Nouă dintr-o lovitură, cu-n Enter pe tastatură

Ca să nu rămânem repetenți anul acesta, compania ne-a răsfățat cu tichete de vacanță. Mam’ mare, mamițica și tanti Mița i-au promis tânărului Goe să-l ducă-n București de 10 mai. Noi, tot patru persoane, tot în 10 mai la o nuntă, o întâlnire de 10 ani de la terminarea facultății în luna iunie, și un plan de vacanță în circuit. Pare ridicol de puțin un singur tichet de vacanță, cu o valoare de 1450 lei.

Circuitul planificat anul acesta, îl dorim în Țara Moților. În mare este conturat: Câmpia Turzii, Vadu Crișului, Arieșeni, Albac, Câmpeni. De ce aici? Ioan Slavici considera moții ca, „cea mai nobilă parte a poporului român”, oameni blânzi și iubitori de libertate. Vom merge pe urmele lui Horea, admirând locuri binecuvântate, de o frumusețe tulburătoare.

Un lucru este sigur, nu vom mai pleca în călătorie așa cum am făcut acum trei ani, fără cazare rezervată. Atunci am mers la voia întâmplării, spunând că sunt suficiente pensiuni pe drum. Dar s-a dovedit a fi un stres, nefiind hotărâți unde să poposim, iar la final să ne dăm seama că dacă eram organizați, cheltuiam mai puțin.

Căutând pagini de rezervare online, am descoperit platforma Travelminit. Prima dată m-am asigurat că se acceptă plata cu tichete de vacanță prin Travelminit. Înțeleg din prezentarea lor și cum funcționează, și mi se pare un sistem foarte simplu și eficient. Rezervările se fac fără comision și fără plată în avans.

În primul rând, la rezervare, se face mențiunea „Plata cu tichet de vacanță”.

Tichetul se trimite la Travelminit

folosind serviciul Prioripost al Poștei Române sau prin curier, menționând pe plic numărul rezervării.

Dacă valoarea tichetelor este mai mică decât valoarea rezervării, se va plăti diferența la faţa locului, iar dacă valoarea tichetelor este mai mare decât valoarea rezervării, pentru diferență se solicită servicii suplimentare. Dacă, din motive obiective, turistul nu beneficiează de serviciile de cazare, atunci valoarea tichetului va fi rambursată în forma unui voucher Travelminit.

Cu tichete se pot plăti în afară de cazare și masa sau alte servicii suplimentare, doar dacă acestea sunt incluse în pachetul turistic achiziţionat. Totodată, tichetele de vacanță se pot valorifica și parțial, în tranșe.

La început am vrut să mă orientez cât ar costa cazarea în circuitul pe care l-am ales pentru acest concediu, prin Travelminit, pentru 6 nopți, 4 persoane, doi adulți și doi copii de 8 si 10 ani.

Turda, Casa Aurora 98 lei; Nouă dintr-o lovitură

Sâncraiu, Pensiunea Búzakalász 134 lei;

Remetea, Pensiunea & Camping Turul  133 lei;

Arieșeni, Cabana Bianca 130 lei; Nouă dintr-o lovitură

Gârda de Sus, Cabana Brazilor 120 lei;

Săliște, Pensiunea Nu Mă Uita 140 lei. Nouă dintr-o lovitură

Până aici, pentru 6 nopți totalul este de…. 755 lei. Incredibil!!!

Ce putem vizita pe acest traseu?

Lacul Tarniţa, Peștera Vadu Crișului, Peștera Vântului, Peștera Ungurului, Peștera cu Cristale, Peștera Meziad, Peştera Urşilor, Peștera Poarta lui Ionele, Peștera Ghețarul de la Scărișoara, Peștera Coiba Mare, Peştera Pojarul Poliţei din Gârda de Sus și Gheţarul de la Vârtop, unde se găsesc două lacuri, Izbucul Tăuzului și Cotețul Dobreștilor, Cascada de la Vidra și Cascada Răchiţele. Toate aceste locuri unice, cu 755 lei, 4 persoane!

În aceste condiții mi-a sclipit o idee: să încerc să îmbin într-un tot, circuitul și nunta, care va avea loc la Brașov. Brașovul îl cunosc ca-n palmă, a fost orașul studenției mele, știu cum să mă orientez pentru o locație bine plasată.

Descoper cu mare uimire pensiunea La Maisonnette, situată fix în buricul târgului, kilometrul zero, în Piața Sfatului, piața porumbeilor și a Cerbului de Aur. Și unde mai pui că este la câțiva pași de biserica în care se va desfășura cununia verișoarei mele. Mai mult decât perfect. Iar prețul de 265 lei pe noapte, este fără concurență.

Ce înseamnă asta? Două nopți, ca să cuprindem și nunta, plus circuitul de mai sus 1285 lei. Fantastic, îmi mai rămân încă 165 lei din tichet.

Asta înseamnă că la întâlnirea de 10 ani, vom merge din nou toți 4 și voi mai plăti La Maisonnette doar diferența de 100 lei. Trei evenimente dintr-o ‚lovitură’.

Gata, am rezervat!

Pun tichetul în plic către Travelminit și mă consider norocoasa anului. Turismul în România nu este scump, cred că v-am convins cu calculatorul într-o mână și ochii pe Travelminit, pentru că tichetul meu a spulberat un mit, cu un final fericit.

Și pentru că bucuriile trebuie împărțite cu cei dragi, am să le ofer mirilor odată cu darul, un voucher pe care să îl folosească într-un City Break de ‚miere’ în una din cele peste 1500 unități de cazare din România aflate în oferta Travelminit, voucher cumpărat direct de pe site.

Un om informat, este un om mai bogat!

Concediu inspirat, vă doresc și vouă!

(Sursa foto- Travelminit.ro)

 

 

Articolul precedentRățușca cea urâtă de ieri, lebăda grațioasă de azi
Articolul următorSedna

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.