Cursele Low-Cost și un bagaj cu avantaj

cursele low cost

Sursa foto Pixabay.com

   Plăcerea călătoriei este scrisă în ADN-ul uman. În epoca vitezei, deplasarea cu avionul a devenit, cred, principala opțiune. De aceea în întâmpinarea noastră au apărut cursele Low-Cost. Indiferent de motivul pentru care călătorim, vrem să ajungem repede și cu costuri mici.

De ce preferăm cursele Low-Cost, în afară de faptul că sunt cele mai ieftine? Sunt curse directe, fără escală. Iar lupta acerbă pentru cucerirea pieței în ce mai dinamică industrie, fac ca toate companiile să ofere frecvent oferte promoționale.

Dar un produs ieftin are dezavantajele lui. Primul este că în cursele Low-Cost ai reguli foarte stricte în ceea ce privește bagajul. Dimensiunile lui diferă de la o companie la alta. Și nu doar atât, regulile se schimbă foarte des.

Așa că, neinformat, poți să îți strici vacanța din start, fiind forțat să plătești suplimentar în aeroport sume usturătoare.

Ce e de făcut?

E de la sine înțeles că trebuie să te informezi înainte de plecare care este ultima variantă de bagaj admisă. Asta ar însemna ca la fiecare deplasare să îți cumperi un troler nou? Singura șansă pare a fi ca, preventiv, să îți cumperi din start cel mai mic model. Dar ce faci cu dulapul de haine și alte obiecte pe care, în dulcea tradiție românească, le consideri indispensabile?

Primul sfat: autoeducă-te! Învață să reduci volumul, să înțelegi care îți sunt de fapt necesitățile. Întreabă-te cum pot asiaticii și nu numai, să călătorească jumătate de planetă doar cu un rucsac în spate?

Al doilea sfat: accesează un magazin online specializat în bagaj de avion și accesorii de călătorie. Eu așa am constatat că pentru bagajul de mână este preferabil un troler pliabil și pe două roți, care ocupă mai puțin spațiu, confecționat dintr-un material flexibil.

Am găsit trolere ieftine pentru toate gusturile.

De la ei am aflat că există truse de cosmetice adaptate la gramajul impus pentru securitate de companiile aeriene. Dar și că există sigilii de bagaje și portofele din materiale care protejează citirea cardurilor bancare cu contactless.

Iar dacă ești însoțit și de cel mic, există și secțiuni de trolere copii foarte atractive.

Și uite așa, informat fiind, ai motive ca și mine, să minimalizezi neplăcerile și să profiți din plin și cât mai des de ofertele pentru cursele Low-Cost, care rămân favoritele mele pe distanțe relativ mici. Chiar dacă ele sunt abonate de regulă la mici întârzieri. Dar suntem în vacanță, iar timpul, inevitabil, se dilată!

Călătorii plăcute, vă doresc! Însoțiți de un bagaj cu avantaj.

Și încă un pont util, vă puteți face cadou și o activitate inedită!

Sau, planificarea vacanței, de la A la Z

Articolul precedentLa Nürburgring ca să mă conving
Articolul următorCafeaua, cea mai statornică prietenă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.