Orice vis se poate împlini dacă ai oamenii potriviți lângă tine


V-am mai povestit despre casa mea de la țară, casa despre care am spus că va râde la soare? Casa orin care vreau să demonstrez că, orice vis se poate împlini dacă ai oamenii potriviți lângă tine.

Este o casă bătrânească în apropiere de orașul Agnita. O zonă liniștită și relativ izolată, dacă ținem seama de faptul că nu este direct legată de o șosea națională. Spun asta pentru că prin poziția ei, nu ai acces facil la hipermarket-uri de specialitate. Ce faci când ești nevoit să îți procuri materiale de construcții? Ele se află la 60 de kilometri distanță. Iar asta, ridică suplimentar prețul construcției.

Prin forma ei, casa a necesitat mari transformări. Iar pentru că aveam nevoie și de un loc unde să locuim pe parcursul lucrărilor, iar planul casei a permis, am separat  lucrarea în două părți – o parte a clădirii a fost renovată de la temelie, acolo locuind acum. Iar în această primăvară vom demola cealaltă parte, aici urmând să ridicăm o construcție complet nouă.

Am ajuns expertă în căutări de materiale online, pentru că situația este așa cum v-am spus. A trebuit să învăț să fiu foarte „condensată”. Să cumpăr cât mai mut cu un singur transport, pentru a face economie. Avantajul este că am un spațiu de depozitare generos.

În iarna asta am avut o pauză de șantier, pe care am folosit-o la fel, pentru a căuta oportunități de a procura materialele cât mai avanajos. Am convingerea că orice vis se poate împlini dacă ești organizat și perseverent.

Dintr-un articol de pe site-ul Wall-Street, am aflat despre:

Casa de Comenzi Vindem-Ieftin.ro și conceptul lor

Că „vindem ieftin” toată lumea spune așa, că faci comanda online și îți sunt aduse produsele acasă, este deja obișnuit. Dar că prețurile la ei sunt mai mici decât la depozitele de materiale de constructii din marile orașe, asta chiar m-a făcut curioasă. Iar explicație e simplă și logică – vin direct de la producător/importator fără să mai treacă prin curtea depozitelor, lucru care ar genera manipulare și transport.

De acest aspect m-am convins atunci când am cumpărat online pe pe site-ul unui cunoscut lanț de magazine – prețul online este mai mare decât cel practicat în magazin, chiar dacă plătești separat transportul. Și e corect economic, doar că lumea trebuie să cunoască asta, pentru că e vorba de cheltuieli în plus, cu ambalarea, manipularea și ce va mai fi.

A fost ceva nou și interesant pentru mine. Am intrat pe site să văd despre ce e vorba. Nu o să detaliez, vă las doar să citiți acest grafic. Este foarte elocvent:

vindem-ieftin

M-au convins! Am urmărit recenziile. Nu sunt doar vorbe, sunt multe filmări de la preluarea mărfii la domiciliul clientului. Am vizualizat cataloagele cu produse. Găsești absolut orice categorie care se încadrează în tot ce e legat de casă și curte.

Aflu chiar că produsele vin însoțite de certificat de garanție. Asta înseamnă pentru mine:

Calitate Premium

Produse nu din cele mai ieftine, aflate în trend. E ceea ce căutam, pentru o casă de viitor.

Am urmărit exact produsele alese deja, pentru că, pentru caracterul unitar al construcției finale, trebuie să folosesc același fel de materiale. Ca de exemplu țigla metalică trebuie să fie Grande mat Bilka. ușile de interior Porta Doors, tâmplărie PVC Salamander fereastra ADF. Le-am găsit pe toate.

De ce a fost mai greu, am scăpat. Apoi am analizat oferta de panouri solare pentru casă. Aici aveau chiar afișat un interval de prețuri. Erau foarte ok. Mai rămânea pavajul pentru curte, pavaj Terra Toscana Semmerlock este iarăși alegerea mea fixă, pentru că îmi dă o senzație de armonie cu natura, iar tencuiala va fi tencuiala decorativă Top Dry Weber.

Cred că v-ați convins din nou, că știu exact ce vreau. Necesarul de materiale este deja calculat prin proiectul casei, iar prețurile sunt deja filtrate anterior, de la prima parte a lucrărilor.

Ce urmează?

Reflex profesional, pentru că nu poți cumpăra materiale de construcții de pe Internet, de la o firmă care nu e nici producător și nici depozit, prima dată vreau să știu cu cine am de-a face. Am intrat pe pagina lor la Contact, pentru a găsi datele de identificare ale firmei. Apoi am căutat pe site-ul Ministerului de Finanțe datele din raportările contabile pe ultimii ani. Aceste date sunt publice și sfătuiesc pe oricine să facă aceste verificări atunci când vor să se convingă de credibilitatea unei firme. Datele lor sună foarte bine, mai ales într-o economie în care insolvența este cuvântul zilei. Și îmi dă un indiciu în plus despre direcția în care se mișcă.

A urmat să completez cererea pentru a primi o ofertă de preț pentru toate materialele, inclusiv cele de zidărie, instalatii, echipamente electrice, despre care nu am pomenit mai sus. Urmând să fac o comparație cu prețurile de la alți furnizori, luate separat.

Am mai găsit ceva interesant – poți suna direct, la alegere, unul din consultanți, cu click pe butonul ”Apelează” de sub poza consultantului. Nu am apelat, pentru că am făcut comanda în timpul din afara orelor de program, dar e o idee foarte originală.

În așteptarea procesării comenzii, am mai „săpat” pe site-ul lor. Au o rubrică foarte interesantă:

Cum Să

Unde vizionând un video de un minut, am învățat cum să-mi fac o băncuță în curte din paleții rămași de la materiale. Sau ce pot să fac cu monedele nefolositoare ieșite din circulație, pe care dintr-un fel de supersiție nu pot să le arunc – un mic pavaj în jurul robinetului de apă din curte. Mi s-a părut foarte simpatică ideea.

A doua zi am fost sunată de consultanta care a preluat comanda. Foarte cooperantă și plăcută, mi-a dat nu doar prețuri, dar mi-a oferit și variante, cu detalii despre caracteristicile materialelor. Foarte profesionist. Iar totalul…. Ghici? Vă spun în sumă totală, de la BCA la acoperiș și până la pavaj – aproximativ 10.000 lei. Și totul… la un click distanță.

Acum casa mea chiar va râde la soare în acestă vară. Voi reveni cu poze ca să vă convingeți. Dar până atunci, o să postez filmulețul cu recepția mărfii, pentru că, Orice vis se poate împlini dacă ai oamenii potriviți lângă tine. Pentru mine au fost cei de la Casa de Comenzi Vindem-Ieftin.ro.

Articol premiat în competiția Spring SuperBlog 2019

 

Articolul precedentCu DoDo la Dodo pizza
Articolul următorZiua momentelor penibile – 18 martie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.