Cristaloterapie ori simplă bijuterie


Mai mult sau mai puțin prețioase, cristalele ne fascinează iremediabil, fie că le atribuim puteri ezoterice sau ne mulțumim să le privim ca simple bijuterii. Ca simplă bijuterie, o vom alege doar după simțul estetic. Dar dacă mă întreb ce mecanisme subtile fac acea mică pietricică să trezească în mine emoții artistice, atunci înseamnă că am făcut primul pas spre cristaloterapie.

Cristalele transmit lumină și iubire universală. Din acest motiv, atomii lor devin vindecători, atribut care le fac elementul de bază în cristaloterapie, ramură a medicinei alternative care folosește minerale solide. Datorită calității lor moleculare, aceste minerale vibrează și sunt în rezonanță cu corpul nostru armonizând circulația energiei.

În fiecare zi din viața noastră trăim în situații care generează emoții: bucurie, tristețe, dragoste, furie, plăcere, agresiune, etc. O emoție este o energie, mai precis o energie electromagnetică, identificabilă prin frecvență și lungime de undă, ca orice energie.

O emoție poate fi foarte puternică: se poate „muri de frică” sau poți „muta munții”. Dar, poți și „crăpa de ciudă”. O emoție este cuantificabilă, palpabilă, chiar vizibilă uneori, când frica te paralizează sau furia te face să tremuri sau să transpiri.

Emoțiile sunt stocate de-a lungul anilor în corpul nostru. Încetul cu încetul, ele aglomerează diferitele meridiane și perturbă circulația energetică. Instabilitatea în gânduri și emoții se traduce într-un dezechilibru energetic care duce la boală.

Rolul cristalelor este de a reechilibra energia corpului și câmpurile electromagnetice, eliberând energia lor. Acest lucru duce la o stare de pace și liniște, permițând minții să ajungă la o stare armonie cu sine, cu semenii și mediul înconjurător.

Calități

Mineralele au caracteristici și calități specifice. În funcție de culoarea lor, îndeplinesc o anumită funcție.

Pietrele prețioase sculptate simbolizează revelația sufletului după ce au fost îndepărtate impuritățile corporale.

Fațetele strălucitoare denotă reflectarea luminii divine în suflet.

Pietrele în stare brută, adică în starea lor naturală, sunt considerate amulete, iar cele care sunt așezate în cadrul unui simbol magic, cum ar fi pentagrama, sunt talismane.

Cristalele opace sunt, în general, receptori buni de energie.

Pe de altă parte, cele transparente sunt emițătoare și au calitatea de a fi regenerative.

Pietrele și cristalele ne pot însoți în tot ceea ce facem zilnic, inducându-ne mai multă putere decât de obicei. Le putem folosi în:

Cristaloterapie

Pietrele și cristalele au un enorm potențial de energie și memorie. Virtuțile lor sunt multiple din punct de vedere al sănătății, pentru a diagnostica o boală, pentru a umple un deficit energetic, pentru a armoniza organismul etc.

În cristaloterapie se combină magnetismul și utilizarea cristalelor pentru a facilita procesul de regenerare și reechilibrare a energiei corpului. Se permite inițierea procesului de vindecare prin deschiderea barierelor energetice.

Un alt beneficiu este armonizarea chakrelor (centre energetice situate în corp). Atunci când setul d

e cristale terapeutice este așezat în zonele specifice, își îndeplinesc funcția de armonizare. Când există durere, plasarea lor în zona afectată face ca disconfortul să fie eliberat. În același mod, acționează în tot ceea ce are legătură cu dezechilibre emoționale: furie, deznădejde, mândrie, gelozie sau orice alt sentiment negativ.

În terapie, mineralele solide pot fi utilizate în timpul masajului, prin localizarea zonelor care sunt blocate energetic. Cristalele absorb ceea ce provoacă disconfort și induc lumină și vindecare a organismului.

Amulete și talismane

Există o diferență fundamentală între cuvintele amuletă și talisman. Amuletele îndeplinesc funcția de protejare de nenorociri sau boli. Talismanele atrag norocul, canalizează energiile pozitive către purtător.

Amuleta este un obiect pregătit cu materiale naturale și alimentată de ritualuri adecvate. Ne induce liniște, energie, protecție, cunoștințe, forță și putere.

Talismanul este făcut ținând cont de influența stelelor, zilelor, zeităților, precum și a materialelor, care trebuie să fie de natură nobilă.

Metalele și pietrele prețioase și semiprețioase au fost folosite din timpuri imemoriale ca amulete și talismane. Iar astrologia asociază fiecărui semn zodiacal una sau mai multe pietre prețioase.

Dacă nu te-ai convins încă de valoarea energetică a acestor pietre pe care Mama Natură ni le-a dăruit cu generozitate, lasă starea de bine să te însoțească și reflectează încă o dată la zodia  ta sau a celui drag. Cu siguranță o mică pietricică are ceva să-ți transmită.

Articolul precedentLitoralul românesc și murmurul mării
Articolul următorSună la 021 9111 și rămâi Autonom

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.