Organizator de evenimente, o fi greu?

În luna ianuarie am o mare provocare. Voi fi organizator de evenimente.

Totul a început în luna iunie, când, fiind în vacanța în Cipru, am devenit ad-hoc nașa unui cuplu. Tinerii m-au cucerit cu veselia lor tonică. Căsătoria a fost și pentru ei o hotărâre spontană, acel “acum ori niciodată”. Ori se întorceau fiecare în țara de unde a venit, ori continuau împreună pe un drum nou în… Vietnam, spre disperarea celor apropiați. Și au făcut pasul cel mare.

Acum sunt fericiți și binecuvântați de părinții lor, dar locuiesc în Australia. Ce mică este totuși lumea noastră mare….

Care este provocarea mea? Le-am promis că voi organiza marea reuniune de familie. Iar aceasta trebuie să fie memorabilă. Părinții ei vor veni din Riga, mama mirelui din Israel, tata din Canada. Dar și alți membri ai familiilor aflați în Portugalia, Germania și Ucraina. Din Romania vom fi 10. În total aproximativ 50 de persoane, adulți și copii de diverse vârste. Nu-i pot dezamăgi. Trebuie să găsesc o locație reprezentativă pentru țara noastră.

Calendaristic, suntem în prag de iarnă. Nu este anotimpul meu preferat. Dar iarna mă fascinează ninsorile liniștite, mirosul cetinii de brad și dorul de copilărie. S-ascult cum ninge în liniștea naturii.

Fiind iarnă, muntele este alegerea ideală. Poate avem noroc de o ninsoare ca cea din gândurile mele. Simt deja mirosul cetinii îmbălsămându-mi simțirea…. S-ascult cum ninge liniștit… Poiana Brașov, ninsoarea mi-a șoptit!

Ei hai, revino la realitate! Ai o complicată problemă de rezolvat.

Cazarea

Cazarea pentru 50 de persoane 5 nopți cu sală de evenimente. Vreau ca fiecare seară să fie o petrecere aparte.

Iată-mă organizator de evenimente! Mare respnsabilitate, experiență zero. Să începem cu ce știm, căutarea pe google: cazare Poiana Brașov  , îmi scoate în evidență o locație cu prețuri mult mai mici decât cele uzuale în această stațiune. Dar și cu scoruri bune în evaluările clienților pe site-urile de profil consacrate.

Urmăresc și comentariile. Sunt pozitive, marea lor majoritate. Găsesc și unul total negativ: turista a fost nemulțumită pentru că în camera a fost prea… cald. Excelent, e ceea ce au nevoie oaspeții mei în toiul iernii. Unii sunt veniți din țări foarte calde.

Un salon de evenimente în Brașov având și cazare în aceeași locație. Nu sunt așa de multe precum credeam. Serile e clar, pot fi asigurate. Există și un bar în incintă.

Activitățile distractive

Dar mai avem și activitățile care să ne înveselească zilele. Cu Poiana Brașov nu poți să dai greș. Drumeții în natură, pârtii de schi, săniuș, chiar și patinoar. Obligatoriu vom urca cu cabina pe Vârful Postăvarul pentru a admira priveliștea panoramică a depresiunii Tării Bârsei. Oooh, sau o plimbare cu sania trasă de cai. Sper să avem ninsoare în luna ianuarie. Statisticile mă fac să fiu optimistă.

Știu că în Poiană este și un centru de echitație. Vor fi cu siguranță amatori.

În plus, problema copiilor care au nevoile lor de joacă, o cameră amenajată pentru multele ore în care nu vor putea avea activități în aer liber. Această unitate are spații de joacă amenajate atât în interior cât și în exterior.

Din cauza gerului de afară, ar fi bine venită o saună. Ei bine, toate astea le găsesc asigurate la acest Hotel Royal. Unde mai pui că are și un magazine cu suveniruri, numai bun pentru invitații mei care nu vor mai trebui să umble prin frig ca să le cumpere.

Transportul

Să fii organizator de evenimente, vai câte aspecte trebuie sa ai în vedere! Uite, transportul. Majoritatea invitaților vin cu avionul. Transportul de la aeroport la hotel este o mare problemă. Mai ales că aterizările vor fi la ore diferite. Dacă hotelul îți asigură această facilitate este extraordinar.

Mai citesc pe site că pentru nunți se poate asigura transportul din Brașov cu un autocar sau două microbuze. Posibilități ar fi. Vom alege împreună cu cei de la hotel varianta cea mai bună pentru toți.

Apropo de transport, drumul spre Poiana Brașov în aceste zile, după cum ne asigură pagina de facebook a hotelului, arată așa:

Nu-i așa că v-am stârnit un dor de ducă?

Hai că o sun pe prietena mea Mirela să-i spun ce locație am găsit. Ce credeți că îmi spune? În 2017 a fost și ea la Hotel Royal la Gala SuperBlog din acel an. Știți cum a rezumat locul? Regalitate în inima munților.

Căutarea a luat sfârșit! Am găsit locația perfectă pentru evenimentul meu. Urmează să iau legătura cu ei, să stabilim amănuntele, pentru ca apoi toți invitații să confirme rezervările la avion.

Este greu să fi organizator de evenimente? Nu, este floare la ureche dacă găsești locația ideală, cea care să aibă toate facilitățile pe care le cauți, fără a mai fi nevoie să accesezi și alte căutări.

Totuși mai am două probleme încă nerezolvate: muzica și un scurt spectacol de dansuri populare românești, pentru ca petrecerea să fie deplină. Poate gazdele îmi vor da unele sugestii.

Acum pot să închid ochii mulțumită și să ascult șoapta ninsorii pe cetina brazilor, ce va să fie.

(sursa foto- Hotel Royal Poiana Brașov)

Convinge turistul indecis, concis

 

Articolul precedentVacanța de la A la Z
Articolul următorPoartă-mă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.