Expiră adânc!

Suntem tot mai atenți la pe care-l respirăm. Oxigenul este esențial corpului nostru. El îl asimilează, pentru că toate celulele, țesuturile și organele din organismul uman au nevoie de oxigen pentru a funcționa. Bine înțeles, organismul va elimina deșeurile. Și o va face folosind expirația. De aceea este necesar să acordăm o atenție egală și felului în care expirăm. Așa că … expiră adânc!

Este asemănător hrănirii. Când mâncăm, corpul nostru ia ceea ce are nevoie, apoi îndepărtează totul sub formă de deșeuri și toxine. El face acest lucru prin rinichi și sistemul digestiv … Dar dacă suntem constipați, asta va provoca unele probleme. Nu vom elimina toate aceste deșeuri și le vom reține provocând multe dereglări…. Cam același lucru se întâmplă dacă nu expirăm în mod corespunzător. Consecințele sunt o eliminare slabă a toxinelor și o oxigenare slabă a celulelor.

Când cineva este anxios, are o respirație scurtă și, prin urmare, folosește doar aproximativ 30% din capacitatea plămânilor.  Asta înseamnă că 70% din reziduuri nu sunt evacuate!

Și care sunt consecințele acestor toxine? Anxietate și senzație de rău.

Primul exemplu: frica

Imaginează-ți că te plimbi și îți apare în fața ceva înfricoșător… ce vei face?

Rămâi blocat. Simți o tensiune în piept, în stomac sau în spate. Fiecare emoție care nu a fost expirată creează un nod și mărește nivelul de anxietate.

Al doilea exemplu: alarma falsă

Mergi și unul dintre prietenii tăi vrea să facă o glumă. Se ascunde în spatele unui perete și te face să tresari: “Beaaaahh !!!!”

Care va fi reacția ta? În primul rând te temi, reacționezi ca în primul exemplu prin inspirație și contractare. Apoi vei realiza că aceasta a fost o alarmă falsă. Așa că vei expira, iar asta va elibera emoția. În această situație, emoția este eliminată complet. Nu creează un nod.

Dar când ești în permanență anxios, te vei simți mereu amenințat și vei avea o respirație incompletă … Ei bine, expirarea nu se va efectua complet. Vei acumula o mulțime de reziduuri fizice, dar și emoționale.

De aceea, pe tot parcursul zilei, trebuie să încerci să devii conștient de respirație și să te asiguri că expiri corect, că respiri adânc!

Un exercițiu simplu pentru a expira cât mai mult aer:

Expiră pur și simplu rostind adânc sunetul “Haa”, contractând în același timp stomacul pentru a ajuta evacuarea aerului. Expiră complet, până când simți că nu a mai rămas nimic.

Lasă abdomenul să se relaxeze respirând rar și profund, urmărind mental senzația.

În orice caz, acest exercițiu simplu de expirare, te va ajuta cu adevărat să fii mai liniștit.

Ori de câte ori apare o emoție negativă (furie, teamă, durere …), începe prin a expira. Eliberează toate aceste tensiuni și emoții dăunătoare înainte ca ele să se stabilizeze în blocaje și să provoace anxietate.

Amintește-ți că aerul care este blocat în piept te stresează. Deci, dacă expiri bine și mai ales abdominal, atunci anxietatea va fi mult diminuată.

Citește și Zâmbetul interior!

Adu-ți aminte:

 

Ești nerăbdător? Expiră adânc!

Ești tensionat?  Expiră adânc!

Nu poți dormi? Expiră adânc!

Indiferent de situație, exersează expirarea!

 

Articolul precedentVacanța acasă, fără să te plictisești
Articolul următorZiua internațională a Berii – 7 august

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.