Creează o atmosferă degajată în jurul tău

Creează o atmosferă degajată

Suntem ființe sociale, iar felul în care ne adaptăm mediului în care suntem nevoiți să acționăm este esențial pentru exprimarea noastră. De aceea, creează o atmosferă degajată în jurul tău. Beneficiul va fi reciproc.

Toți avem tendința de a fi suspicioși în mod firesc. Oricine se apropie de universul nostru, va fi verificat sau evaluat într-un fel sau altul. Asta pentru a determina dacă acest nou-venit este acceptabil, sau reprezintă o amenințare potențială. Analiza este reciprocă. Din această cauză se creează o atmosferă ușor tensionată, fiecare fiind în expectativă.

Te invit să încerci să ieși momentele dificile și să scapi de tensiunea care există atunci când ești cu alte persoane. Sparge gheața! Fă ca oamenii să se simtă confortabil în preajma ta. Fii tu cel care creează atmosfera.

Creează o atmosferă degajată

Acționează în mod natural. Nimănui nu îi place o persoană care pare falsă, deci fii tu însuți. Oamenii admiră pe aceia care nu se tem de ceea ce cred alții despre el.

Laudă-i pe ceilalți. Asta nu înseamnă să fii lingușitor, ci să acorzi credit acelor oameni care merită.

Nu te distra pe seama altora. A insulta alți oameni, chiar și printr-o remarcă înțepătoare, e contraproductiv. Ai nevoie de foarte multă subtilitate. Nu spune ceva care ar putea răni cealaltă persoană. Fii atent la asta. Remarcă-te prin respect.

Fă glume despre tine. Te cunoști suficient de bine, iar făcând glume ușoare despre propria persoană, detensionezi atmosfera și poate chiar abați atenția de la slăbiciuni pe care nu ai vrea să le dezvălui.

Încrederea este importantă. Încearcă să respecți principiile și să nu te contrazici singur. Siguranța de sine acționează ca un magnet.

Bazează-te pe sinceritate. Prefăcătoria sau minciuna nu este cea mai bună opțiune. Nu compromite adevărul doar pentru a purta o conversație. Evită subiectele delicate.

Gândește la ceea ce vei spune, înainte de a spune. Reține reacțiile la comentariile care au fost provocate și decide apoi dacă este timpul și situația potrivită pentru a-ți exprima opinia. Nu coborî ștacheta.

Minimizează erorile. Nu corecta alte persoane, cu excepția cazului în care eroarea lor ar putea afecta pe alții. Fiecare are nivelul lui de exprimare, cultură și înțelegere.

Caută subiecte comune. Nu deschide discuții despre subiecte pe care cei prezenți nu le cunosc. Poți vorbi despre lucruri comune și astfel toată lumea se va simți confortabil.

Glumește. Nu îți fie frică să faci mici ghidușii. Pentru a te simți liber este important ca cei din preajmă să se relaxeze.

Și nu uita: Culegi ceea ce semeni!

Sfaturile înțelepților

Există un singur fel de a înțelege oamenii, anume de a nu ne grăbi să-i judecăm, ci de a trăi în preajma lor, de a-i lăsa să se explice, să se dezvăluie zi de zi, să se zugrăvească ei înșiși. ~ Charles Augustin Saine–Beune

Am aflat că oamenii vor uita ceea ce ai spus, vor uita ce ai făcut, dar oamenii nu vor uita niciodată cum i-ai făcut să se simtă. ~ Maya Angelou

Nici un om nu este creat fără puterea inerentă de a se ajuta. Personalitatea care înțelege puterea sa intelectuală și morală de cucerire, se va afirma cu siguranță. ~ Charles F. Haanel

Societatea a aranjat lucrurile astfel încât să nu îți pui niciodată problema propriului tău potențial. Și toată nefericirea provine din faptul că nu ești tu însuți. Fii natural și toată nefericirea și toată competiția cu ceilalți dispar. ~ Dalai Lama

A fi neutru este o stare în care nu sari prea repede înainte sau prea încet. Neutru nu înseamnă a fi inactiv, complezent sau pasiv. Este vorba despre a fi de un calm care permite acumularea de noi informații și noi posibilități pentru a ieși și a face acțiuni. Când ești neutru îți sporești sensibilitatea și inteligența intuitivă. Neutralitatea este un loc de creștere pentru noi posibilități. ~ Doc Childre

Recomandare de carte:  Când prietenia m-a urmat acasă , de Paul Griffin

Articolul precedentZambila (hiacintul)
Articolul următorSushi, desfătare de gust și culoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.