Partenerul unui spirit liber

Îi ceri devotamentul unei persoane care este ferm independentă și iubește tot ce este neobișnuit? Cheia pentru a conviețui cu un suflet sălbatic este de a face acea persoană să simtă că poate fi mai liber cu tine decât cu oricine altcineva. A fi partenerul unui spirit liber, se învață.

Îți prezentăm câteva modalități de realizare a acestui deziderat:

Înțelege ce te atrage la acea persoană 

Spiritele libere se bucură să treacă prin viață după capriciile lor. Punctualitatea, precauțiile și alte detalii minore nu vor fi o preocupare pentru ei. Acest lucru îi face să fie extrem de creativi și fascinanți ca indivizi, ceea ce probabil v-a atras în primul rând la ei. Prin impunerea de limite, chiar dacă acestea sunt puține, ele pot înăbuși caracteristicile care te fac să dorești acea persoană.

Lasă ușa deschisă – literal și figurativ

Lasă-l să știe că are libertatea de a veni și de a pleca așa cum îi place. Acest lucru va face ca spiritul liber să aibă încredere în tine. De asemenea, să se simtă liber, esența existenței lui.

Nu stabili reguli

Restricțiile sunt ca niște lanțuri și vor trimite acest cal sălbatic în căutarea altor orizonturi. Întreabă-l: „Chiar vrei să riști să pierzi o persoană ca mine doar pentru a obține un probabil puțin mai mult în altă parte?“ Să-i fie clar că, dacă traversează anumite limite, te va pierde.

Definește-i prioritățile tale 

Ce vrei mai mult din această relație? Angajament? Onestitate? Companie? Pasiune? Securitate? Stabilitate? Te poți limita la două sau trei? Un spirit liber nu se va angaja pentru a-ți satisface toate nevoile. Definește obiective realiste, solicitând acele lucruri pe care le dorești cel mai mult în relație. Și nu te aștepta la altceva.

Cunoaște acea persoană pe dinafară

Studiază-i tendințele, particularitățile, dorințele cele mai adânci și cele mai grave temeri. Fii receptiv și deschis. Cunoașterea este puterea. Cu cât mai bine cunoști acea persoană, cu atât mai puțin veți simți nevoia de a o controla. În timp, acest lucru te va face să pari singura persoană care îl înțelege cu adevărat. Cu un spirit liber, acesta este asul din mânecă.

Alege bătăliile cu înțelepciune 

Dacă o problemă nu amenință în mod direct prioritățile pe care le-ai stabilit, atunci lasă-l să se bucure de acel moment.

Comunică intens cu alții 

Nu sta acasă gândindu-te ce face sau când te va apela. Urcă în mașină și fă o plimbare. Vizitează un vechi prieten, vizionați un film nou. Încearcați niște mâncăruri diferite. Spiritul tău liber te va respecta și îți va împărtăși un sentiment de afinitate când ajunge acasă, când vă veți povesti reciproc aventurile.

Iubește-ți spiritul liber 

Cel mai important lucru pentru un spirit liber este acceptarea modului lor de a fi. Fără asta, va simți că îi încalci libertatea. Numai atunci când l-ai acceptat așa cum este, va avea încredere în tine. Numai cu această încredere se poate dezvolta o relație. Amintește-ți că independența este un lucru pe care trebuie să-l accepți, nu doar să-l tolerezi. Cu dragoste și înțelegere, îi vei da unui spirit liber exact acel tip de sprijin de care are nevoie.

Uneori, trebuie doar să-l lași să meargă pe drumul lui, făcându-l să știe că vei fi acolo pentru el la sfârșitul drumului.

Mai presus de toate, dacă restul eșuează, va trebui să te bucuri de spiritul liber de departe. A fi partenerul unui spirit liber este uneori greu. În acest caz, depărtarea poate fi o schimbare benefică pentru tine.

La final, tu ești spiritul liber despre care vorbim în acest articol? Avem o recomandare de carte pentru tine: Femei care aleargă cu lupii. Poveşti şi mituri ale arhetipului femeii sălbatice de Clarissa Pinkola Estes:

În fiecare femeie se ascunde o creatură puternică, înzestrată cu instincte bune, pasionată, creativă şi înţeleaptă. Adesea, însă, cultura şi societatea au sufocat această „Femeie sălbatică”, au redus-o la tăcere, încercând cu obstinaţie să o „civilizeze”, forţând-o să-şi asume roluri rigide, care-i înăbuşă elanurile. Clarissa Pinkola Estes ne invită să recuperăm această parte adânc îngropată în noi şi ne arată că stă în puterea fiecăreia să regăsească, înăuntrul său, „Femeia Sălbatică”.

Articolul precedentZiua chips-urilor tortilla – 24 februarie
Articolul următorSperanțe

4 COMENTARII

  1. “A fi partenerul unui spirit liber este uneori greu.” Intr-adevar, poate fi greu daca relatia este de parteneriat. Dar, daca esti jumatatea cealalta a spiritului liber, viata devine, nu doar o placere dar si, fascinanta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.