Iarna car și vara sanie

28 noiembrie 1989, ora de dirigenție. Diriginta este profesoară de limba română și ne provoacă mereu cu câte o temă de creativitate literară. Se spune Fă-ți iarna car și vara sanie. Așa că azi trebuie să anunțăm cine se înscrie pentru tabăra de vară de la Eforie Sud. Suplimentar, am avut de scris un eseu despre cum credem că va arăta vacanța la mare peste 30 de ani.

Eu, matematician în devenire, zero imaginație literară. Dar am un ajutor de taină. Nu, nu mama, sora sau fratele. Ci o baghetă magică. Cu ea, spunând formula doar de mine știută, pot călători în timp. În trecut sau viitor, după dorință.

De regulă o folosesc la ora de istorie. Dar acum voi merge în viitor.

Scot bagheta, o rotesc de 9 ori în jurul vârfului capului în sensul acelor de ceasornic (pentru că vreau să merg în viitor), spun formula magică: Avrah KaDabra … 28 noiembrie 2019. Închid ochii, îmi acopăr urechile cu palmele și aștept să se formeze vârtejul …

28 noiembrie 2019

Când vine vorba de vacanță, Fă-ți iarna car și vara sanie înseamnă fă-ți iarna rezervare, pentru ca la vară vacanța să fie garantat o desfătare.

De ce acum? Pentru că sunt Oferte Early Booking + Extra Reduceri.

În afara acestor reduceri, un motiv important este că poți plăti vacanța în 3 tranșe, cu un avans de 20%. Eu prefer varianta plății integrale, pentru că banca la care am eu card se încadrează în planul de 6 rate fără dobândă. Astfel, până la data plecării, vacanța mea este achitată în sume suportabile pentru bugetul familiei. Plata se poate face online, cash sau prin ordin de plată. Alegând sistemul de rate fără dobândă voi face plata online, în deplină siguranță.

Pentru 2020 aleg o Vacanță în Tenerife, Spania.

De ce Tenerife?

Pentru că:

iarna car și vara sanie

  • Clima este blândă, temperaturile vara sunt de 28- 30° ziua și 22° noaptea. Temperatura apei oceanului între 21 și 24°.
  • Sunt multe centre SPA, iar shopping-ul este la el acasă, pentru că în Tenerife nu se percepe TVA.
  • Te poți deconecta în natură urmând trasee pline de vegetație, admirând canioane maiestuoase, ținuturi sterpe, vulcani, văi, plaje, golfuri.

iarna car și vara sanie

  • În apele oceanului pot fi văzute mai mult de douăzeci de specii de cetacee, printre care și balene pilot tropicale și delfini.
  • Se pot vizita parcuri tematice, printre care Grădina Zoologică Loro Parque și Parcul Acvatic Siam Park, unul dintre cele mai bune parcuri acvatice din lume.
  • Parcul Național Teide, inclus în Patrimoniul UNESCO, cu cel mai înalt vârf din Spania, 3.718 metri. Se poate urca cu telecabina.

Mai am de ales sistemul de masă. Eu prefer cel cu micul dejun inclus, pentru ca pe parcursul zilei să am libertatea de a combina bălăceala cu vizitarea a cât mai multor obiective turistice. Sunt un turist activ și îmi place să cuprind cât mai mult în cele 7 zile pe care le am la dispoziție. Mai ales că asistența turistică îmi este asigurată.

Mai mult, în afară de cursa de avion, îmi este asigurat și transferul aeroport- hotel, dar și transferul din orașul de reședință până la Aeroportul Otopeni.

Asta înseamnă că sunt însoțită permanent, cu cele mai profesioniste indicații.

Avantajele tehnologiei și noilor sisteme de evidență: rapiditate, îți rezervi și plătești excursia în câteva minute, nefiind necesară niciun fel de deplasare. Documentele sunt emise online, de asemenea. Astfel, Concediul ideal este la câteva click-uri distanță!

Scot bagheta, o rotesc de 9 ori în jurul vârfului capului în sensul invers acelor de ceasornic, spun formula magică: Avrah KaDabra

Înapoi în 28 noiembrie 1989

Am terminat de citit eseul. Toată clasa vibra de comentarii:

-Auzi nebunie, să meargă în Tenerife. Nici nu știm unde se află pe hartă!

-Eu sunt șocat, cum să interacționezi cu un televizor ca acela pe care ni l-ai descris!

-Să plătești cu un plastic cât o carte de joc în loc de bani?

-Am spus mereu că Ionuț este cel mai ciudat băiat din clasă. Ce idei trăznite are! De unde le va scoate?

-Hai să notăm ziua! ne-a spus tovarășa dirigintă. Și să ne întâlnim peste 30 de ani, să vedem a cui poveste s-a împlinit mai bine sau nu! Ionuț, hai spune tu, ce ți-ar plăcea mai mult, vacanța ta din viitor, pe care noi încă nu o înțelegem sau asta pe care urmează și anul acesta să o petrecem împreună?

Pentru că înțeleg că nu oricui îi e dat să aibă o baghetă magică, răspund cu înțelepciunea celui care a văzut multe în viața lui:

-E bine să te bucuri întotdeauna de ceea ce ai. De prezent. Eu nu vreau să îmi petrec o vacanță singur, nici măcar într-o insulă de vis, ca cea descrisă de mine. Vreau să merg cu colegii, să râdem, să jucăm fotbal, să privim seara stelele pe malul mării. Avem un Litoral frumos, vizitat de mulți turiști străini, care îl laudă. Hoteluri moderne și multă verdeață. Ce va fi peste 30 de ani, vom vedea atunci și ne vom bucura de ele, la vremea lor!

Între noi fie vorba

Nu pot să le spun că ard de nerăbdare să văd totuși insula Tenerife. Dar vai, mai am 30 de ani de așteptat!

Vezi, asta e partea grea atunci când ai o baghetă magică. Mă veți întreba de unde o am. Ei, asta e o altă lungă poveste, pe care o să vi-o spun altă dată.

Dar și pentru că, cel mai înțelept este Să-ți faci iarna car și vara sanie!

( Sursa foto ChristianTour )

Articol care a obținut locul 2 în competiția SuperBlog 2019 

 

Răsăritul de soare cu pământul la picioare

 

Articolul precedentCerul înstelat deasupra mea
Articolul următorAdieri

1 COMENTARIU

  1. Ce poveste frumoasă. M-a încântat de la inceput si apoi m-a acaparat cu totul. Mi-a trezit dorința de a merge în Tenerife.
    Felicitari, Dora! Esti minunată și talentată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.