Certificatul energetic, economia și starea de bine

Despre Certificatul energetic am auzit cu toții atunci când am avut de-a face cu vânzarea unui imobil. Pentru mulți cred că înseamnă o hârtie în plus în hățișul de acte cu care te împovărează stufosul sistem autohton. Nu este o invenție românească, ci o soluție stabilită la nivelul Uniunii Europene pentru reducerea consumului de energie.

Așa că vă propun să vedem dacă și cum aceste certificate ne fac viața mai bună.

În primul rând, clasificarea este de la A la G, în care A este clasa energetică cea mai bună. În situația în care cumpărăm sau închiriem o locuință, suntem în măsură să apreciem cât mai aproape de adevăr cheltuielile cu energia pe care urmează să le facem. Sau ne dă un indiciu că acea locuință are nevoie de intervenții și reabilitări.

Certificatul nu ne oferă soluții, dar ulterior putem apela la un auditor energetic, cel în măsură să ofere soluțiile optime.

Auditul unei clădiri deja existente

Auditul energetic este un studiu complex care ne oferă pe lângă imaginea de moment a imobilului și o opinie referitoare la reabilitare, cu estimarea costurilor presupuse.

Cercetarea se referă la conducte sparte, anvelopa clădirii, infiltrații de aer și apă, evidențierea punților termice, starea tâmplăriei și instalației electrice.

Foarte utilă în cercetarea anvelopei este folosirea termografiei clădirii.

certificatul energetic

Prin termografie se determină distribuția temperaturii pe suprafețele clădirii, ceea ce permite determinarea zonelor cu pierderi de căldură.

Auditul pentru o clădire ce urmează a fi ridicată

Calculul coeficientului G (Coeficientul global de izolare termica G) este necesar în obținerea autorizației de construire pentru un imobil.  Prin acest calcul se poate estima necesarul aproximativ de căldură al imobilului.

Tot pentru obținerea autorizației de construcție este necesar și Studiul privind utilizarea surselor alternative de energie. Acestea sunt soluțiile nepoluate ale viitorului: sisteme solare termice, panouri fotovoltaice, pompe de căldură, sisteme care utilizează biomasa și altele.

Prețul unui audit energetic este unul cât se poate de rezonabil, dar economiile ulterioare și starea de confort în care vei locui vor face diferența.

Câți dintre noi nu am suferit pe timpul sezonului rece la locul de muncă. Disconfort și o stare permanentă de răceală. Sau pentru cei care locuiesc la ultimul nivel, pe timpul ploios să fie surprinși de infiltrațiile de apă a căror origine să nu poată fi depistată; Conducte sparte în fundație, care fac să ni se umfle parchetul; Pete de mucegai pe la conțurile camerei sau băii.

Bani cheltuiți și bătăi de cap.

Totul are o soluție simplă: auditul energetic făcut la timp de profesioniști.

Un Blog Neobișnuit, iată, m-a stârnit!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.