Olario rio ra, cu remorca la șosea

olario

Olario rio ra, este cântecul familiei atunci când colindăm prin lume. Și o dată pe an o luăm din loc, ne încântăm simțurile și ne încărcăm bateriile.

Pentru că iarna se face car și vara sanie, excursia de anul viitor trebuie pregătită de pe acum. Vom face un circuit mai lung, mult dorit de noi: Ungaria, Slovacia, Austria, Slovenia, Croația, Bosnia-Herțegovina, Muntenegru, Serbia și înapoi acasă.

Planificarea traseului a ținut cont nu doar de obiectivele turistice, dar mai ales de dorința de a cutreiera prin munți și văi. E pasiunea noastră. Acasă ieșim des cu bicicletele la pădure.

Cazarea se poate rezerva online, iar mâncarea nu este o problemă. Asta înseamnă că prima grijă trebuie să o avem legată de mașină. Avem o Dacie modestă, dar robustă, ca și noi.

Cele mai importante accesorii în pregătirea mașinii

Să începem cu începutul. Piesa cea mai importantă este montarea unui Cârlig de remorcare Dacia. Pe site-ul AutoGedal ai posibilitatea să alegi accesoriile exact pentru tipul de mașină pe care îl ai, evitând ca achiziția să fie una nepotrivită mașinii tale. Iar transportul este gratuit.

olario

Vă mirați că încep cu cârligul? Să vă lămuresc. Vom fi însoțiți de Ramses, ciobănescul nostru german. Pentru că traseul presupune multe opriri în natură, am hotărât să îl luam cu noi. Are nevoie de un loc de ședere adecvat. Și am descoperit o remorcă TowBox Dog. Este o soluție ideală pentru a transporta animalul de companie. Îi asiguri condiții de maximă siguranță.  Mai mult, este certificată medico-veterinar la nivel UE. În plus, este dotată cu sistem antifurt. Iar numerele roșii se obțin gratuit, pe loc.

Cârligul este eficient și pentru alte motive, decât cel de remorcare. Cu ajutorul lui tractezi cu ușurință un alt vehicul sau pentru că te protejează în caz de tamponări ușoare. Am ales un cârlig demontabil automat cu manetă, pentru că nu necesită alte intervenții ulterioare.

Acum că situația coechipierului este rezolvată, mă voi ocupa de… surplusul de bagaje. Este un drum lung, totuși, care va dura aproape patru săptămâni. Așadar, avem nevoie de o cutie portbagaj. Deja îngân Olario, ra!

Alte accesorii necesare

Un Scut de motor – pentru că … începutul și sfârșitul traseului va cuprinde porțiuni neasfaltate sau pietruite. Prin țară, bineînțeles. Scutul oprește depunerea de impurități, dar, mai important, protejează și mărește durata de viață a motorului. Sunt și variante care protejează bara din față, baia de ulei și cutia de viteză, dar și rezervorul, diferențialul și radiatorul.

Alegem unul în varianta metalică, pentru a evita fisurarea și desprinderea cu ușurință. Costă doar câteva sute de lei, dar cu el eviți cheltuieli ulterioare, pentru reparații nedorite.

Iar pentru că pe site-ul AutoGedal cumpărăturile se pot face online cu cardul, iar banca mea se califică pentru 3 rate fără dobândă, voi profita de ocazie și ne vom cumpăra și un suport de biciclete. Am găsit un suport pentru 4 biciclete. E perfect pentru familia noastră. Se prinde tot de cârligul de remorcare.

Este cea mai simplă și mai practică metodă de transport a bicicletelor, pentru că, spre deosebire de suportul pe plafonul mașinii, nu strică aerodinamica autoturismului. Îl vom folosi în drumețiile noastre viitoare, putând să ne depărtăm mai mult de casă când ieșim la pădure.

Olario, rio raaaa! Având mașina pregătită, putem pleca acum cu Ramses în remorcă la șosea!

(Sursa foto AutoGedal.ro)

Articol premiat în competiția SuperBlog 2019

Răsăritul de soare cu pământul la picioare

 

Articolul precedentPort ce-mi place, dar cu stil
Articolul următorVrei democrație? Implică-te!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.