Puterea determinării

Puterea determinării

Dacă există un cadou pe care ți-l poți face în viață pentru a fi ceea ce vrei să fii, acesta este puterea determinării.

Determinarea înseamnă fermitatea scopului sau intenției. Este puterea voinței tale și concentrării de a rămâne ferm în efortul tău. Înseamnă că ai capacitatea de a continua cursul, de a rămâne concentrat pe obiectivele tale. De a te raporta la probleme și obstacole cu convingere, de a rămâne fix și ferm cu privire la deciziile, soluțiile și intențiile tale. Și de aplica puterea voinței visurilor și dorințelor tale.

Fără determinare ești un simplu spectator pasiv în drama vieții tale. Dacă există o calitate care face diferența între un câștigător și un perdant, aceasta este puterea determinării. Fără ea, nu vei realiza prea multe în viață. Dacă ai hotărâre, nimic nu te poate opri și nu te poate descuraja să-ți urmezi cursul pentru a-ți atinge obiectivele sau pentru a-ți realiza visurile.

Obstacolele pot întârzia succesul, te pot tulbura temporar și chiar te pot induce în eroare. Determinarea este puterea pe care o generezi în tine însuți de a rămâne angajat pe cale. Dacă o ai, poți ținti spre stele. Ai sau nu succes în măsura în care ești hotărât și te dedici obiectivelor.

Înainte de a prelua orice proiect sau obiectiv, trebuie să știi dacă ai hotărârea de a vă respecta planurile și de a atinge obiectivele. Determinarea ta trebuie să se ridice din interior și să-și obțină forța din gândirea și credințele tale, mai degrabă decât din circumstanțe. Doar atunci vei putea să îți susții efortul, chiar și atunci când evenimentul va fi greu. Determinarea este puterea ta interioară.

Factori care consolidează determinarea

  • Obiective clare
  • Cunoștințe și abilități
  • Stimă de sine
  • Atitudine mentală pozitivă
  • Curaj
  • Credința în forțele proprii și în Dumnezeu
  • Auto-motivare
  • Vizualizarea finalului.

Cu hotărâre, poți zdrobi munții de teamă și îndoieli din tine. Îți poți găsi drumul prin cele mai dificile situații.

Determinarea nu înseamnă că vei fi insensibil la realitatea situației. O persoană determinată este, de asemenea, o persoană adaptabilă și flexibilă. Nu înseamnă să fii dur din cauza durității, ci să depășești obstacolele și să îți atingi obiectivele.  Prin urmare, a rămâne deschis la minte cu privire la posibilități și oportunități, dar ferm în angajamentul și convingerile tale.

Disciplina și determinarea merg împreună. Dacă le ai, devii de neoprit.

Recomandare de carte:

 

 

Romanul ”Intuiționista” a apărut în 1999 și a fost comparat cu ”Catch-22” de Joseph Heller, ”V” de Thomas Pynchon și ”Ochiul cel mai albastru” de Toni Morrison. A primit Quality Paperback Book Club New Voices Award și a fost finalist la PEN/Hemingway Award.

Articolul precedentGestionarea eficientă a banilor
Articolul următorZiua celor mai buni prieteni – 8 iunie