Vacanța acasă, fără să te plictisești

Foarte puțini dintre noi își permit să călătorescă pe toată perioada vacanțelor. Ești nevoit să îți petreci vacanța acasă. Nu îți fă griji, vara e lungă, dar sunt o mulțime de posibilități. Trebuie doar să ți le reamintești.

Timpul liber poate fi deopotrivă o problemă şi o soluţie. ~ Nathaniel LeTonnerre

Stând în casă:

Observă stelele. Dacă e noapte și nu știi ce să faci, astronomia poate fi o activitate pentru tine. Poți observa stelele pe cer și să încerci să găsești diferite constelații.

Construiește-ți arborele genealogic. O activitate interesantă. Dacă te întrebi despre rădăcinile tale, istoricul familiei și strămoși, atunci, de ce nu. Desenează-l pe o plașă și conform principiilor Feng Shui, expune-o pe partea central- estică a locuinței.

Îmbogățește-ți vocabularul. De ce să nu îți ocupi timpul cu ceva util? Dacă te întrebi ce ai putea face, nu căuta mai departe, deschide dicționarul explicativ, citește, fă rebus, joacă scrabble cu prietenii, pentru a-ți îmbogăți vocabularul.

vacanța acasă 4

Joacă-te cu cuvinte. Compune un acrostih (strofă în care literele inițiale ale versurilor, citite vertical, alcătuiesc un cuvânt), scrie un eseu, încearcă să-ți expui memoriile. Vor fi cu siguranță o delectare pentru tine peste ani și ani.

Construiește un puzzle. Dacă ai răbdare, de ce nu? După ce e gata, îl poți expune cu mândrie.

Fii creativ. Realizează bijuterii pe care să le dăruiești celor dragi, pictează, modelează, tricotează, învață să brodezi, lipește mozaicuri, sculptează în dopuri de șampanie. Este o plăcere să privești un obiect făcut de tine. Nimic din toate astea nu sunt pentru tine? Încearcă să ridici un castel din cărți de joc. Împăturește Origami (este o artă asiatică de pliere a unei foi de hârtie pentru a forma un obiect, animal, persoană).

vacanța acasă 2

Găsește idei pentru a redecora apartamentul. Nu ezitați să te inspiri din diverse emisiuni, reviste și site-uri de specialitate.

În afara casei:

Fă o activitate sportivă. Poți să mergi cu bicicleta, cu rolele, să te plimbi pur și simplu, să joci sportul preferat sau să încerci unul nou. Oricare dintre aceste activități este o modalitate bună de a fi sănătos.

Du-te la karting. Dacă timpul permite și e un circuit de karting aproape de tine, de ce să nu profiți de oportunitatea de a te distra cu prietenii.

Ridică un zmeu. O activitate de mult uitată, dar care merită atenție și îndemânare.

vacanța acasă 3Dansează sau învață un dans nou. Mișcarea este bună pentru sănătate. De ce să nu înveți să dansezi? Sunt tot felul de dansuri. Fie ca ești singur, într-o relație sau cu un grup de prieteni. Sunt multe săli specializate. Încearcă!

Fă drumeții. Foarte puțini știu să aprecieze plăcerile simple în aer liber. O scurtă excursie te poate ajuta să te reîncărci și să îți îmbunătățești starea de spirit. Reprezintă o excelentă ocazie de a face exerciții, chiar dacă anul acesta îți petreci vacanța acasă.

vacanța acasă 3

Fă ceva ce nu ai făcut niciodată! 

Dacă te-ai gândit să faci ceva nou, dar nu ai timp, fă-o acum. Nu îți pierde timpul în fața televizorului și calculatorului când îți poți lărgi orizonturile cu experiențe noi.  Vizitează o locație nouă unde poți întâlni oameni, fii activ! oiți petrece vacanța acasă și fără să te plictisești.

O zi pe deplin împlinită, înseamnă și o carte citită. Pentru vacanță, recomand un roman în trei volume, scris de Haruki Murakami, numit 1Q84. Înțelegerea alegerii acestui nume, este de fapt cheia romanului. Un roman care te captează treptat, fiecare volum având un ritm și un registru total diferit. Este dragoste, fantastic, suspans și o dezlegare neașteptată.

Romanul 1Q84 a fost nominalizat pe lista scurtă pentru Premiul Nobel pentru Literatură.

    volumul I                      volumul II                      volumul III 

                                

Felul cum întrebuinţăm timpul liber ne trădează caracterul. ~ Plinius

Articolul precedentAroma cafelei la Bluna
Articolul următorExpiră adânc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.