Stima de sine

stima de sine

Inapt pentru fericire, viața nu mă iubește, sunt un nimeni…

Imaginea de sine este rezultatul modului în care credem că alții ne văd.

În acest fel, acționăm ca să ascundem anumite aspecte ale personalității noastre. De frica de a fi respinși, suntem dezamăgiți. Stima de sine provine din ceea ce simțim când ceea ce facem se apropie de imaginea pe care o avem despre noi înșine.

Din acest motiv, respectul de sine este o valoare fragilă și în schimbare. Se mărește și scade de fiecare dată când acționăm sau nu, în conformitate cu standardele noastre.

Mai multă stimă de sine ne aduce o viață mai armonioasă, ne ajută să ne bucurăm de mai multe momente și să fim mai rezistenți în fața adversității.

Câteva sfaturi pentru a vă îmbunătăți stima de sine și a trăi fără stereotipuri

  • Pune un bilețel pe oglindă în care scrie: “Sunt un om frumos pe dinăuntru și pe dinafară!”;
  • Fă o listă cu 10 lucruri pozitive despre tine. Adaugă zilnic încă o calitate pe lista ta.
  • Caută frumusețe în lume și în tine însuți; Găsește bucuria plăcerilor simple.
  • Găsește un exercițiu care să îți placă să îl faci în mod regulat. Exercițiu ca să fii sănătos și puternic;

stima de sine 2

 • Relaționează cu oamenii care îți recunosc puterea și frumusețea interioară;
 • La culcare, spune-i corpului tău cât de mult îl apreciezi și cât de mult îi mulțumești pentru că te-a ajutat să faci atât de multe lucruri în timpul zilei. Fii prieten cu corpul tău;
 • Fă o listă a tuturor persoanelor care te-au ajutat în viață, în comunitate, la locul de muncă și analizează dacă apariția lor a fost importantă pentru parcursul tău și ce plusuri ți-au adus;
 • În fiecare dimineață când te ridici, mulțumește-i zilei că îți permite să te bucuri de ea;
 • Îți recomand și o lectură adecvată, Manualul Stimei de sine , carte te va ajuta să ajungi la un echilibru în viaţa personală, dacă aplici tehnicile propuse de autor.

 

Și nu mai aștepta, începe să te iubești! Crede în tine! Crește-ți puterea gândirii pozitive!

Articolul precedentSă-i spui că l-ai înșelat ?
Articolul următorZiua încurajării copiilor – 16 martie

9 COMENTARII

 1. Stima de sine este un lucru foarte important in viata, in fiecare aspect al sau. In privinta ei, de multe ori, lucrurile nu sunt simple. Insa trebuie sa luptam pentru ea. Articolul este foarte util, felicitari!

 2. Imi place sa cred ca sunt o persoana puternica ce nu are o stima de sine scazuta. Dar oricand sunt binevenite sfaturile acestea. Multumesc pentru recomandari!

 3. Interesant. Am incercat sa imi fac biletele cu treburile de facut in ziua respectiva. Nu cred ca ma simt confortabil sa scriu ceva frumos despre mine, imi suna fals si ipocrit.

 4. Trebuie sa ne inconjuram de persoanele cu care rezonam si sa avem mereu incredere in noi. Sunt foarte utile recomandarile si cartea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.