Slăbește inteligent, cu motivație și dietă

Primăvara s-a instalat, iar vara este aproape. Vine vacanța, când mersul la ștrand sau la mare este principala atracție. Ba chiar și purtarea hainelor de vară poate deveni o problemă estetică, iar kilogramele în plus îți aduc pe nesimțite și o stare de sănătate alterată.

Este momentul potrivit pentru a te cântări și a lua măsuri de revenire la dimensiunile preferate. Cum porcul nu se îngrașă în ajun și opusul este valabil: nu poți slăbi peste noapte. Așa că, e timpul să începem să ne preocupăm de un meniu de slăbit.

Această problemă revine anual și te stresează. Ce îți lipsește, motivația sau o dietă sănătoasă și ușor de ținut? Am pentru tine azi un suport prețios, pentru ambele situații:

Menținerea unei motivații constante

  • Stabilește obiective reale. Trebuie să evaluezi corect starea în care te afli și care sunt șansele rezonabile pe care ți le poți asuma.
  • Bucură-te de dietă! Dacă ai luat decizia, nu trebuie să suferi. Dacă îți faci timp să te gândești pozitiv la ce mănânci, să privești cu plăcere mâncarea, vei considera dieta un mic răsfăț.
  • Relaxează-te! Stresul și tensiunile pot submina voința și te vor face să cazi în ispită. Învață să îți controlezi nervii, optează pentru tehnici precum meditația, relaxarea, controlul respirației sau vizualizarea.
  • Asigură-te că ai lângă tine un suporter sincer. Solicită-l ori de câte ori ai nevoie de încurajare.

Alegerea unei diete sănătoase

Dacă partea psihologică este asigurată, să trecem la dietă. Ce înseamnă de fapt o dietă sănătoasă? Nu este o dietă miraculoasă, ci una echilibrată și variată. Ea trebuie să includă toate grupele de alimente, cu numărul de calorii adecvate sexului, greutății și stilului de viață. Dar și într-o cantitate foarte bine stabilită, pentru că asta se dovedește a fi al doilea factor al îngrășării. O dietă sănătoasă nu va provoca niciodată vreo boală, foame sau lipsă de nutrienți.

Teoria este ușor de acceptat. Dar în practică, nu suntem obișnuiți să măsurăm și să analizăm alimentele din punct de vedere nutrițional. Asta poate deveni un alt factor de stres. Suntem mereu pe fugă, nu suntem familiarizați cu termenii biochimici, și sincer, dacă încep să văd în farfurie doar proteine, grăsimi și carbohidrați, mâncarea devine pentru mine asemenea unui medicament nesuferit. Iar noi am stabilit de la început că vrem să mâncăm cu plăcere.

Ca mamă, ești pusă într-o situație și mai complicată. Nu poți priva restul familiei de o alimentație adecvată, atunci când decizi personal să începi o dietă de slăbire. Asta înseamnă să gătești diferit, iar tu renunți din lipsă de timp.

Care este soluția?

Am stabilit că nu ne dorim o dietă restrictivă, bazată pe consumul în exces a unui singur ingredient (considerat în mod greșit, minune) ci una variată, în care doar aportul caloric redus să fie factorul care provoacă slăbirea.

Asta poate înseamna să stai înainte de fiecare masă cu tabelul caloric și cântarul în față. Stabilirea unui meniu de slăbit potrivit înseamnă cantitate limitată, combinația optimă de elemente nutritive și disciplina de a te rezuma la cele 3 mese principale ale zilei.

Dacă nu reușești să faci asta singur, am găsit un partener ideal pentru o dietă sănătoasă, prin care să slăbești ușor:

Smart Diet Experience, vine în sprijinul nostru cu un concept nou- acela de a ne oferi un pachet care conține un meniu săptămânal, constând în 3 mese și o gustare, pentru cele 7 zile ale săptămânii.

Mâncarea este gătită, diversificată, naturală, preparată din produse biologice selecționate. Nu conține substanțe chimice (coloranți, conservanți, stabilizatori, agenți de gelificare, corectori de aciditate, potențiatori de aromă sau îndulcitori). Aportul caloric este de aproximativ 1200 calorii pe zi.

Modul de preparare are în vedere utilizarea temperaturilor scăzute, pentru păstrarea calităților nutrienților, și ambalarea MAP (ambalaje cu atmosferă modificată) pentru păstrarea prospețimii preparatelor.

Felurile nu se repetă pe parcursul celor 7 zile și poți opta între 3 variante: White, Purple și Green (vegetarian).  Mâncarea poate fi consumată rece sau, dacă se optează pentru a fi încălzită, se va face doar până la temperatura corpului.

Dieta poate dura în funcție de starea personală și de dorință. Tu alegi câte kilograme vrei să slăbești, folosindu-te de un tabel de calcul oferit.

Pentru a ajunge la efectul dorit, se impun două restricții: Nu consuma alcool! Nu mânca nimic în plus față de produsele primite în pachet!

Vă îmbii cu câteva produse:

Supă cremă de vită picantă cu roșii – are la bază roșii,ardei roșii, ţelină și bucăți de carne de vită. Este condimentată cu boia de ardei, cayenne și pudră de ardei iute. (meniul Purple)

Lasagna vegetariană – călită la cuptor: ciuperci, ardei gras roşu, morcovi, ţelină, cartofi, desăvârşită de sosul din pastă de tomate, ceapă, ulei, oregano, busuioc. (meniul Green)

Vită picantă cu linte –  extrem de săţioasă, datorită cărnii de vită şi lintei. Eleganţa gustului vine din aromele indiene, precum: ghimbir, scorţişoară, boia de ardei iute, nucşoară, chimion. (meniul  White)

Iată că poți să slăbești sănătos, fără să îți numeri caloriile și chiar fără să gătești. Starea ta de spirit este asigurată pentru o săptămână, cu un meniu sănătos. Tot ce ai de făcut este să respecți orele fixe de masă.

Însoțește dieta cu exerciții fizice. Nu înseamnă să te înscrii la o sală de gimnastică, poți să faci sport acasă sau să îngrijești grădina. Ajută nu doar la arderea de calorii suplimentare, ci și la menținerea unei stări ridicate de motivație.

Informațiile ți le-am adunat. Nu ești singur, alege Smart!

(Sursa foto –  smart-diet-experience.ro)

Acest articol a fost scris pentru competiția Spring SuperBlog 2019 – proba nr.11 

 

2 COMMENTS

  1. foarte motivant articolul. si eu ma lupt cu kilogramele si ma bucur ca citesc in sfarsit un articol care ma face sa ma simt inteleasa. dieta a fost mereu o problema, cu ocazia aceasta am invatat ca munca poate fi mai usoara 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.