Rămânem doar cu ceea ce dăruim

Călătorind suficient prin viață, învățăm că, sentimental, rămânem doar cu ceea ce dăruim. Emoția bucuriei primirii se întoarce la noi înzecit.

În primăvară am fost într-o dilemă, aceea de a face copiilor mei un dar de suflet. Cel mare împlinea un număr rotund de ani și îmi doream un dar care să ne rămână tuturor în amintire. Întâmplare sau nu, am dat peste acest citat:

“Lucrurile materiale nu pot fi cadouri, ci doar scuze pentru lipsa unui cadou adevărat: o bucățică din tine.” Ralph Waldo Emerson

M-am gândit la copilul din mine. Părinții au plecat de-o vreme într-o lume mai liniștită, iar eu, copil, cu ce am rămas? Ce îmi va rămâne neșters din memorie? E bucuria cu care primea mama de la mine micile desene și lipituri de ziua ei. Iar ea, ce dar de suflet mi-a lăsat? La fel, mici daruri și un album imens cu poze. M-am convins, rămânem doar cu ceea ce dăruim.

Da, au rămas pozele pe hârtie. Acum le avem în telefon. Iar când schimbăm telefonul, ne trezim cu regretul că am pierdut toate amintirile dintr-un foc. Locuri și momente unice care nu se mai întorc.

Ce e de făcut?

Salvarea de uitare

În final, cadoul meu a fost unul mai larg. O mama cu trei copii nu poate împărți bucuria. Ultima dorință de copil rămasă neîmplinită: o excursie la Disney Parks. Au ajuns la vârsta când această vacanță va rămâne memorabilă. Mi-au readus-o în minte acum, pentru că s-a întâmplat fatalitatea. Fata a pierdut pozele din telefon. Acum încearcă reconstituirea adunând poze de la ceilalți.

Cum să salvez de la uitare un asemenea moment? Google, prietenul de nădejde a găsit: o carte personalizată . O idee inspirată de a imortaliza un eveniment. Nu doar că poți insera pozele favorite pentru a fi printate într-un album, ci ai și posibilitatea să îți compui singur textul.

Am folosit, desigur, varianta  carte pentru copil. Cu text în versuri compus de mine:

“În prag de sărbătoare

Dorind să fie mare

Iar eu o spectatoare

Făcui o rezervare

Copiilor să zboare

Iar razele de soare

Vesel să-i înconjoare

Trei zile-ncântătoare

Și lină aterizare

În locuri legendare,

Vis în desfășurare.”

Și iată ce a ieșit, o carte care cuprinde o parte din mine răsfrântă în bucuria lor, care va dăinui dincolo de timp.

rămânem cu ceea ce dăruimSper că povestea mea să vă inspire acum în prag de sărbători, pentru că rămânem doar cu ceea ce dăruim!

Poate vreți să oferiți și alte Activități cadou

Bunicul gamer

 

Articolul precedentRefresh de toamnă
Articolul următorMicrobiomul, acest majordom al pielii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.