Terapia prin Râs

Terapia prin Râs

Terapia prin râs sună ciudat? Știm deja efectele benefice ale râsului asupra psihicului, iar râsul și o atitudine pozitivă față de viață sunt demonstrate ca benefice pentru sănătate.

Râsul, ca și plânsul, este un act involuntar pentru majoritatea oamenilor. Mecanismul său de funcționare constă în respirație și este produs prin întreruperea expirării.

Să enumerăm și alte virtuți ale râsului:

  • Râsul nu numai că ne face mai fericiți, dar joacă, de asemenea, un rol social foarte important. Pentru persoanele cu probleme de timiditate este o modalitate bună de a depăși teama de a se adresa altor persoane. Exprimând emoții și favorizând existența legăturilor afective, ne întărește stima de sine.
  • Aflându-se în aceeași zonă a creierului în care își are originea creativitatea, râsul ajută la îmbunătățirea semnificativă a acestei abilități.
  • Umorul poate reduce durerea. În plus, faptul că servește ca o tehnică de distragere a atenției, crește producția de analgezice naturale ale organismului, ca endorfina și serotonina.
  • Este mai ușor să ne amintim informațiile care par amuzante, chiar și atunci când a trecut o lungă perioadă de timp. Putem folosi această abilitate în procesul de învățare.

Bazată pe medicina tradițională chineză, emiterea de vocale produce vibrații interne în diferite zone ale corpului. Putem experimenta acest efect prin râs.

Terapia prin râs prin emitere de vocale

Râsul cu sunetul “HA“, produce o vibrație în zona genitală și abdominală : rinichi, ovare, uter, stomac și intestin gros. Îmbunătățește energia rinichiului și a vezicii urinare. Acționează asupra țesutului osos, previne osteoporoza. Îmbunătățește simțul auzului. Stăpânește frica de a începe ceva. Expresia cu care este legat este suspinul.

Râsul cu sunetul “HE“, produce vibrații sub coaste și plexul solar. Eliberează energia ficatului și a vezicii biliare. Acționează asupra țesutului muscular. Îmbunătățește simțul vederii. Stăpânește frica de a accepta și intoleranța față de sine. Expresia cu care este legat este strigătul.

Râsul cu sunetul “HU“, produce vibrații în zona plămânilor din spate. Eliberează energia intestinului gros și a plămânului. De asemenea, acționează asupra amintirilor noastre. Îmbunătățește simțul mirosului. Expresia cu care este legat este plânsul.

Râsul cu sunetul “HI“, produce vibrații în zona gâtului. Eliberează energia organului inimii și a intestinului subțire. Activează sistemul circulator, previne venele varicoase. Activează sistemul nervos. Stimulează, de asemenea, glanda tiroidă. Stăpânește teama de a crea. Este cel care face posibilă realizarea gândurilor noastre. Emoția cu care se asociază este bucuria.

Râsul cu sunetul “HO“, produce vibrații în zona creierului. Eliberează energia stomacului, a pancreasului și a splinei. Acționează pe țesutul conjunctiv, previne celulita. Stimulează glanda pineală, glanda pituitară și hipotalamusul. Îmbunătățește simțul gustului. Este cel care face posibilă să ne realizăm iluziile. Expresia cu care se asociază este surpriza. În cultura chineză nu este recomandat să râzi forțat cu sunetul “HO” mai mult de un minut, deoarece ar putea produce stări de transă.

Concluzii

Ziua cea mai risipită este cea care a trecut fără a râde. ~ Nicolas Chamfort

Râsul este medicamentul sufletului. ~ Robin Sharma

Timpul pe care cineva îl petrece în râs este timpul petrecut cu zeii. ~ Proverb japonez

Profitați de toate oportunitățile de a râde! Dacă pierdeți ocazia de a râde, ați pierdut o oportunitate prețioasă de a vă stimula sănătatea.

Tu ai râs pe ziua de azi? Nu uita, Rasa umană are o armă cu adevărat eficientă: râsul. ~ Mark Twain

Recomandare de carte: Relax, Dammit! Ghid de utilizare în epoca anxietății

 

 

Autor, Tim Caulfield, expert în politici de sănătate.  El ne duce într-o plimbare plină de spirit prin activitățile unei zile, aruncând un ochi critic asupra numeroaselor decizii pe care le luăm în mod obișnuit.

 

Zâmbetul interior

 

Articolul precedentOrganizează-ți eficient ziua
Articolul următorPuterea gândirii pozitive

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.