De unde mâncăm astăzi?

De unde mâncăm astăzi

„De unde mâncăm astăzi?” Întrebarea aceasta dădea savoare cafelei de la ora 10 când se aduna Sfatul Mâncăcioșilor sub pomul hlizelilor. Pomul sub care facem haz de necaz și desfacem toate tensiunile de peste zi. Nu este loc de fumat propriu zis, pentru că îl frecventează cu perseverență toți nefumătorii. Este locul nostru relaxare în pauza de 5 minute la o oră de lucru.

Dar azi, cu auto-izolarea asta impusă, lucrând de acasă, am rămas fără … pom. Iar pentru că situațiile extreme necesită soluții ingenioase, am început să ne întrebăm între noi prin mesaje: „De unde mâncăm astăzi?” .

Și uite așa, am stabilit o altă rutină. Fiecare alege pe rând un restaurant care  face livrare la domiciliu. Este cea mai eficientă și comodă modalitate de a mânca divers, comandând mâncarea preferată.

Astăzi este rândul meu să fac alegerea. Iar ideea de restaurant aflat în proximitate mi se pare foarte tare, pentru că asta îți dă o certitudine în plus că mâncarea va sosi repede și caldă.

Gata, a început „bombardamentul” cu  „De unde mâncăm astăzi?”. Răspunsul meu pe ziua de azi este:

 Taverna D’Altădată

Restaurant cu specific românesc, unde un prânz costa 20 lei.

Meniul de azi: Ciorbă de perișoare; Pulpe de pui dezosate la grătar cu Pilaf cu legume și Salata de varza albă. Ceea ce-mi place aici este că poți comanda și platouri cu mezeluri sau brânzeturi numai bune pentru masa de dimineață și seară.

-Cum a fost prânzul de azi?

– Yammi yammi!!!!!

În loc de desert

Iar acum, pentru că sunteți la adăpost, cu burticile pline și la relaxare, vă propun să ne gândim și la acei neobosiți medici și asistente, aflați în tranșee, luptând cu inamicul nevăzut.

În căutările mele pentru a comanda online mâncare, am descoperit platforma LOKOFOOD.

Aici poți să cauți restaurante de lângă tine. Este o platformă în devenire, dar unde voi reveni. Aici am găsit o inițiativă demnă de a fi luată în seamă: #PRANZULPENTRUMEDICI Poți achiziționa, ca persoană fizică sau companie, unul sau mai multe meniuri care vor fi oferite medicilor. Un meniu Red Angus costă 17 lei.  Bani care acoperă costurile aferente producției și materiei prime.

Meniurile se livrează direct de către restaurant cadrelor medicale din incinta Spitalului Clinic “Dr. Victor Babeș” București și Institutul National de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș București, în campania “Împreună, Împotriva COVID”, în intervalul orar 12.00 – 14.30.

Acești îngeri păzitori ai sănătății noastre nu mai au timp să se întrebe „De unde mâncăm astăzi?”. Poate nici măcar timp să mănânce efectiv. Să fim noi cei care le putem spune #SuntemAlaturiDeTine, mai mult chiar, susținând și industria ospitalității, aflată și ea la foc încins.

Competiția Spring SuperBlog 2020 Proba 17, #StaiAcasă și comandă mâncarea preferată pe LOKOFOOD!; Sponsor: LOKOFOOD powered by Expressoft; Sursa foto: LokoFood.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.