Experiența, condimentul succesului

Experiența bine făcută este întotdeauna pozitivă. – Gastón Bachelard

Nici o durere pe care o suferim, nici procesul pe care îl experimentăm nu este irosit. Tot ceea ce suferim și tot ce îndurăm, mai ales atunci când îndurăm cu stoicism, ne construiește caracterul. Prin tristețe, trudă și necaz, obținem educația pentru care am venit a o dobândi.

Unele lucruri nu pot fi învățate; ele trebuie experimentate. Niciodată nu înveți cele mai valoroase lecții din viață până nu îți parcurgi propria călătorie. – Roy T. Bennett

În fiecare an, ziua căsătoriei noastre este un moment de introspecție. Analizăm separat și apoi împreună ce învățăminte am mai adăugat din lecțiile noastre de viață. Anul acesta sărbătorim nunta de cristal. De obicei ne luăm o săptămână de concediu și facem cele mai neobișnuite activități. O numim “săptămâna dorințelor împlinite”.

Anul acesta va fi un pic altfel. Nu vom avea o săptămână la dispoziție, dar ne-am promis 3 weekend-uri de evadări de poveste. În tot răul e și-un bine. În loc de o dorință împlinită, vom avea trei. Una pentru mine, una pentru soțul meu și una pentru noi doi ca unul.

Avem furnizorul nostru de Activități Cadou. Aici se poate alege dintr-o gamă foarte variată de activități. Ele sunt grupate pe domenii, în funcție de evenimentul sărbătorit, dar și în multe locații din țară. Dar poți să îți bucuri un prieten oferindu-i un voucher pe care să-l poată folosi după plăcere.

Pentru mine

Clar, am ales din prima  experiența scuba diving pentru 2. Va fi un vis împlinit.

De ce am ales scufundarea? Relația mea cu apa este una specială. De când mă știu am avut o frică de apă inexplicabilă. Cred că m-am născut cu ea, pentru că nimic din ce mi s-a întâmplat nu o justifica. Atacuri de panică, plânsete, insomnii, pe toate le-am experimentat.

Mama a hotărât să mă ducă la un curs de înot. Am fost coșmarul instructorilor. Am prins mișcările foarte ușor, dar nu înotam, (mult spus înotam, dădeam din mâini și din picioare de cel mult 3 ori) decât flancată milimetric de-o parte și de cealaltă de doi adulți. Aveam 9 ani, dar….

O experiență bună la 9 ani merită mai mult decât un curs moral la 20 de ani. – J. Nievo

Și uite așa, în vara aceea am plecat cu mai multe rude în vacanță în Maramureș. Una din activitățile preferate ale tuturor era pescuitul pe un râu din apropiere. A fost multă veselie, pentru că eram vreo cinci copii în grup.

Iar cum copii stând liniștiți cu undița în apă nu o să vedeți prea des, noi ne zbenguiam trecând într-una de pe un mal pe altul. Normal, cât mai departe de locul ideal de pescuit al părinților, pentru a nu speria peștii.

experiența

Doar că în acel loc râul făcea o cotitură, iar apa era mai mare și mai învolburată. Tocmai pentru asta ni se părea nouă mai tentant să trecem pe acolo. Ne ajutam trăgându-ne de niște rădăcini destul de putrede.

Tocmai ce vă spuneam că eu eram spaima apelor. Am trecut de vreo două ori însoțită pe undeva unde era apa mai mică. Apoi am stat pe mal, deasupra buturugii de care se agățau ceilalți copii și supervizam activitatea.

Până în momentul în care….

O vâjâială teribilă s-a auzit din susul râului. Se ridicase un baraj și apa începea să crească amenințător. Copiii s-au grăbit să iasă, dar solicitând prea mult rădăcinile putrede deja, acestea s-au rupt. Apa a dus cu ea pe unul din cei mai mici copii.

Nu știu ce mecanism inexplicabil s-a declanșat în căpșorul meu, dar am sărit imediat în apă și cu o îndemânare de necrezut am reușit să ies cu copilul agățat de gâtul meu, la mal. Chiar în momentele acelea părinții au ajuns și ei lângă noi. “Nu ți-a fost frică?” m-a întrebat speriată mama. Ce credeți că i-am răspuns? “Nu mamă, nu era timp de răsfăț!”

Din clipa aia, apa a devenit prietena mea.

Pe ea vreau să o am alături la această aniversare. Și nu oricum, ci într-o experiență inedită: scufundarea pe fundul mării. Cine știe, poate voi găsi acolo peștișorul fermecat. Vreau să-i mulțumesc pentru toate visele împlinite.

Pentru EL

Acum, pentru soțul meu voi alege curs de Inițiere în călărie. El este un mare prieten al cailor. Bunicul lui avea unul, iar toate amintirile copilăriei lui sunt însoțite de Vifor și bretonul lui.

experiența

 

 

 

 

 

 

Dar si o  Lecție de inițiere în tir, pentru că este născut în zodia săgetătorului și de mult își dorește o astfel de experiență.

Pentru noi, ca unul

Pentru cadoul nostru comun, nimic nu poate fi mai potrivit, decât o experiență … de sus în jos! Se numește Heli biking & Heli wine tasting

Mai exact: Zbori cu elicopterul pe deasupra pădurilor și aterizezi pe un vârf de deal, într-o podgorie.

De aici pedalezi 40 de kilometri, în coborâre, însoțiți de un antrenor. Oprirea se face cu o degustare de vin la conac, apoi se vor vizita două mânăstiri și un muzeu. La sosire, te așteaptă masa tradițională într-o curte rustică. O mașină va face transferul înapoi la locul de unde s-a decolat.

Cred că te-am convins că experiența este condimentul succesului, iar furnizorul nostru de experiențe va deveni și furnizorul tău!

Doar cineva care este pregătit pentru orice, care nu exclude nicio experiență, chiar și cea mai de neînțeles, va trăi relația cu o altă persoană ca pe ceva viu și va rezona cu el însuși în profunzimea propriei ființe. – Rainer Maria Rilke

 

Articolul precedentAutodisciplina este cheia succesului
Articolul următorZiua bijuteriilor – 13 martie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.