La o plimbare, căutând o luminare

la o plimbare

Încercând să îmbin utilul cu plăcutul, am pornit la o plimbare de seară. Locuind într-un oraș apreciat de turiști, în Brașov, pașii mei caută tăria pavajului de piatră pe strada cea mai circulată din centru, strada Republicii. Iar ochii, ei, ochii se pierd printre reclamele magazinelor de fițe.

V-am spus, plimbarea de seară are și un scop util: am de ales un model de firmă luminoasă. Finul meu a terminat studiile și își deschide un cabinet veterinar. Iar eu, creativa familiei, am primit sarcina de a alege modelul.

Mă plimb alene, ca și ceilalți trecători și constat. Din reclamă în reclamă, nu te plictisești, bag samă. Pentru că uite, trag niște concluzii: cele mai des utilizate sunt firmele cu casete luminoase. Pe seară ele luminează foarte puternic, dar ziua aspectul lor e fad.

Am mai remarcat cele cu tuburi spectrale pe suport. Acestea sunt mai puține ca număr. Cea mai bună aplicare mi se pare a avea la pensiuni și hoteluri mici.

Dar cele mai atractive sunt pentru mine cele care au afișaje cu LED.Cel mai mult mi-au atras atenția la farmacii. Mi-au amintit de o întâmplare din vacanță, pe o stradă supraaglomerată în Laganas, stațiune plină de cluburi. Toate erau intens luminate, strada plină de grupuri de tineri gălăgioși, iar eu căutând disperată cu privirea, printre ei o farmacie. Aveam în familie o urgență medicală. Ce ușor mi-a fost să găsesc, în păienjenișul de reclame și firme luminoase, farmacia mult dorită. Avea un afișaj cu leduri care se stingea și aprindea apărând în interiorul crucii verzi și mult doritul Non Stop. Asta m-a liniștit, cu multe minute înainte de a ajunge la locație.

Soluția

M-am hotărât pentru acest fel de reclamă. Acum mă pot întoarce mulțumită spre casă, plimbându-mi pașii prin frunzele uscare ale toamnei Ba chiar am să fac un scurt popas pe o bancă în parc. Este o toamnă caldă.

Îmi arunc ochii în telefon căutând o firmă producătoare de soluții de afișare cu LED-uri.

Aflu că produsele SmarSoft Electronic au o durată de viață de peste 12 ani, permit proiectarea mesajelor statice ori care rulează cu viteza aleasă. Poți afișa ora exactă, data sau temperatura, înregistrate în timp real. În plus, ai posibilitatea de a regla intensitatea luminii proiectate, pentru a o adapta luminii naturale. Astfel afișajul va fi vizibil atât pe timpul zilei, cât și noaptea.

Am găsit chiar și o ofertă de cabinet veterinar:

Aș gândi puțin diferit: pe primul rând să scrie cabinet veterinar, iar pe rândul doi, programul de lucru rulând lent.

Gata, cu plimbarea de azi sarcina este îndeplinită, cu o tehnologie de ultimă generație.

Oare cum vor arăta peste ani afișajele? Nu știu cu ce ne vor uimi inovatorii. Cert e că ele doar luminoase vor putea fi.Iar de cabinete veterinare, va fi nevoie, cu siguranță. Azi am ales bine.

La plimbare, am găsit o luminare premium.

Articol care a obținut locul 2 în competiția SuperBlog 2019 

 

O călătorie perfectă, doar cu o pregătire completă

 

Articolul precedentVrei democrație? Implică-te!
Articolul următorVacanța de la A la Z

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.