Înțelepciunea supremă

Înțelepciunea supremă

Înțelepciunea supremă este să ai vise atât de mari, încât să nu le pierzi din vedere în timp ce le urmărești.   – Francis Scott Fitzgeralde

De copii visăm. Mă refer, desigur, la visul – aspirație. Simți că trăiești atâta timp cât ai un vis.

Poate nu te-ai gândit niciodată la asta, dar ai fi surprins să știi câte persoane, dintr-un motiv sau altul, au ajuns să renunțe la visele lor, nu au făcut niciodată nimic pentru a-l pune în aplicare sau mai rău, nu au avut niciodată unul.

Ţine cu dinţii de visele tale! Dacă visele mor, viaţa devine o pasăre cu aripile frânte, ce nu poate zbura. — Langston Hughes

Fii cine vrei să devii! Aceasta e înțelepciunea supremă.Iar Calea cunoaşterii supreme prin învățăturile lui Ramana Maharshi, este cartea care te poate îndruma:

 

Referindu-se la cartea lui Arthur Osborne, dr. S. Radhakrishnan, fost vicepreședinte al Republicii India, spunea:

Cartea domnului Osborne… are o relevanță aparte în epoca noastră caracterizată printr o stare de spirit plină de întrebări și angoase. Dar totodată marcată de un scepticism îndărătnic.

În paginile sale ni se dăruiește o religie a spiritului care ne ajută să ne eliberăm de dogme și superstiții, pentru a trăi ca spirite libere. Esența tuturor religiilor e o problemă intimă și personală, un raport individual cu Divinul. Nu atât preaslăvire, cât căutare; o cale de devenire, de eliberare.

Celebrul aforism grec “Cunoaște te pe ține însuți” e înrudit cu preceptul upanishadic “atmanam viddhi”, cunoașterea sinelui. “Pentru a atinge Binele trebuie să ne înălțam până la stadiul suprem. Și fixându ne acolo privirea, să aruncăm straiele primite atunci când am descins în aceste locuri joase. Așa cum, cei admiși să pătrundă în intimitatea sanctuarelor de taină, după ce s au purificat ei înșiși, înaintau complet goi”.

Maharshi ne oferă jaloane raționale și etice.

Articolul precedentStrâns în nod
Articolul următorNu cred în cuvinte

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.