Optimismul

optimismul

  “Optimismul este calitatea cea mai des asociată cu succesul și fericirea.” – Brian Tracy

– “Nici un pesimist nu a descoperit vreodată secretul stelelor sau nu a navigat pe un pământ nedescoperit sau să fi deschis o nouă speranță în inima omului.” – Hellen Keller

–  “Dacă un optimist vede o oportunitate în fiecare calamitate, un pesimist vede o calamitate în orice ocazie.” – Winston Churchill

  “Diferența dintre un optimist și un pesimist? Optimistul râde ca să uite, dar pesimistul uită să râdă. ” – Tom Bodett

  “Optimismul este credința care duce la realizare. Nimic nu se poate face fără speranță și încredere.” – Helen Keller

  “Un optimism perpetuu este un multiplicator de forță.” – Colin Powell

  “Nu poți avea o viață pozitivă și o minte negativă.” – Joyce Meyer

  “Între optimist și pesimist diferența este amuzantă: optimistul vede covrigul, pesimistul gaura.” – Oscar Wilde

optimismul

  “Starea de optimism este viață; pesimismul, o sinucidere lentă.” – William Crosbie Hunter

  “Optimistul este cel care te privește în ochi, pesimist, cel care se uită la picioarele tale.” – Gilbert Keith Chesterton

  Nu pot schimba direcția vântului, dar îmi pot regla pânzele spre destinația mea.” – Jimmy Dean

Cărți recomandate

„Pesimismul și optimismul sunt strategii. Noi creăm pesimismul drept răspuns la ceea ce ni se întâmplă. Dar putem, de asemenea, răspunde cu optimism la evenimentele din viața noastră. Iar acest lucru este mult mai profitabil.”

Lecțiile de viață sunt esența existenței noastre. De aceea, modul în care facem față acestor lecții este atât de important.

 

 

 

Speranța este trăsătura fundamentală o oricărei schimbări majore în viață, iar încurajarea este combustibilul speranței. Această carte conține în primul rând încurajări. Cu ajutorul lor putem înfrunta mai bine grijile zilnice, uneori de-a dreptul copleșitoare.

 

 

 

Este clar precum lumina zilei – cu cât deții mai multă energie cu atât șansele de a finalizacu succes lucrurile cresc. Cu cât atitudinea ta față de viață se învârte mai mult în jurul lui DA și mai puțîn în jurul lui NU, cu atât vei realiza mai multe depunând mai puțin efort.

Cartea Energia lui… DA este formulă ta magică, dar și ecuația ta logică, ce te va ajuta  descoperi energia cu care  îți îndeplineșți toate visurile.

 

 

  Viața este plină de frumusețe. Privește un copil și fețele zâmbitoare. Simte mirosul ploii și pipăie vântul. Trăiește-ți viața la întregul potențial și perseverează în visele tale.” – Ashley Smith

optimismul

 

Articolul precedentCeasul și TimpulPetrecutAcasă
Articolul următorConvinge turistul indecis, concis

1 COMENTARIU

  1. Stiti, la cursurile unei mari d-ne profesoare (M.R.Luca – Universitatea Transilvania, Fac. de Psihologie) am aflat despre faptul ca “optimismul este innăscut si invatat”, iar eu, cum nu am fost o optimista incurabila, m-am pus serios pe treaba si m-am apucat sa invat… sa fiu optimista, sa invat cum sa ma raportez la evenimentele negative din viata mea.
    “Ce pacat ca am aflat abia la 35 de ani informatia asta atat de pretioasa” – aici vorbea pesimista.
    “Ce norocoasa sunt ca am descoperit faptul ca putem invata sa fim optimisti” – vedeti, deja fac progrese 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.