Poartă-mă!

Cum te cucerește o haină? Îți șoptește în urechea minții: ”Poartă-mă!”

Ce te atrage la ea? Chimia reprezentată de croială, material și culoare. E suficient? Bineînțeles că nu. Trebuie să adaugi simțul culorilor care ți se potrivesc, al cunoașterii propriilor forme, al adaptării hainei la ocazia în care o îmbraci.

Culorile de bază

Alb – este culoare neutră, prin definitie. Se poate combina cu orice altă culoare, caldă sau rece. Se poate combina chiar și cu galben sau gri, lăsând o senzație atemporală.

Negru – se combină cu aproape orice, mai puțin alte culori întunecate, deși este o culoare preferată pentru că subțiază. Dacă am spune că albul este culoarea neutră prin excelență, negrul este culoarea formalității și seriozității. Nu este recomandat totuși să porți negru în mod regulat.

Negru se combină foarte bine cu auriu, argintiu și culori calde, cum ar fi roșu sau galben.

Maro – Această culoare este greu de combinat. Spre deosebire de alte culori, se combină foarte bine cu alte nuanțe de culoare proprie (bej, pământiu, nisip etc.). Deși este greu de combinat, este o culoare fundamentală în garderoba femeilor.

Albastru– Culorile care se combină cel mai bine cu albastru sunt: gri, roșu, maro, portocaliu, alb, galben, roz și portocaliu.

Este una dintre culorile reci , alături de negru și gri, care se combină cel mai bine cu alte culori. Este una dintre cele mai utilizate culori. Tonurile se schimbă de obicei, în funcție de anotimpul anului.

Verde – Culorile care se combină cel mai bine cu verdele sunt: negru, alb, gri, portocaliu, galben, auriu și unele nuanțe de maro – bej-crem.

Verde, împreună cu maro, este una dintre cele mai dificile combinații, ce oferă puține posibilități de a ne spune “Poartă-mă!”

Unii designeri îndrăznesc să îl combine cu unele culori calde, cum ar fi roz, și chiar roșu, dar nu sunt combinații acceptate ușor.

Culori complementare

Galben – Este o culoare caldă și atrăgătoare, care se îmbină foarte bine cu aproape întreaga gamă de culori reci – albastru, verde, gri, negru și cu unele culori calde, cum ar fi gama de roșu și vișiniu. De asemenea, merge bine cu propriile sale nuanțe și auriu.

Este o culoare puternică, izbitoare, de care nu se poate face abuz, oricât ne-ar șopti ea “Poartă-mă!”.

Gri – se combină cel mai bine cu alb, roșu, roz, violet și albastru.

Roșu – Cunoscută drept culoarea pasiunii, este o culoare care dă forță și personalitate. Dar se poate purta de sine stătător doar la o rochie de seară. Fiind o culoare izbitoare, este  indicat să încercăm să „rupem” această uniformitate cu un accesoriu de altă culoare – ceva alb, negru, albastru, etc.

Roz – Albul este culoarea perfectă pentru a se combina cu roz. La fel și albastrul.

în combinație cu negru, acesta trebuie să fie într-o proporție mai mică decât rozul, pentru a nu elimina proeminența acestei culori (când vorbim despre roz ca principală culoare a ținutei).

Portocaliu – Culorile care se combină cel mai bine cu portocaliul sunt: alb, albastru, negru și unele tonuri de violet. Nuanțele de nisip pot fi și ele o combinație bună.

Mov-violet – Culorile care se combină cel mai bine cu violetul sunt: alb, galben, gri, portocaliu, roz și gama de culori mov-violet în sine. Culoarea mov este una dintre culorile care se combină cel mai bine cu sine. Adică, diferitele sale varietăți de culori și tonuri sunt de obicei o alegere bună pentru a fi combinate și armonizate.

Trebuie să ne amintim și că nu este foarte elegant să combini mai mult de trei sau patru culori în același timp, pentru că, port ce-mi place dar cu stil.

Articolul precedentOrganizator de evenimente, o fi greu?
Articolul următorRefresh de toamnă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.