Narcisa

narcisa

Simbolizând renașterea și noile începuturi, Narcisa este practic sinonimă cu primăvara. Este originară din nordul Africii, zona mediteraneană.

Narcisa nu este numai un semn al sfârșitului de iarnă, ci și o emblemă a norocului și prosperității viitoare. În Țara Galilor se spune că, dacă observi cel dintâi prima narcisă înflorită a sezonului, următoarele 12 luni vor fi pline de bogăție. Iar legenda chineză spune că dacă un bulb de narcisă este forțat să înflorească în timpul Anului Nou, floarea va aduce noroc în casă.

Legendă

Floarea este numită după povestea unui tânăr grec foarte frumos pe nume Narcis, care a fost pedepsit de zei datorită vanității lui.

Legenda spune că că Narcis, bărbat chipeș, atrăgea atenția femeilor și bărbaților, deopotrivă. Cel sau cea care nu corespundea așteptărilor lui era respins/ă cu dispreț.

Printre ei, un tânăr pe nume Aminias, îndrăgostit nebunește, îi declară dragostea. Dar Narcis îl respinge cu brutalitate, dându-i o sabie. Considerându-l un mesaj clar, Aminias se sinucide la porțile casei lui Narcis. În ultima clipă, el imploră zeița Nemesis ca Narcis să sufere, de asemenea, durerea iubirii neîmpărtășite.

Mai târziu, de frumosul tânăr s-a îndrăgostit nebunește nimfa Echo. Dar și ea a fost respinsă și s-a stins de durere, văzându-și dragostea neîmpărtășită.

În cele din urmă, Nemesis a hotărât să-l pedepsească pe Narcis, amăgindu-l să-și vadă chipul în apa unui izvor. Cade astfel în capcana propriei vanități.

Narcis se îndrăgostește de el însuși și, din disperarea de a nu-și putea atinge reflexia de frica de a-și face rău, își ia viața.

În locul în care a murit s-a născut o floare, care va purta pentru totdeauna numele de Narcisă.

Semnificația florii

Narcisele au diferite forme și culori, fiecare dintre ele având în limbajul florilor o semnificație diferită. Deși există 32 de specii, ne vom concentra doar pe culorile lor.

Galbenă

narcisa

Este cea mai populară dintre toate. Forma de trompetă pe care o întruchipează anunță sosirea primăverii.

Este puternică și simbolizează depășirea obstacolelor, atragerea succesului și a bogățiilor.

 

Roz

Această culoare este legată mai mult de legenda greacă, simbolizând egoismul.

Dintr-o altă perspectivă, este o floare care te poate ajuta să-ți ridici stima de sine. Prin urmare, poate însemna dragostea de sine și motivația de a avea grijă de tine însuți.

Perfectă pentru a fi oferită unei persoane care vrea să depășească un viciu, obiceiuri proaste sau să se depășească pe sine.

Albă

narcisa

Semnificația florilor albe este legată de puritate și virtute. Dar atunci când este vorba de o narcisă albă, poate însemna o dorință de transformare. Un fel de ghid care îndrumă persoana pe calea cea dreaptă, departe de egoism și vanitate.

 

 

Portocalie

narcisa

Floarea portocalie este simbolul bucuriei, entuziasmului și vitalității.

Narcisele portocalii vorbesc de motivație pentru a depăși energiile negative. Dar și de a-ți face timp pentru tine, pentru a profita de plăcerile vieții.

 

 

Formați un buchet și aduceți mai multă viață și frumusețe în lumea voastră, cuprinzând tot ceea ce simbolizează Narcisa în culturile din întreaga lume, cu Limbajul romantic al florilor, de Gill Davies, Gill Saunders.

 

 

 

 

În fiecare miez al iernii, există o primăvară care bate. Și în spatele vălului fiecărei nopți există zori zâmbitori. Lao Tzî filozof chinez sec.VI î.Hr.

Alte flori:

Lăcrămioara

Toporașii

Ghiocelul

Zambila

Laleaua

 

 

 

 

Articolul precedentPractica tăcerii
Articolul următorSlăbește inteligent, cu motivație și dietă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.