Dacă ai ajuns să cauți un job, înseamnă că ai ajuns la un moment de cotitură. Constați că te caracterizează demotivarea, plictiseala, frustrarea, iratibilitatea crescută. Sunt doar câteva semnale de alarmă că trebuie să schimbi ceva.
Dacă decizia de a pleca a fost deja luată definitiv, acordă-ți timp pentru o reflectare serioasă. În realitate, slujba perfectă nu există. Iar tu se pare că ai experimentat deja o alegere defectuoasă.
Răspunde-ți cu seriozitate la următoarele întrebări:
De ce vreau să schimb locul de muncă?
Este o simplă dorință de schimbare, un sentiment de „îmi lipsește ceva”. Sau, există un motiv care nu ține de mine, care mă face să mă ridic din pat în fiecare zi cu o dispoziție proastă, dorind să nu mai merg la serviciu.
Dacă motivul este acesta din urmă, nu pierde timpul, treci la următoarea întrebare. Dacă motivul este primul, analizează-l cu atenție. Trebuie să stabilești cu exactitate care este scopul tău profesional.
Ce anume cauți? Ce ai vrea să găsești?
Fă întăi o analiză sinceră a ceea ce poți oferi. Pentru că sigur ai o idee despre ce ți-ai dori, dar profilul tău poate fi departe de poziția la care vrei să aspiri.
Dacă vrei un loc de muncă mai bun, cu salariu și condiții mai bune, gândește-te la ce ești dispus să sacrifici. Timp sau drepturi dobândite în locul lor de muncă anterior, pentru că totul are un preț.
O căutare de locuri de muncă care începe de la o bază nerealistă este mai probabil să fie sortită eșecului. Prin urmare, merită să fii sincer și autocritic cu tine înainte de a te lansa în a trimite CV-ul.
Pentru a lucra și a rămâne motivat, trebuie să ai obiective de urmărit și de atins. Când acestea sunt îndeplinite, trebuie să urmărești obiective noi. Prin urmare, să cauți un job adaptat etapei. Fii cine vrei să devii!
Unde să cauți un job?
Îți prezint două alternative: