Sushi, desfătare de gust și culoare

sushi

Sushi nu înseamnă “pește crud”. Este de fapt la un preparat din orez fermentat, servit cu diverse umpluturi și toppinguri, care poate include și pește crud.

Sushi a fost inventat inițial ca mijloc de conservare, când orezul fermentat a fost folosit pentru a păstra peștele peste an. Peștele sărat era înfășurat în orez pentru a-i păstra prospețimea. Apoi lăsat să fermenteze timp de câteva luni. În cele din urmă, se arunca orezul și se mânca doar carnea. Acest tip timpuriu de sushi a devenit o sursă importantă de proteine ​​pentru japonezi.

În timpul perioadei Muromachi (1333-1573) namanare a fost cel mai popular tip de sushi. Namanare a fost în parte pește crud învelit în orez, consumat înainte de a-și schimba aroma. Acest nou mod de a consuma pește nu mai era o formă de conservare. Era mai degrabă un fel de mâncare nouă în bucătăria japoneză.

În timpul perioadei Edo, la începutul secolului al XVII-lea, Matsumoto Yoshiichi din Edo (acum Tokyo) începe să condimenteze orezul cu oțet de vin din orez. Acest lucru a permis ca mâncarea să fie consumată imediat. În loc să se aștepte cu lunile, cât ar dura în mod normal pregătirea sushi.

În timpurile moderne

La începutul secolului al XIX-lea, un bărbat numit Hanaya Yohei a conceput o schimbare majoră în producția și prezentarea sushi-ului. Nu a mai împachetat peștele în orez, ci a pus o bucată de pește proaspăt peste o bucată alungită de orez condimentată. Astăzi, numim acest stil nigiri sau edomae sushi (de la Edo). Este acum modalitatea obișnuită de a consuma acest preparat .

În acel moment, sushi a fost servit din standuri pe stradă și trebuia să fie o gustare dintr-o mușcătură, de mâncat pe fugă. Servit din stand, a devenit rapid popular. Acest stil de servire s-a răspândit rapid în toată Japonia. A ‘ajutat’ și cutremurul din Marele Kanto în 1923, deoarece mulți oameni și-au pierdut casele și afacerile și s-au mutat din Tokyo.

După cel de-al doilea război mondial, chioșcurile de sushi au fost închise și mutate în interior, în condiții mai bune din punct de vedere sanitar. Astfel, sushi s-a schimbat din fast food într-o adevărată experiență culinară.

Sushi s-a răspândit pe tot globul. Odată cu apariția promovării fructelor de mare, acest fel neobișnuit de servire a fost recunoscut ca o alternativă sănătoasă. A fost rapid adoptat de culturile occidentale mereu dornice de ceva nou. Iar istoria preparatului este încă departe de a se fi sfârșit.

Articolul precedentCreează o atmosferă degajată în jurul tău
Articolul următorZiua plimbărilor prin parc – 30 martie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.