Rățușca noastră salvată cu “Vindem-Ieftin”

vindem ieftin

Forța întâmplărilor au făcut să putem cumpăra o casă bătrânească în apropierea orașului Agnita, într-o zonă liniștită și relativ izolată, dacă ținem seama de faptul că nu este direct legată de o șosea națională. Am numit-o „Rățușca noastră cea urâtă”, pentru că arăta greoaie și cenușie. Dar  avea potențial.

Așa că am hotărât să o reconstruim, bazându-ne pe structura deja existentă.

Bucuria simplă de a lua o idee în propriile mâini și de a-i da forma corespunzătoare este captivantă. – George Nelson

Decizia de a construi o casă este un moment de entuziasm pentru oricine. A avea posibilitatea de a crea spațiul în care vei locui cu familia și a ști că acesta va fi după gusturile tale este un adevărat lux.

Construirea unei case nu este ceva care să permită modificări majore ulterioare. Improvizarea este cel mai rău lucru care se poate întâmpla și va conduce inevitabil la greșeli și cheltuieli mult peste cele planificate.

Într-o situație ca a noastră entuziasmul inițial poate să devină un coșmar, pentru că lasă mult spațiu improvizării. Opusul improvizației se numește planificare. Iar rolul cheie pe care ar trebui să-l ai în realizarea construcției casei tale este să fii administratorul propriului proiect și decident peste buget.

Când renovezi din temelii, primul lucru este să definești din start întregul proiect. Apoi să stabilești etapele. Iar următorul pas constă în alegerea materialelor. Trebuie studiate foarte bine caracteristicile fiecărui material. Nu te poți lăsa pradă nici tentației prețului cel mai mic, dar nici să te arunci doar asupra unor materiale de lux, dacă bugetul este, cum se întâmplă de cele mai multe ori, limitat.

Alegerea furnizorului de materiale

Dacă ți se cere să construiești un castel, nu-l construi din nisip lângă ocean, nu-l construi din gheață în mijlocul verii. Construiește-l cu cele mai bune materiale, cu cel mai bun designer și cu intenția de a-l face să dureze peste timp. Castelul respectiv ar trebui să fie moștenirea ta. – F. A. Barillas

Când șantierul este departe de orice mare magazin specializat, căutarea de materiale de construcții online este singura soluție. Am devenit expertă în căutări. Am început să comasez, ca să cumpăr cât mai mult într-un singur transport, pentru a face economie. Avantajul este că am un spațiu de depozitare generos. Dar tot a fost greu să găsești toate materialele la prețuri avantajoase la un singur furnizor.

Apoi am constatat că prețul online este mai mare decât cel practicat în magazin, chiar dacă plătești separat transportul. Primele cumpărături le-am făcut online de la un cunoscut retailer de materiale de construcții. Am fost surprinsă să întâmpin probleme la transport din cauza lipsei de pe mașinile lor a unei macarale pentru descărcat paleți. Am fost nevoiți chiar să descărcăm manual 2 paleți de BCA, bucată cu bucată.

Acesta a fost momentul în care am spus „Stop joc”, trebuie să găsim o altă variantă.

Soluția salvatoare

Dintr-un articol de pe site-ul Wall-Street, am aflat despre Casa de Comenzi Vindem-Ieftin.ro și conceptul lor. Ei nu manipulează și nu depozitează, ci asigură livrarea direct de la producător. Prin acest sistem îți asigură o economie de 10-15%.

A fost ceva nou și interesant pentru mine. Am intrat pe site să văd despre ce e vorba. Am urmărit recenziile. Nu sunt doar vorbe, sunt multe filmări de la preluarea mărfii la domiciliul clientului.

După aceea am vizualizat cataloagele cu produse. Găsești absolut orice categorie care se încadrează în tot ce e legat de casă și curte.

După care am cerut o ofertă de materiale de construcții în Agnita. A doua zi am fost sunată de consultanta care a preluat comanda. Foarte cooperantă și plăcută, mi-a dat nu doar prețuri, ci mi-a oferit și variante, cu detalii despre caracteristicile materialelor. Foarte profesionist. Iar totalul…. cu aproximativ 12% mai ieftin decât la furnizorul mai sus amintit. Și totul… la un click distanță.

Transformarea

Din acest moment ne-am putut concentra doar pe construire.

Ah, construiește, construiește! Aceasta este cea mai nobilă dintre toate artele. – Henry Longfellow Wadsworth

În faza în care am ajuns, Rățușca noastră arată așa, adică își poate scoate capul de sub aripă:

Foto din arhiva personală

Mai avem nevoie de lucrări exterioare. La finisat fațada avem nevoie de piatră decorativă. Aici am ales modelul Thassos 03 , pentru aspectul ei natural:

 și  tencuială decorativă. La tencuială și lavabilă am ales firma Baumit:

     

Este nevoie să înlocuim și gardul. Aici am hotărât să folosim șipcă metalică quartz pentru că nu necesită întreținere și reparații, dar și stâlpi de gard:

La final, ne vom ocupa de pavaj. Alegerea noastră este modelul Nardo frunziș de toamnă, pentru că oferă un impact estetic deosebit.

După trei ani de efort, în vara asta terminăm. Iar Rățușca noastră cea urâtă se va putea oglindi în apa micului iaz din curte, întinzându-și mulțumită gâtul și aripile.

Competiția Spring SuperBlog 2020 Proba 3, Cu Vindem-Ieftin, construiești sau renovezi oriunde vrei; Sponsor: Vindem-Ieftin.ro

Sursa foto:Vindem-Ieftin.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.