Mersul pe jos desculț

Contrar a ceea ce cred mulți oameni, mersul pe jos desculț ne aduce multe beneficii. Într-adevăr, datorită acestui simplu gest putem lucra toți mușchii piciorului.

Atunci când punem picioarele în contact direct cu pământul, acestea aduce imediat o multitudine de beneficii pentru sănătate, atât pentru corp cât și pentru starea de spirit.

După cum știm, există multe terminații nervoase în talpa picioarelor noastre care corespund diferitelor organe din corp. Când vin în contact cu pământul, ajutăm organismul să se regleze, să elimine stresul sau anxietatea. S-a demonstrat că mersul desculț ajută la creșterea nivelului antioxidanților, la reducerea inflamației și la îmbunătățirea somnului.

Iată câteva beneficii ale mersului fără încălțăminte:

  • Ajută la întărirea mușchilor piciorului și a gleznei, permițând corpului să se integreze mai bine și să corecteze dezechilibrul mișcărilor;
  • Mersul desculț dezvoltă mai multă forță în mușchii picioarelor și flexibilitatea șoldurilor. Aceasta înseamnă o îmbunătățire a tehnicii de mers;
  • Crește elasticitatea articulațiilor;
  • Fiind desculț crește gradul de conștientizare a corpului, permițându-i să lucreze cu subtilitățile tactile;
  • Contactul direct cu pământul îmbunătățește starea de spirit;
  • Reduce tensiunea arterială.

Dacă intenționezi să faci exerciții fără încălțăminte, ia în considerare faptul că deși este o terapie de relaxare destul de simplă, este totuși necesar să se ia anumite măsuri de precauție.

Există beneficii în a merge cu picioarele goale pe suprafețe moi, cum ar fi mochetă, iarbă sau nisip. Dar mersul desculț pe suprafețe dure duce la afectarea tălpii. Mersul desculț pentru o perioadă mai lungă modifică distribuția presiunii și greutății pe picior, putând duce la afecțiuni dureroase. De asemenea, ne expune și picioarele la contactul cu bacterii și infecții fungice care pot infecta pielea și unghiile.

Ce este de făcut?

În primul rând trebuie să începem cu puțin: să mergem cu picioarele goale prin casă câteva minute pe zi pentru a lăsa timp tălpii să se adapteze.

Să alegem cu atenție mediul pe care vom călca, preferând iarba crudă, terenurile nivelate și bineînțeles, nisipul plajei. Ba chiar și pe un drum pavat în timpul unei ploi calde de vară.

Picioarele tale sunt deosebit de speciale. Te duc peste tot. Este imperativ să ai grijă de ele.

Ai încercat această procedură? Dacă nu, fă-o acum!

Dacă a fi desculț îți crează inconfort, îți recomand Mersul nordic

Articolul precedentTăcerea, ca remediu la zgomotul de zi cu zi
Articolul următorFrumusețea interioară

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.