Inconfortabil între străini?

 inconfortabil între străini

Te simți inconfortabil între străini și nu-ți poți opri senzația de nervozitate? Ai replici ciudate, mâinile se agită și nu ești capabil să privești oamenii în ochi? Acestea sunt caracteristici care spun că nu ești adaptat mediului. Iar solitudinea nu este o soluție.

Solitudinea nu te învață să fii sigur, ci singur. ~ Emil Michel Cioran

Cum să depășești acest prag critic?

Fă primul pas

Uneori, cea mai grea parte este spargerea gheții, iar restul vine de la sine. De exemplu, fi primul care oferă o strângere de mână și salută când te apropii de cineva.

Zâmbește 

Zâmbetul te ajută să întrerupi orice tensiune între tine și persoana cu care conversezi. Zâmbește deschis și prietenos.

Prezintă-te

Asta se face la o petrecere, un eveniment de afaceri sau o întâlnire în grup. Când te prezinți unei alte persoane, furnizează-i niște informații despre tine adecvate contextului. Dacă ești la un eveniment de afaceri, prezintă-te și menționează și compania sau specialitatea pe care o reprezinți.

Fă un compliment 

În general, oamenii iubesc complimentele. Dacă dorești să spargi gheața și să faci pe cineva să se simtă bine, fă-i un compliment. Fă mereu complimente sincere și nu false.  “Îmi plac sacoul, de unde l-ai cumpărat?”. Păstrează moderația, deși complimentele sunt drăguțe, pot stârni și repulsie atunci când sunt prea frecvente, repetitive sau excesive.

Pune întrebări

A pune o întrebare este o modalitate excelentă de a te integra într-o conversație. Chiar și întrebările mărunte adresate persoanelor pe care nu le cunoști te pot ajuta să îți mărești încrederea când vorbești cu străini.

Dragostea de singurătate este adesea doar teama de a nu fi suficient remarcat în societate. ~ Joseph Michel Antoine Servan

Conectează-te cu altă persoană pe un subiect comun 

Există mai multe lucruri care pot uni doi străini: pot lucra în aceeași companie, au aceeași dietă, au un câine sau o pisică, locuiesc în același cartier. Profită de aceste asemănări și începe o conversație.

Citește limbajul corpului

Asta pentru a determina dacă cel de lângă tine se simte nervos, stresat sau liniștit. Cel mai probabil, îți vei da seama că, la fel ca tine, se simte incomod dacă e înconjurat de străini. Astfel vei putea răspunde corespunzător cu starea lui de spirit.

Respectă limitele

Evită să stai prea aproape de oameni făcându-i să se simtă inconfortabil din punct de vedere fizic. De asemenea, monitorizează schimbul de replici,nu împărtăși prea multe detalii personale și nu monopoliza conversația.

Concentrează-te pe orice, cu excepția ta 

Când te simți inconfortabil între străini, ești tentat să-ți concentrezi atenția asupra sentimentului de disconfort. Când te simți absorbit de disconfortul tău, nu te concentrezi pe ceea ce te înconjoară. Fii atent la locul în care te afli, observă oamenii din jurul tău și ascultă conversațiile lor. Dacă acorzi atenție exteriorului, te poți deconecta de la gândurile negative.

Încearcă să nu refuzi nici o conversație 

Dacă cineva începe o conversație, manifestă interes. Dacă te simți foarte neplăcut, încheie conversația în modul cel mai inofensiv mod posibil. Ceva de genul „Apreciez timpul acordat .. La revedere”.

Gândește pozitiv

Dacă te simți pierdut în gânduri negative, cum ar fi “O să fac ceva jenant” sau “Nu mă voi distra”, îți dai seama că ai un gând negativ și atunci oferă-i un argument care îl contrazice. Gândește-te că este o oportunitate de a te forța să îți depășești zona de confort.

Dacă ești îngrijorat de reacțiile pe care le poți provoca altor persoane sau de faptul că ele te judecă, spune-ți: “Opiniile oamenilor nu-mi definesc identitatea, ei au dreptul să aibă opiniile lor, așa cum am și eu”. Descoperă puterea gândirii pozitive.

Folosește-ți respirația

Când începi să devii anxios, probabil observi că respirația ta este accelerată sau te simți gâtuit. Calmează-ți mintea calmându-ți respirația. Inspiră profund, țineți respirația pentru câteva secunde și lasă aerul să iasă încet.

Omul nu se naște să trăiască singur, singurătatea are prejudecăți precum societatea. ~ Cecile Fairy

 

 

„Această carte ne sugerează o disciplină a interacțiunii cu ceilalți care ar funcționa fără greș dacă ne-am apleca asupra ei.“ – James C. Fletcher, Director la NASA

Articolul precedentRelația la distanță
Articolul următorPrima tunsoare, moment de sărbătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.