Rățușca cea urâtă de ieri, lebăda grațioasă de azi

-Bună, sunt Vlad, m-am întors acum de la o conferință care s-a ținut la Neptun. Am fost cazat la „Rățușca cea urâtă”! S-a transformat peste noapte în lebăba ce a fost odată și chiar mai mult decât atât! Voi veni pe la voi să vă povestesc.

Nu știu cum sunt alții, dar eu, când mă gândesc la vacanțele copilăriei mele, spun Neptun. Și nu din snobism, pentru că era la vremea aceea o stațiune de top, ci pentru că a fost și este stațiunea cu cea mai bogată vegetație de pe tot litoralul.

Am văzut și mărirea, dar și declinul acestor unități. După debusolarea schimbării politice, am vizitat litoralul mai mult din nostalgie, preferând perioadele de extrasezon. În sezon, am căutat mări mai limpezi și destinații exotice.

Oportunitatea de a călători m-a transformat pe rând, din turistul de sezon estival din copilărie, în aventurierul nopților albe. Apoi în turistul căutător de adrenalină, doritor de snorkeling și  bungee jumping. Am devenit apoi turistul romantic, doritor de izolare și intimitate. A urmat vremea turistului cu preocupări culturale.

Ce fel de turist sunt astăzi?

Cel care preferă soarele și relaxarea, atmosfera familială, alegând pachetul turistic cât mai complet. Cum aș denumi această tipologie? Turistul patriarhal, care caută o vacanță simplă și tihnită.

În această etapă m-a găsit telefonul lui Vlad. Om tracasat de frecușurile vieții de zi cu zi, care așteaptă cu nerăbdare cele câteva zile libere succesive. Apar când și când în calendar. La ele mai adaug cu zgârcenie o zi, două din concediu, pentru a compensa încă un pic din stresul acumulat cu multă perseverență.

Acum o să mă întrebați cine era Rățușca cea urâtă? Așa am numit noi Hotel Miorița Neptun. Văzut din mers, acum vreo cinci ani, un hotel în declin, ca tot ce se întâmpla încă pe litoralul nostru trist. Îl știam din copilărie, la vremea lui mândru și fălos, transformat în timp din lebădă în rățușcă.

Ce am aflat nou de la Vlad? Că Hotelul Miorița din Neptun a fost renovat, modernizat și redeschis. Are acum chiar și două săli cu dotările corespunzătoare, pentru turismul de conferințe. De asemenea, restaurant cu servirea celor trei mese, într-o ambianță plăcută.

Hotel cu piscină, personal amabil, curățenie, masă asigurată. Ingredientele pentru un sejur la mare adecvat turistului patriarhal, de care v-am pomenit.

Înseamnă că se poate, pentru că iată, oglindită în apă, Rățușca cea urâtă nu mai este o pasăre greoaie, cenuşie şi urâtă, este şi ea o lebădă grațioasă, numită Hotel Miorița Neptun.

 (Sursa foto- Hotel Miorița)

 

 

 

Articolul precedentMomentul potrivit
Articolul următorNouă dintr-o lovitură, cu-n Enter pe tastatură

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.