Organizează-ți eficient ziua

Organizează-ți eficient ziua

Organizează-ți eficient ziua, pentru căPiatra de încercare a caracterului omenesc este timpul.– Menader.

Avem adesea impresia că suntem copleșiți de timp. Viața noastră este o cursă continuă. Cum putem scăpa de acest principal factor de stres? Printr-o riguroasă organizare a timpului.

De ce este atât de important să te organizezi zilnic?

Motivul este simplu: Uneori, simțim că 24 de ore nu este suficiente pentru a efectua diferite deplasări, activități și întâlniri; organizarea va ajuta să îți simplifici viața.

Conștiința ta, cea care te evaluează neîntrebată, va fi în sfârșit ușurată.

Cu ce să începi?

Vizualizează-ți ziua!

Nu aștepta să sune alarma ceasului de dimineață. Organizează-ți eficient ziua. Planificarea se face înainte de culcare.

Gândește-te cum vei acționa în următoarea zi, la modul general. Reține obiectivele pentru ziua respectivă, anticipează eventualele probleme ce se pot ivi.

Acest lucru ar trebui să dureze doar câteva minute, nu este o reflecție lungă sau un calcul greoi, ci o vizualizare simplă și logică.

Desigur, sunt câteva minute pe care poți să crezi că le-ai pierdut, dar vor fi compensate de eficiența viitoarei zile.

Fă o listă “De făcut”!

Sortează sarcinile într-o anumită ordine: urgentă – importantă – opțională.

Aranjează-le cronologic  în conformitate cu această ordine prestabilită.

Sarcinile urgente, nu pot fi niciodată amânate.

Sarcinile importante au tendința de a fi neplăcute și obositoare, de aceea treceți-le pe planul doi, dar obligatorii. Scăpați astfel de mai mult de jumătate de povară. Sarcinile majore ajunse prioritare devin o rutină și sunt mai ușor de finalizat, zi de zi.

Încheiați-vă ziua cu obiective minore care sunt, de obicei, mai plăcute de făcut.

Odată ce ați terminat activitățile impuse, odihniți-vă! Acum aveți timp pentru voi înșivă.

Toți avem un obicei de a planifica timpul pentru noi înșine la sfârșitul zilei, dar întotdeauna terminăm ziua prea obosiți.

Schimbă-ți obiceiurile!

  • Alocă primele 30 de minute ale zilei pentru tine. Fă câteva exerciții fizice, meditează, roagă-te. Fii doar tu cu tine! Acest lucru va necesita multă auto-disciplină și perseverență. Există întotdeauna evenimente neprevăzute într-o zi, mici griji neașteptate pe care nu le poți anticipa și care te vor încetini. Lasă spațiu pentru a rezolva aceste probleme.
  • Adăugat 30 de minute pentru blocaje de trafic, probleme tehnice, pauze scurte, discuții pe drum. O zi are fix 24 de ore și asta rămâne neschimbat.
  • Gestionați-vă timpul ca să puteți profitați de el. Scurtați timpul de mâncare și mai ales … timpul petrecut în baie.
  • Reduceți deplasările inutile. Acel dute-vino pentru că ai uitat ceva înainte să pleci. Pregătiți-vă din timp hainele și obiectele strict necesare, formați-vă din asta o rutină.  Câteva minute care se suprapun și se adună reprezintă o pierdere considerabilă de timp.
  • Păstrează în ordine toate lucrurile din casă. Aglomerarea de obiecte te obosește, iar căutarea unui obiect îți fură din prețiosul timp. O bună organizare e obiectelor îi permite minții să poată și ea, la rândul ei, să devină eficientă, să fie zen și astfel să gândească mai bine.
  • Niciodată nu ne dăm seama de cantitatea de timp acordată internetului.Facebook, Instagram, YouTube … toate aceste legături prin care rămânem “conectați” la lume reprezintă o mare pierdere de timp atunci când sunt gestionate prost. Acest lucru îți va distrage atenția și va distruge toată strădania de a-ți organiza eficient ziua. Spune NU excesului, fii moderat!
  • Distribuie sarcinile. Poți delega anumite activități soțului / soției sau copiilor pentru a te ajuta să elimini activități consumatoare de timp. De exemplu, sortarea șosetelor, spălatul vaselor. Responsabilitățile distribuite corect pe competențe și abilități, crește foarte mult stima de sine a acelei persoane și îi permite să fie mai cooperantă cu tine.

Răsplătește-te!

Cu fiecare activitate îndeplinită, răsplătește-te: Cu o baie bună după terminarea curățeniei, cu un desert bun sau cu o plimbare după ce ai terminat de călcat. Lucruri mici pe care le faci pentru tine, pentru că le meriți. Astfel stima de sine va fi îmbunătățită, iar tu fei avea un psihic mai puternic.

Organizează-ți eficient ziua, pentru că “O parte din timp ne este răpită, alta ne este sustrasă, alta se scurge. Dar cea mai urâtă pierdere este aceea datorată neglijenței. Și dacă vei voi să bagi de seama vei vedea că cea mai mare parte a vieții noastre o pierdem făcând ce nu trebuie, o mare parte nefăcând nimic, întreagă viață, făcând altceva.” – Seneca

Articolul precedentHai să zbori
Articolul următorTerapia prin Râs

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.