Să lași o urmă pe unde treci!

Să lași o urmă pe unde treci

Să lași o urmă pe unde treci! Asta îmi spunea bunica când începusem să devin copil mare. Acum, fiecare înțelege ce poate, la vârsta potrivită. Eu, în adolescență, am aplicat prima dată vorba bunicii. Mă parfumam intens. Credeam că în dâra parfumului stă farmecul unei fete. Cu timpul mi-a trecut. Farmecul, nu plăcerea de a mă parfuma.

Amintirea acelor timpuri mă face să zâmbesc. Ce mi-a stârnit această amintire? Nu o să crezi, dar o … ștampilă. Ei, acum cu siguranță zâmbești și tu. Dar nu e orice ștampilă, ci o ștampilă electronică:

sursa foto emark.colop.com

E mesajul pe care mi l-a lăsat colega de birou, trecând pe lângă mine. Această „imprimantă” se numește , e-mark. Și nu, nu este o jucărie, este un instrument foarte util. Cu el poți crea și edita amprente personale. De fapt e-mark nu este o „imprimantă”, cum am denumit-o eu, cu un dispozitiv electronic de marcare mobil. Conectezi dispozitivul la PC, smartphone, tabletă sau laptop, prin Wifi sau USB. Îți creezi propria amprentă, o transferi pe e-mark și apoi trebuie doar să glisezi. Posibilitățile sunt fără limită. Imaginație să ai. Poți folosi chiar șabloane.

NU funcționează doar pe hârtie, ci pe orice suprafață absorbantă (hârtie, lemn, cărți, textile, carton).

La ce l-aș folosi?

Mi-a stârnit o mare curiozitate. Imediat am început să socotesc ce urmă pot să las pe unde trec, vorba bunicii, cu ajutorul acestui dispozitiv. Prima utilizare, la etichetat borcanele cu dulceață și alte preparate de toamnă. Dar cu siguranță îl pot folosi pentru a scrie invitațiile la petrecerea de sfârșit de an a companiei. Ceva vesel, cu antet.

Pentru zilele de chin, când trebuie să arhivăm dosare, poate fi folosit la numerotat file. E cel mai mare ajutor posibil.

Dar cel mai adesea cred că aș fi tentată să folosesc șablonul:

pentru a-mi încuraja echipa de lucru sau copilul acasă.

Ba chiar:

când îmi las ceașca de cafea nesupravegheată. Colegii știu de ce!

Se poate face orice, pentru că poți comuta amprentele stocate cu doar o atingere, ca la mouse.

Mai mult, dispozitivul e-mark, în afară de funcția de numărătoare despre care am spus mai sus, are și funcția de dată și oră automată, funcția de cod de bare și generator de cod QR, care ar permite companiei să câștige noi clienți.

Dar cel mai mult mi-ar plăcea să creez amprente personale. Prima care mi-a venit în minte, arată așa:

Să lași o urmă

Aș imprima-o și așeza pe tastatura unui coleg mai depărtat și greu de urnit. Nu dau nume, ca să nu stric surpriza… Îi va fi greu să își închipuie cine i-a făcut caracterizarea. Cred că vom avea mai mulți acest dispozitiv. Într-un final, îi voi mărturisi.

Tu, dacă ai avea un e-mark, ce alegere ai face ca să lași o urmă pe unde treci?

Drumul spre stele

 

Articolul precedentVis scump, casă ieftină
Articolul următorVitamina inventată pentru mine, la preț mic

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.