului de lapte pot fi spălate și în mașina de spălat vase. Și nu în ultimul rând, dar la fel de important, dispune de un filtru de apă AquaClean.

V-am convins să îi acordați atenție atunci când vă hotărâți să cumpărați un aparat espresso performant?

Dacă vrei să afli mai multe despre cum să alegi un espresso și cum se recunoaște un espresso bine preparat, poți citi AICI articolul meu.

Aștept să îmi împărtășiți impresiile voastre, dar mai ales să vă definiți și voi tipul de băutor de cafea!

Articolul precedentCursele Low-Cost și un bagaj cu avantaj
Articolul următorUn pod îngust

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.