Muzica ne motivează să facem mișcare

Muzica ne motivează

Stabilirea unui ritm adecvat pentru a face exerciții poate fi complicat dacă acționăm acasă și nu mergem la o sală de gimnastică. Cu toate acestea, un mod de a ține pasul constant și pozitiv, este de a exersa pe muzică. Muzica ne motivează să funcționăm mai bine în timpul antrenamentului.

Din acest motiv, prezentăm alte avantaje ale exersării pe muzica preferată:

  • Te ajută să te concentrezi mai mult la sport, rutină sau activitate.
  • Permite atingerea unui ritm constant și mai intens, cu un nivel scăzut de oboseală. De asemenea, face activitățile mai distractive.
  • Poți sincroniza exersarea cu listele de muzică preferate, astfel încât aceasta se va face într-un ritm constant și va fi mai plăcută.
  • După terminarea rutinei, muzica te va ajuta să te relaxezi și să te recompui mental.

De fapt, nu poți vorbi despre muzică specifică pentru fiecare tip de exercițiu. Depinde de gustul fiecăruia și de muzica ce ne motivează să ne dorim să fim în mișcare sau să ne consumăm surplusul de energie.

În general, muzica pe care o alegem va fi întotdeauna alertă. Un ritm care ne motivează să ne mișcăm. Cu toate acestea, melodiile relaxante pot fi folosite în discipline precum Yoga sau Pilates.

Dacă muzica însoțește mișcarea, ea mărește motivația. Totodată distrage atenția față de oboseală și poți simți că timpul trece mai repede și cu folos.

Iar la final, un răsfăț literar:

 

„O perspectivă fascinantă asupra naturii muzicii.” (Publishers Weekly)

„Dialogurile fermecătoare, lipsite de orice urmă de afectare, dintre acești doi artiști pasionați – scriitorul captivant, în romanele căruia muzica joacă un rol de frunte, și dirijorul neobosit și afabil – vor cuceri orice cititor.” (The New York Times)

„O lectură fără precedent. A vorbi despre muzică, se spune adesea, este ca și cum ai dansa despre arhitectură, dar ce bucurie să-i vezi pe acești doi prieteni cum dansează.” (The Guardian)

 

 

 

Articolul precedentLăcrămioara – Convallaria Majalis
Articolul următorToporașii (Viola odorata)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.