E lung pământul, ba e lat

E lung pământul

E lung pământul, ba e lat … iar anul ăst-a fost bogat! Drept urmare anul viitor mă voi plimba în voia inimii. Cine nu și-ar dori un Ocol al Pământului? Nu în 80 de zile ca personajul lui Jules Verne, pentru că vreau să trăiesc din plin fiecare clipă, dar cât mai aproape de această sumă. Vreau să bifez cât mai multe obiective culturale și exotice. Locuri la care poate nici nu am visat.

Cine mă va însoți? Desigur, Passepartout, adică actul de identitate și aparatul de fotografiat.

Am hotărât să fac un Ocol al Pământului, nu în 80 zile, ci în 120. Voi călători virtual prin programele de excursii în circuit. Concret, vă propun un circuit în fiecare lună, acoperind toate continentele. Nu-i așa că e ceva insolit? Iar planeta este plină de locuri fermecătoare prin varietatea lor.

Acum e acum! Am de ales între ofertele de circuite culturale Christian Tour și ofertele de  circuite exotice Christian Tour. Le voi combina, pentru a da mai multă culoare excursiilor mele, dar și pentru a-mi mângâia suflețelul rememorând locuri încărcate de istorie și legendă.

Iată ce Ocol al Pământului voi face pe parcursul unui întreg an. Poate vă inspir:

Ianuarie

Revelion în Țara Soarelui Răsare 

e lung pământul

Ce poate fi mai potrivit pentru un debut de an în forță. Timp de 7 zile, vom vizita mai multe temple budiste și șintoiste, vom face o plimbare prin Piața Palatului Imperial din Tokyo,vom vizita centre comerciale, un centru SPA cu izvoare termale și vom vizita muzee de mare tehnologie.

Dar importantă va fi masa de revelion. Ne vom bucura de cele mai exotice preparate ale bucătăriei japoneze, la ele acasă.

Februarie

Israel – Pământul Făgăduinței

e lung pământul

Într-un circuit de 6 zile vom vedea locuri pe care orice om trebuie să le vadă măcar o dată în viață. Obârșia celor trei mari religii surori. Tărâmul în care i s-a promis lui Moise că va curge lapte și miere. Este, de fapt, laptele și mierea care curge în sufletul tău atunci când îl pășești.

Martie

Vietnam Laos Cambodgia – Misterioasa Indochina

e lung pământul

Timp de 13 zile exoticul se va îmbina cel mai grațios cu cultura, în trei din cele mai puțin vizitate, până acum, țări asiatice. Vom face o croazieră cu un vas-dragon pe Râul Parfumat, vom asista la spectacole tradiționale și vom cumpăra suveniruri.

Aprilie

Triunghiul de Aur și Rishikesh – India pentru toate simțurile

e lung pământul

Delhi, Agra și Jaipur fac parte din Triunghiul de Aur și reprezintă una dintre cele mai populare destinații din India. Temple, culoare, inegalabila mâncare indiană și, bineînțeles spectacole. Sunt o mare iubitoare de muzică indiană. Dar și o necunoscătoare a bucătăriei lor. Sunt curioasă cum mă voi adapta provocărilor culinare, timp de 9 zile.

Mai

SUA & Canada

e lung pământul

Un continent în 10 zile. Se poate? Pare că da, e lung pământul. Va fi o surpriză și pentru mine să văd ce au selecționat prietenii noștri. Ceea ce îmi doresc eu cel mai mult este să vizitez Cascada Niagara, inclusă ca opțională în circuit.

Iunie

PERU și misterele incașilor

e lung pământul

Machu Picchu, Cusco și o croazieră pe Lacul Titicaca. Sper să nu ratez răsăritul soarelui la intrarea în Machu Picchu. E o dorință mai veche a mea, 8 zile să privesc condorii zburând. E lung pământul…

Iulie

Descoperă Turcia Misterioasă

e lung pământul

12 zile cu autocarul pe o palmă de pământ care unește două continente. Palate, minarete, sabia lui Ștefan cel Mare, baclavale, o croazieră prin Strâmtoarea Bosfor, orașele subterane. Și, neapărat, de degustat originala înghețată turcească ce se consumă uneori cu furculița.

Nu voi rata nici ocazia de a face o plimbare cu balonul cu aer cald la Göreme și o baie în Piscina Cleopatrei.

August

Stelele Nordului – Circuit Scandinavia

e lung pământul

Un periplu cu autocarul prin Ungaria, Polonia, Suedia, Danemarca, Germania, Cehia și întoarcerea din nou prin Ungaria. Incursiuni în istorie, perle arhitecturale, parcuri și grădini, muzee și lacuri.

Mâncăruri, degustări de bere artizanală, clătite suedeze, hering murat, sandvișul fischbrötchen, vin unguresc. Muzică și dansuri tradiționale, pe parcursul a 12 zile.

Septembrie

IRAN – Moştenitorii Persiei

e lung pământul

Iran, leagănul celei mai influente culturi. Lumea fascinantă a celor O mie și una de nopți, palate și parcuri luxuriante. Voi vizita templul Zoroastrian unde focul sacru arde neîncetat de 1500 ani. În ultima zi din cele 9, alături de Șeherezada, mă voi relaxa în Grădina Eram, supranumită grădina Edenului.

Octombrie

Africa de Sud – În țara diamantelor!

Nu poți ajunge în Africa de Sud fără să ajungi în Capul Bunei Speranțe, locul în care bântuie legenda Olandezului Zburător, cel care și-a vândut sufletul diavolului, fiindu-i sortit să rătăcească la nesfârșit.

Dar călătoria în Africa de Sud este pentru mine un omagiu adus luptei pentru libertate. Dar și locul în care energia pământului a dat naștere celor mai fascinante pietre prețioase. Sunt curioasă ce senzație îmi va da impactul privirii unei vitrine de bijuterii de mare calitate. 11 zile pe un continent total necunoscut mie.

Noiembrie

Unique Australia & Noua Zeelandă 

16 zile pe un alt continent necunoscut și cu siguranță surprinzător. O croazieră de-a lungul Marii Bariere de Corali îmi va permite să practic diverse activități acvatice: snorkeling, scuba diving, plimbări cu barca cu fund de sticlă, semi-scufundări. Este totodată o ocazie de a vedea fauna australiană la ea acasă. Cel mai mult îmi doresc să văd urșii Koala și Parada Pinguinilor Pitici.

Este un continent dominat de deșert. Dar acolo unde există vegetație, ea explodează în cele mai bogate și spectaculoase forme.

Decembrie

Pe urmele faraonilor din Egiptul Antic

Închei anul în gloria și măreția inegalabilă a Egiptului Antic. Timp de 7 zile pășind pe urmele faraonilor. Vreau să constat, e lung pământul sau e lat…

Deși am călători în jurul pământului din motive diferite, cred că Phileas Fogg ar dori să concureze cu circuitele mele, organizate de Christian Tour.

Voi, acceptați provocarea?!

( Sursa foto christiantour.ro )

Articolul precedentUn pod îngust
Articolul următorCasa de vis, cu zero compromis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.