Rățușca cea urâtă de ieri, lebăda grațioasă de azi

-Bună, sunt Vlad, m-am întors acum de la o conferință care s-a ținut la Neptun. Am fost cazat la „Rățușca cea urâtă”, care s-a transformat peste noapte în lebăba ce a fost odată și chiar mai mult decât atât! Voi veni pe la voi să vă povestesc.

Nu știu cum sunt alții, dar eu, când mă gândesc la vacanțele copilăriei mele, spun Neptun. Și nu din snobism, pentru că era la vremea aceea o stațiune de top, ci pentru că a fost și este stațiunea cu cea mai bogată vegetație de pe tot litoralul.

Am văzut și mărirea, dar și declinul acestor unități. După debusolarea schimbării politice, am vizitat litoralul mai mult din nostalgie, preferând perioadele de extrasezon. În sezon, am căutat mări mai limpezi și destinații exotice.

Oportunitatea de a călători m-a transformat pe rând, din turistul de sezon estival din copilărie, în aventurierul nopților albe, apoi în turistul căutător de adrenalină, doritor de snorkeling și  bungee jumping. Am devenit apoi turistul romantic, doritor de izolare și intimitate. A urmat vremea turistului cu preocupări culturale.

Ce fel de turist sunt astăzi? Cel care preferă soarele și relaxarea, atmosfera familială, alegând pachetul turistic cât mai complet. Cum aș denumi această tipologie? Turistul patriarhal, care caută o vacanță simplă și tihnită.

În această etapă m-a găsit telefonul lui Vlad. Om tracasat de frecușurile vieții de zi cu zi, care așteaptă cu nerăbdare cele câteva zile libere succesive care apar când și când în calendar, la care să mai adaug cu zgârcenie o zi, două din concediu, pentru a compensa încă un pic din stresul acumulat cu multă perseverență.

Acum o să mă întrebați cine era Rățușca cea urâtă? Așa am numit noi un hotel din Neptun, văzut din mers, acum vreo cinci ani, un hotel în declin, ca tot ce se întâmpla încă pe litoralul nostru trist. Îl știam din copilărie, la vremea lui mândru și fălos, transformat în timp din lebădă în rățușcă.

Ce am aflat nou de la Vlad? Că Hotelul Miorița din Neptun a fost renovat, modernizat și redeschis anul trecut. Are acum chiar și două săli cu dotările corespunzătoare, pentru turismul de conferințe; O piscină pentru adulți și una pentru copii, numai bune pentru familiile cu copii, în zilele când apa mării e rece sau prea agitată; Restaurant cu servirea celor trei mese, într-o ambianță plăcută; Personal foarte amabil, curățenie zilnică, prosoape schimbate zilnic; Saltele noi, televizor cu ecran LED, mobilă modernizată și aer condiționat.

Hotel cu piscină, personal amabil, curățenie, masă asigurată, sunt ingredientele pentru un sejur la mare adecvat turistului patriarhal, de care v-am pomenit.

Zilele libere de Paște și 1 Mai, sunt deja rezervate pentru o mare întâlnire de familie. Dar minivacanța de Rusalii din luna iunie, este un prilej perfect să văd cu ochii mei transformarea de poveste.

Caut Hotel Miorița Neptun pe facebook, să văd care mai e atmosfera, și îmi place să constat că e una prietenoasă și plină de vitalitate. Gata! Intru pe rezervări, cazare Neptun, Hotel Miorița Neptun, 14-17 iunie, de Rusalii. Și ce credeți?! Un bonus, picnic din partea casei pentru clienții care aleg pachete cu minimum 3 nopți.

Și am mai aflat ceva: dacă pe 1 iunie vă aflați într-un sejur la Neptun, nu ratați să vizitați Hotelul Miorița, pentru că acolo se organizează activități de divertisment pentru copii și ateliere creative, cu acces liber pentru toți copiii aflați în Neptun, indiferent dacă sunt cazați sau nu în hotel.

Înseamnă că se poate, pentru că iată, oglindită în apă, rățușca nu mai este o pasăre greoaie, cenuşie şi urâtă, este şi ea o lebădă grațioasă, numită Hotel Miorița Neptun.

 (Sursa foto- Hotel Miorița)

Acest articol a fost scris pentru competiția Spring SuperBlog 2019

 

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.