O pauză în relație

O pauză în relație este necesară atunci când e atinsă de spectrul rutinei. Când cineva ia această decizie, nu este atât de sigur că vrea să mai fie cu partenerul și are nevoie de timp să hotărască dacă dorește să continue relația. Dar a-ți asuma decizia acestui pas, nu este ușor.

De partea cealaltă, chiar dacă ai probleme cu acceptarea unei pauze, adânc în suflet, știi că trebuie să respecți dorința celuilalt. Pledând sau încercând cu disperare să cauți înțelegerea partenerului, îți poți risca stima de sine.

Dimpotrivă, a fi de acord pur și simplu, va șoca partenerul că accepți prea ușor propunerea și asta îl va face să își pună singur problema reunificării. Să luăm și partea bună: îți va rămâne timp să te ocupi în sfârșit doar de tine.

Câteva sfaturi:

Rezistă tentației de a te ruga. 

Decât să-l rogi pe fostul tău partener și să încerci să-l convingi să rămână cu tine, mai bine fă o listă a tuturor motivelor pentru care despărțirea este o idee bună. De exemplu, poate că tu și partenerul tău te-ai distanțat atât de mult, încât ați devenit doi străini. Sau poate că familia ta nu a aprobat relația, iar acum ai ocazia să te reapropii de ea.

Evită bombardarea fostului partener cu întrebări. 

Sigur dorești să știi de ce cere pauza. Cu toate acestea, este posibil ca răspunsurile să nu îți ofere un motiv, ci să îți provoace mai multă durere.

Uită de speranța că acum veți rămâne prieteni. 

Nu încerca să rămâneți prieteni imediat. Fiecare trebuie să petreacă timp pentru a se vindeca și a se adapta la viața de om singur. Încercarea de a forța o prietenie atât de curând ar putea fi contraproductivă. Dacă este destinat să se întâmple, va fi așa.

o pauză în relație

Întrerupe comunicarea cu fostul partener, fie ea online, sau directă. 

Nu comunicarea este calea de a face pauza eficientă. Orice comunicare va întârzia vindecarea rănilor, atunci când intervine o pauză în relație.

Nu te judeca pentru că ai produs o pauza în relație. 

Lasă ca timpul să vindece rănile, iar concluziile să le tragi când vei putea privi situația detașat.

Citește cărți sau vizionează filme romantice. 

Ajută să te lamentezi și să scapi de obsesie. Alege pe cele care oferă perspective realiste privind relațiile. Văzând sau ascultând alte persoane care au trecut prin schimbări în relațiile lor, te poate ajuta să-ți găsești echilibrul.

Scrie ce simți despre acestă pauză în relație. 

Îndepărtează povara de pe umeri fără a-ți compromite stima de sine prin scrierea unei scrisori. Scrie pentru tine într-un jurnal, include tot ceea ce ai dori să-i spui, ca și cum persoana ar putea să citească. Lasă toate gândurile și sentimentele să se reverse.

Împachetează sau elimină toate amintirile. 

Pentru ca o pauză în relație să fie eficientă, ascunde toate lucrurile care îți amintesc de relație. Dacă ai nevoie de sprijin, cere-i unui prieten sau unui membru al familiei să facă asta.

o pauză în relație

Răsfață-te pentru o perioadă de timp. 

Mergi la un salon de înfrumusețare, vizitează un SPA sau cumpără-ți haine noi sau o cutie din ciocolata preferată. Acceptă o tunsoare nouă sau încearcă un nou parfum. Utilizează culori luminoase în garderobă. Schimbarea unor lucruri îți poate aduce senzația de reînnoire.

«De obicei succesul vine la braț cu și mai multe responsabilități. Pentru cei mai mulți dintre noi, acest moment este unul critic: ori alegem să mergem mai departe, ori batem pasul pe loc mulțumiți cu ceea ce avem “în mână”. Întocmai această mulțumire cu puțin ne face mai târziu să regretăm amarnic ocazia pierdută. Ciudat este că de cele mai multe ori oamenii o numesc “soartă” în loc de “decizie”.»

~ Pera Novacovici

Articole care îți pot fi de ajutor:

Cum se reconstruiește încrederea

Singurătatea sau Când ești fericit singur

Cum să trăiești cu inima frântă

sau cartea:

 

Meditație Interpersonală este o modalitate de a aduce calmul și capacitatea de pătrundere dobândite în meditație direct în interacțiunile cu alte persoane. Este o practică ce implică interacțiunea cu un partener în cadrul unei retrageri sau de unul singur, pentru accesarea unei intuiții profunde. Intuiția obținută poate fi folosită apoi în interacțiunile de zi cu zi.

 

 

 

Articolul precedentZiua sanselor – asumării unui risc – 23 aprilie
Articolul următorAroma cafelei la Bluna

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.