Iarna nu-i ca vara

iarna nu-i ca vara

Este greu de înțeles pentru un african la ce să se aștepte când vine într-o țară temperată pe timpul iernii. Că iarna nu-i ca vara se convinge practic pe pielea proprie.

Asta s-a întâmplat cu Isata, fata din Sierra Leone sosită fără să știe ce o așteaptă aici. Noua noastră colegă a venit cu o bursă de specializare.

Toate bune și frumoase, dar ea a aterizat foarte neinspirat îmbrăcată pentru această perioadă a anului. Eu sunt planificatorul campion declarant, specializată în cumpărături eficiente. De aceea am fost desemnată instant persoana potrivită care să o îndrume pe Isata să-și compună repede și bine o minima garderobă de iarnă. Problema este că ea dispune de doar 2000 lei și ideal ar fi ca să aibă o ținută pentru fiecare zi a săptămânii.

Pentru a fi practic și comod, am apelat la cumpărăturile online de pe site-ul Answear. În primul rând pentru că la ei găsești  peste 300 branduri internaționale de top. Iar în al doilea rând, pentru că alegi produsele, le probezi acasă și poți returna tot ce nu ți se potrivește.

Ținuta exterioară

Cu ce am început? Cu încălțămintea de iarnă, firește. Din categoria  cizme de iarnă am ales o pereche de cizme cu 239,9 lei, o pereche de botine înalte cu 129,9 lei și o pereche scurte cu 99,9 lei. Cu ele vom completa orice combinație de haine vom alege.

După aceea trecem la haine. Isata are nevoie de o geacă de iarnă călduroasă, dar și de un palton elegant. Având o piele închisă la culoare este nevoie ca toate elementele de îmbrăcăminte să fie cât mai colorate, pentru a se asorta cu ciocolatiul pielii ei. Dar și ca aceste piese vestimentare să poată fi asortate cu ușurință cu restul hainelor. De aceea am ales o geacă galbenă și un palton roz murdar. Fiecare dintre ele constând la reducere 139,9 lei.

La acestea este necesară clasica accesorizare căciulă, fular și mănuși. Le-am ales de culoare albă pe toate, costând împreună 115,7 lei.

Ținuta de interior

Acum să trecem la partea creativă. Avem nevoie de pantaloni, fuste, pulovere. Ele trebuie să aibă culori care să se poartă asorta în cel puțin două combinații, pentru a asigura o mai mare diversitate.

Am ales o pereche de pantaloni cărămizii care au costat 79,9 lei, o pereche jeans de 119,9 lei și o pereche de colanți de 79,9 lei.

De la categoria fuste am ales o fustă clasică neagră de 111,9 lei, pentru că e ușor de asortat și o fustă scurtă în carouri, aflată la reduceri cu 46,9 lei.

Am mai cumpărat și două rochii, una gri de 83,9 lei și una maro cu auriu de 129,9 lei. Dar și un compleu gros tricotat maro ruginiu de 179,9 lei.

Pentru partea de sus, am cumpărat un poncho alb de 59,9 lei, care poate fi folosit la oricare din pantaloni și fuste. O bluză vișinie de 69,9 lei și un pulover roz de 59,9 lei, care se pot asorta la ambii pantaloni și fusta neagră. Un pulover roșu de 46,9 lei care se asortează la blugi, fusta neagră, fusta scurtă, dar fiind lung chiar și în combinație cu colanții.

Totalul

Totalul… 1934,4 lei.

Spre bucuria noastră ne rămân bani și de o mică geantă casual  pe care Isata și-a dorit-o foarte mult. Am ales-o albă, ca setul de căciulă, fular, mănuși. A costat 59,9 lei.

iarna nu-i ca vara

În final am cheltuit 1989,9 lei, făcând chiar și 5 lei economie!

Isata mai are un avantaj. Înscriindu-se în Answear Club, primește înapoi 10% din valoarea produselor sub formă de puncte. Punctele se pot folosi pentru a reduce din valoarea comenzilor plasate ulterior.

Da, acum Isata a înțeles că iarna nu-i ca vara ei din Africa și a învățat de unde și cum să-și aleagă ținutele.

Am fost amândouă foarte mulțumite. Iată cu ce își va surprinde colegii în următoarele zile:

iarna nu-i ca vara

iarna nu-i ca vara

 

iarna nu-i ca vara

(sursa foto Answear.ro)

Acesta articol a fost scris pentru competiția SuperBlog 2019 – proba nr.28

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.