Să-i spui că l-ai înșelat? De multe ori o persoană dorește să îi spună partenerului că a fost necredincios, fiind plină de vinovăție și anxietate. Abilitatea necesară pentru a duce o viață dublă poate fi unul dintre cele mai dificile lucruri de făcut.
Vorbind despre asta, se poate termina cu lipsa de onestitate, secrete și minciuni. Nu există nici o modalitate “mai bună” să-i spui că l-ai înșelat. deoarece potențial distrugi încrederea necesară pentru o conexiune emoțională reciprocă.
A fi sincer (ă) cu privire la infidelitate, nu te va salva de a avea remușcări. Durerea va fi prezentă. Dar asta stabilește o cale mai clară de recuperare, împreună sau separat.
Cel mai important pas
Înainte de a vorbi, este bine să înțelegi ce te motivează să faci acest pas. Te simți vinovat (ă) și vrei doar să te eliberezi? Crezi că ai făcut o greșeală sau că ai fost într-o situație complicată? Vrei să te ierte? Vrei să continui cu el sau cu ea? Sau crezi că aceasta este o modalitate de a-ți mărturisi sentimentele pentru a pune capăt relației?
Este posibil să nu poți evalua reacția celuilalt, dar trebuie să cunoști propria intenție când te hotărăști că e timpul să vorbești.
De asemenea, trebuie să ai gata răspunsuri la o mare varietate de întrebări. Și “nu știu” nu este niciodată un răspuns potrivit.
Alege un moment fără presiune
Nu pregăti nimic special, asigură-te că mediul este la fel de obișnuit cât de mult posibil. Stai pe canapea împreună cu partenerul și spune-i calm că trebuie să vorbiți. Fii direct (ă) și spune-i ce ai făcut. Dacă simți că emoția te copleșește, arată aceste emoții.
Lasă-ți partenerul să reacționeze și fii pregătit să primească vestea țipând și plângând. Te poate lăsa singur (ă) în cameră, te poate trimite în iad sau poate să rămână în tăcere, nedumerit (ă).
Spune-i că îți pare rău. Infidelitatea aduce stres ambilor parteneri: dacă a existat un angajament serios, gravitatea situației tinde să fie mai dificil de rezolvat. Dar nu înseamnă că este imposibil să o depășim. Primul pas este să rezolvi lucrurile cu partenerul și să-i spui ce simți cu adevărat. Sincer, în acest caz, este datoria ta să faci acest lucru. Răspunde-i la tot ce vrea să știe.
Lasă-i spațiul de care are nevoie. Ar fi prea mult să-i ceri să te ierte imediat. Lasă situația să se așeze și să se proceseze. Dacă celălalt, la fel ca tine, crede că relația merită, atunci te va ierta. Dacă nu, există totuși posibilitatea ca în timp să apară o îmbunătățire.
I-ai rănit sentimentele. Și ar putea avea nevoie de timp și de spațiu pentru a se vindeca. Nu presa. Lasă acea persoană să vină la tine când este pregătită pentru o confruntare.
Pregătește-te pentru emoții. Înțelege circumstanțele în care sunteți și înțelege că relația poate fi reparată dacă lucrați împreună. Ascultă ce are de spus, dar, de asemenea, spune ce ai tu în mintea ta.
Fiți prieteni
Trebuie să știi că nu este necesar să vă întoarceți la modul în care au fost lucrurile înainte. Începeți din nou o nouă relație. Dacă el / ea este dispus să uite trecutul, atunci se poate depăși orice. Recunoaște-ți greșelile. Dar nu considera că e suficient că ai recunoscut. Deși este mai ușor de zis decât de făcut, sincer, acest lucru vă va ajuta pe termen lung.
Partenerul poate reacționa violent. Are dreptul să se supere pentru ce crede. Indiferent de rezultat, vina este a ta. Dar dacă partenerul tău reacționează violent, retrage-te și nu uita niciodată daunele pe care tu le-ai cauzat.
Să-i spui că l-ai înșelat, este cel mai greu, dar și necesar pas, pentru a-ți recupera stima de sine.
La final, o recomandare de carte pe acest subiect:
Dansul relațiilor – Cum să vorbim când ne simțim furioși, răniți, speriați, frustrați, jigniți, înșelați sau disperați de Harriet Lerner
«Dragostea piere pentru că noi nu știm cum să-i reîmbogățim sursa. Dragostea moare bolnavă și rănită; ea dispare din cauza uzurii, a șovăielii, a murdăriei și trădărilor.»
~ Anais Nin