Cerul înstelat deasupra mea, eu și Honda

cerul înstelat deasupra mea

Cerul înstelat deasupra mea, mi-a umplut mereu sufletul. Improvizându-l pe Kant. Dar pentru un timp din viață așa mi-am adunat puterile.

A trecut mult timp de atunci. Lucram obositor, doar schimbul doi, pentru a putea avea grijă de cineva drag inimii mele, aflat la peste 100 km distanță. În fiecare noapte plecam direct spre destinație. Dar, pe la jumătatea drumului făceam un popas la margine de drum. Îmi coboram spătarul scaunului și priveam cerul. Eu, cerul înstelat și legea morală din mine… Mă încărcam cu energie pentru lunga noapte care urma să vină.

Aveam o mașină Honda Civic fabricată în 1998, albă. M-a atras cu aerul sportiv și tineresc. Mă cuibăream cu plăcere în scaunul confortabil și-i dădeam talpă.

A trecut timp și am schimbat-o tot cu o Honda Civic din 2007. Și tot albă.  Design-ul ei m-a fascinat. Îmi sărea în ochi de la 50 m distanță. Honda este mașina care îmi suportă toate toanele și excesele de adrenalină. Am devenit dependentă de ea. Nu îmi doresc alta. Este o mașină pe care o simți și care te simte și ea. Împreună suntem una.

Honda este o mașină cu alură sportivă, cu nerv și o aerodinamică perfectă. Mă simt în ea ca într-o navă spațială. Pentru că, da, de câte ori am ocazia, plăcându-mi să conduc noaptea, mă opresc să privesc cerul înstelat deasupra mea. Eu, cerul și Honda.

cerul înstelat deasupra mea

Acum este vremea să schimb din nou mașina. Și, ghici? Voi lua tot o Honda. Tot un CR-V, pentru că din toate modelele Honda, acesta este proiectat pentru mine.

Mai mult, pentru a fi în pas cu noile tendințe tehnologice, voi studia pe pagina Honda Romania, varianta hibrid. Un hibrid înseamnă a consuma mai puțin combustibil și mai puțină poluare.

Tehnologia Honda Hybrid

Modelul CR-V Hybrid are o tehnologie ușor de înțeles. Sistemul hibrid combină un motor pe benzină, două motoare electrice și o baterie cu litiu-ion.

Motorul Multi-Mode Drive are trei moduri de funcționare:

Accelerând la plecarea de pe loc sau la viteze reduse, funcționează pe modul Electric Drive. Adică mașina funcționează 100% cu putere electrică acumulată în baterie.

Când accelerezi la viteze mari sau când ești într-o depășire, intră automat pe modul Hybrid Drive. Adică, motorul termic angrenează generatorul electric care, la rândul lui, produce curent pentru motorul electric.

Când se conduce la viteza de croazieră, funcționează modul Engine Drive, adică motorul pe benzină angrenează direct roțile mașinii.

Există chiar și un modul „Sport”, activat prin selectorul de pe consolă, care permite o accelerare și mai rapidă.

În plus, frânarea transformă energia pierdută în electricitate și o păstrează în baterie. Iar bateria nu trebuie reîncărcată, ci se încarcă automat, prin angrenarea generatorului. Trecerea între moduri fiind insesizabilă.

Honda CR-V Hybrid

Modelul CR-V Hybrid vine și cu alte dotări de actualitate, ca,  Sistemul Honda SENSING. Acesta detectează pericole în timpul deplasării. Părăsirea benzii de circulație sau a carosabilului, apariția iminentă a unei coliziuni, sunt atenționate prin semnale audio-vizuale.

Sau Sistemul Cruise Control Inteligent-Adaptiv. Acesta poate detecta dacă un vehicul aflat pe o bandă adiacentă intenționează să treacă brusc în fața ta și ajustează în avans viteza pentru a evita o coliziune. De asemenea, sistemul menține distanța optimă față autoturismul din fața ta, adaptând automat viteza. Sau poate să oprească vehiculul, dacă cel din față staționează la semafor.

Mai sunt și alte sisteme de monitorizare și avertizare, pe care le veți găsi urmărind pagina de oferte Honda.

Pentru mine, având o viață agitată și cu foarte multe drumuri între școala copiilor, casă, servici și cumpărături, necesitatea de a avea un spațiu generos, primează. Iar noul CR-V are o capacitate de încărcare de până la 1.700 litri.

În plus, are funcții precum hayon acționat hands-free, pentru mâinile mele permanent încărcate.

Dar și scaune rabatabile printr-o singură mișcare. De ce este important? Pentru că, în nopțile senine, vreau să mă încarc precum bateriile mașinii, privind cerul înstelat deasupra mea. Eu, cerul și

(sursa foto HondaTrading.ro)

Acest articol a fost scris pentru competiția SuperBlog 2019 – proba nr.26

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.