Ceasul și TimpulPetrecutAcasă

În primele zile în care am stat ‘forțat’ acasă, părea că timpul s-a oprit în loc. Singurul obiect inutil din casă a devenit ceasul, pentru că da, el nu mai suna la ora 6 deșteptarea.

Apoi, a apărut senzația că spațiul se contractă prin izolare. Așa am ajuns să ‘experimentez’ că într-adevăr, timpul nu mai stă pe loc, ba chiar că se dilată. În clipa următoare, ceasul din percepția mea s-a metamorfozat. Dintr-un accesoriu subtil purtat doar ca să ne declare ‘clasa’, a redevenit obiect utilitar.

Iar pentru că suntem într-o epocă total tehnologizată, ceasul îndeplinește funcții mult mai largi decât să măsoare timpul: rulează aplicații, ne monitorizează sănătatea, afișează diverse notificări, trimite e-mailuri și mesaje WhatsApp. Permite căutări pe Internet, funcționează ca GPS, ne permite să ne conectăm la rețelele de socializare. Iar cu cele mai moderne, putem plăti chiar și la supermarket fără să scoatem portofelul sau cardul.

Pe lângă faptul că trebuie să fie confortabil și ușor de citit, ceasul inteligent trebuie să fie compatibil cu telefonul, iPhone sau Android. Există însă multe care sunt compatibile cu ambele tipuri.

Criteriile de alegere a unui smartwatch

Design: Ceasurile inteligente au devenit accesorii de zi cu zi, necesitând un design și stil inovator, atractiv și, mai ales, funcțional. Curelele interschimbabile sunt o opțiune perfectă pentru a adapta dispozitivul la orice ocazie.

Rezistență: Spre deosebire de telefoanele mobile, ceasurile inteligente sunt dispozitive care sunt expuse constant la șocuri, zgârieturi și la contact cu alte materiale precum praful, apa și transpirația. Din acest motiv, materialele de înaltă calitate sunt un aspect de luat în considerare. Oțelul inoxidabil este foarte rezistent, iar carcasa din titan este antialergică.

Ecranul din cristal mineral are cel mai bun raport calitate/preț, iar cel din safir este folosit pentru ceasurile de renume.

Importantă este și categoria de etanşeitate (rezistență la apă, cu valori între 3 și 20 de atmosfere).

Funcții: Fără îndoială, un smartwatch cu cât are mai multe funcții, cu atât mai bine. Cele mai frecvente sunt cele legate de fitness (monitorizarea frecvenței cardiace, a numărului de pași, a caloriilor, vitezei și cadenței), precum și cele legate de localizarea GPS.

Dar au apărut funcții incredibile, ca cea a monitorizării somnului, de antrenamente personalizate și multe altele, pe care vă las să le descoperiți singuri.

Baterie: Durata de viață a bateriei  este unul dintre aspectele cruciale atunci când alegem un smartwatch. În acest sens, este important să găsim un echilibru între funcționalitățile oferite de dispozitiv și consumul bateriei.

Caracteristicile tehnice: Sunt, fără îndoială, elementul cheie care face diferența între un ceas inteligent și altul. Pentru ca totul să funcționeze corect este necesar ca smartwatch – ul să aibă un sistem de operare de calitate, un procesor puternic, memorie internă rezonabilă și un ecran cu caracteristici bune. Dar și funcții de conectivitate (Bluetooth și Cablu USB).

Alegerile mele

Ceasuri damă

Ceasul SmartWatch Garmin vi­vomove Luxe 010-02241-21 18K Rose Gold Hardware are o brățară cu eliberare rapidă, putând fi schimbată în funcție de momentul purtării. Cu el poți face plăți chiar și fără contact.

Monitorizează stresul, hidratarea, somnul și chiar ciclul menstrual. Are aplicații pentru sport preîncărcate.

Ceasuri bărbați

Modelul SmartWatch Garmin vi­voactive 4S 010-02172-14 Black/Slate este conceput cu funcții de antrenamente animate pe ecran, dar și cu funcții specifice unor sporturi ca: golful, înotul, ciclismul, schiul și canotajul.

Și uite așa, TimpulPetrecutAcasă va deveni activ, iar ceasul își va relua rolul său major de măsurare, repunând timpul și spațiul în parametri firești.

Cheia nu este să petreci timp, ci să-l investești. – Stephen R. Covey

 Sursa foto: WatchShop.ro

Articolul precedentCredit ipotecar fără stres și fără bătăi de cap?
Articolul următorOptimismul