Litoralul românesc și murmurul mării

litoralul românesc

Nu știu cum sunt alții, dar eu, când mă gândesc la vacanțele copilăriei mele, spun Litoralul românesc. Când spun „vacanță”, simt un discret miros de alge plutind în vântul răcoros al serii și aud murmurul mării care se stinge pe țărm și în inima mea.

Pentru mine, marea a fost întotdeauna un confident. Murmurul mării mă învăluie până în adâncul ființei și absoarbe tot ceea ce îi spun, fără să dezvăluie vreodată secretul pe care i l-am încredințat.

Când plec, ea mă însoțește. Sarea ei îmi este prinsă în păr, în nuanțele vocii, în moliciunea pielii. Mă va mângâia zile, înainte de a se pierde pentru totdeauna. În asta stă mirajul ei neînțeles.

murmurul mării

Am ajuns la vârsta la care am devenit o turistă romantică, doritoare de izolare și intimitate. Prefer soarele și relaxarea, atmosfera patriarhală, o vacanță simplă și tihnită.

În general, când spun Litoralul românesc, inima mă duce cu gândul la stațiunea Neptun. Nu din snobism, pentru că era la vremea aceea o stațiune de top, ci pentru că a fost și este stațiunea cu cea mai bogată vegetație de pe tot litoralul românesc. Acolo, unduirile vântului unesc valurile, părul și gândurile, strecurându-se în suflet….

Dar, sa coborâm cu picioarele pe pământ. Pentru a avea dreptul la vacanța ideală trebuie în primul rând organizare:

Planificarea vacanței

  • O vacanță unică sau mai multe ieșiri scurte?

Eu prefer două perioade de evadare pe tot parcursul anului, nu doar o vacanță mare pe care să pariez totul. Cu două sau trei vacanțe îți asiguri starea de bine pentru o mai lungă perioadă de timp.

  • Pregătirea bugetului

Cu o pregătire financiară bine gândită, poți avea un buget care îți permite să îți satisfaci dorințele. Cum nu am un venit foarte mare, înmulțesc „sacrificiile” pe care le fac în lunile de activitate, pentru a reduce cheltuielile inutile cât mai mult posibil. Apoi, apelez cu încredere la cardul de cumpărături care îmi permite să achiziționez pachetul turistic în maxim 6 rate fără dobândă. Astfel, dacă fac rezervarea cât mai curând la începutul anului, vacanța mă va găsi cu ratele achitate fără șocuri.

  • Cu cine călătoresc?

Este bine să știm cu cine ne însoțim, pentru că de asta depinde cum urmează să alegem locația.

Călătorind în cuplu, ideală este alegerea unei locații care oferă servicii complete, cum ar fi mesele și curățenia zilnică. Această opțiune, este de obicei mai economică și funcțională, pentru că permite o bună gestionare a banilor și a timpului. Pentru călătoria în cuplu cazarea într-o locație mai mică poate avea avantajul că oferă o senzație mai bună de spațiu privat și un aer romantic.

Alegerea cazării

Acesta este pasul cel mare. Alegerea locației în care ne vom caza presupune informare. Eu aleg să fac cercetări despre locul în care ne vom caza.

Pentru a avea o imagine de ansamblu mai bună, un site specializat pe turismul de litoral este suportul ideal. Mai mult, accesându-l, poți efectua plata online fără deplasări, fără complicații. Nimic mai simplu, un click și totul se limpezește.

Și nu uitați:

Distracții

În această săptămână în doi, îmi doresc niște ieșiri memorabile. O excursie de o zi în Deltă, pentru un prânz pescăresc autentic și pentru a admira dansul păsărilor și pescarii întorcându-se acasă în asfințit.

A doua ieșire, o survolare a zonei de coastă cu un avion ușor. Împlinim un număr de ani de la cererea în căsătorie. S-a întâmplat într-un avion, când survolam marea. Iubitului meu îi tremurau mâinile, vocea și pleoapele, deopotrivă. La aterizare a spus că totul a fost din cauza turbulențelor. L-am crezut, bineînțeles! Dar, curios, de atunci acele turbulențe nu s-au mai repetat niciodată. Vom verifica asta încă o dată, retrăind amintiri dragi și vom admira de sus cum a renăscut litoralul românesc.

În restul zilelor ne vom relaxa în apă, mângâiați de vânt și valuri. Iar la plecare voi spune:

La revedere mare!
Plec, dar iau cu mine o parte din pietrișul tău
Un pic din infinitul tău
Și un pic din murmurul nefericirii tale.
Voi reveni la tine, iar și iar, mare albastră!

litoralul românesc

 

Articolul precedentCasă activă pentru oameni activi
Articolul următorCristaloterapie ori simplă bijuterie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.