Culegi ceea ce semeni

Culegi ceea ce semeni

Culegi ceea ce semeni – este cea mai cunoscut și demonstrabil efect al legii cauzei și efectului.

Semeni o faptă -culegi un obicei, semeni un obicei- culegi un caracter, semeni un caracter- culegi un destin.  – Dalai Lama

Oricât de inactivi am fi, sau poate tocmai de aceea, o avalanșă permanentă de gânduri ne întrețin mintea activă. Ce facem ele? Ne încarcă de negativism sau ne ajută să punem lucrurile în ordine pentru a lua decizii optime.

Lumea noastră interioară are valorile pe care le inoculăm, concepte pe care ni le însușim și care declanșează propria atitudine.

Lumea exterioară are legile ei. Legile morale ale religiei sau legile scrise și nescrise ale mediului uman în care trăim. Dar dincolo de ele sunt legile rezonanței eterice pe care le înțeleg cel mai adesea prea puțin.

Nu putem trăi doar în lumea noastră interioară, pentru că nu ne putem rupe de mediu. Omul este creat ca ființă socială. De cealaltă parte nu putem trăi doar o viață mondenă, pentru că ea creează dependență și într-un moment de analiză constatăm cât de goi și singuri suntem de fapt.

Important este că forța cu care emitem gândul, îl face să acționeze în Univers  ca un bumerang. Pentru că, chiar și atunci când un gând negativ este transmis țintit către o persoană, aceasta poate să preia mesajul tău și să ți-l întoarcă amplificat mai puternic, pentru că orice reacție produce o contrareacție.

Sau poate să nu preia mesajul tău, pentru că atitudinea sa lăuntrică nu concordă cu a ta, iar atunci gândul tău războinic se va întoarce din lipsă de suport, înapoi către tine. Și te va prinde nepregătit să îl primești, pentru că nu-l primești în față, ci în ceafă, ca un val apărut din senin, care te doboară.

Culegi ceea ce semeni, în pași mărunți:

  • Învață să formulezi doar propoziții afirmative. „Nu-mi place de X”, poate deveni „Avem principii diferite”. „Nu voi putea niciodată” poate deveni „Dacă încerc, ce am de pierdut?”.
  • Învață toleranța prin a accepta că suntem miliarde de unicate și asta face viața atât de frumoasă și dinamică.
  • Fii responsabil, asumă-ți gândurile și acțiunile și corectează-le intențiile, analizează mecanismele interioare care le produc.
  • Iartă și cereți iertare. Nu vei spune cu ușurință acest cuvânt privind pe altul în ochi, dar poți să o faci în gând. Poți să o faci chiar când nu ești de deplin convins că vina îți aparține în totalitate, pentru că întotdeauna dreptatea este undeva la mijloc, dar tu îți faci partea ta de lecție de viață. Vei intra în armonie cu ceilalți și mintea și sufletul îți vor fi eliberate de povară.
  • Înainte de a reacționa, întreabă-te: „Ce bine îmi va aduce să arunc acest bumerang? Există și o altă cale?”. Folosește bumerangul pentru a-ți finisa opțiunile.

Fericirea nu e ceva gata făcut, ea vine din faptele tale. -Dalai Lama

Recomandare de carte:

Puterea semnificației. Clădește-ți o viață care merită trăită de Emily Esfahani Smith

Articolul precedentMandala, beneficii și semnificații
Articolul următorSingurătatea sau Când ești fericit singur

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.